Kaart

Precision Air

Precision Air, officieel Precision Air Services Plc geheten, is een luchtvaartmaatschappij uit Tanzania en heeft Julius Nyerere International Airport in de Tanzaniaanse hoofdstad Dar es Salaam als thuisbasis. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1993 en voert voornamelijk vluchten uit binnen Tanzania, naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi en naar Moroni op de Comoren. De vloot van Precision Air bestaat uitsluitend uit met propellers aangedreven ATR-42 en ATR-72 toestellen. Precision Air heeft een samenwerkingsverband met Kenya Airways. Daarnaast heeft het ook codeshare agreements met Etihad Airways, LAM Mozambique Airlines en RwandAir. Het frequent flyer programma van Precision Air heet Paa Royal.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Precision Air

Inchecken Precision Air

Bij Precision Air kun je heel gemakkelijk online inchecken, dit kan bij de meeste vluchten vanaf minimaal 24 uur tot 2 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Nadat je je instapkaart hebt uitgeprint (downloaden naar je mobiele telefoon is niet mogelijk) kun je met je bagage naar het vliegveld gaan, waar je deze uiterlijk 1 uur (internationale vluchten) of 30 minuten (binnenlandse vluchten) voor vertrek kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Precision Air. Ben je niet in de gelegenheid om online in te checken of lukt het je niet om je instapkaart uit te printen, ga dan naar een balie van Precision Air op de luchthaven. Inchecken op de luchthaven kan meestal vanaf 3 uur tot 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Uiterlijk 30 minuten voor vertrek dien je bij de gate te zijn. Op niet alle luchthavens van vertrek is het mogelijk om online in te checken, in dat geval dien je altijd op de luchthaven in te checken.

Bagage Precision Air

Alle passagiers in de Economy Class en Business Class mogen bij Precision Air maximaal 1 stuk handbagage van maximaal 7 kilo meenemen dat de maximale afmetingen van 55 x 38 x 23 cm heeft, en daarnaast persoonlijke items zoals bijvoorbeeld een jas, camera, handtasje, klein rugzakje of kleine laptoptas. De hoeveelheid ruimbagage bedraagt voor alle vliegklassen en op alle routes (dus zowel binnenlandse als internationale vluchten) 23 kilo bagage. Passagiers die met een baby reizen mogen daar bovenop nog eens 10 kilo ruimbagage extra gratis inchecken en een opvouwbare kinderwagen meenemen. Wil je meer ruimbagage meenemen dan is toegestaan, dan dien je voor overbagage te betalen. De tarieven zijn afhankelijk van de route die je vliegt en bedragen TZS 10.000 per kilo op binnenlandse vluchten en US$ 6 per kilo op internationale vluchten. Voor alle stukken ruimbagage geldt dat deze niet zwaarder mogen zijn dan 32 kilo en een maximale omtrek (l + b + h) mogen hebben van 158 cm. Stukken bagage die zwaarder wegen (maximaal 50 kilo) of groter zijn mogen alleen worden meegenomen nadat dit vooraf door Precision Air is goedgekeurd, hiervoor gelden andere tarieven. Ook voor bijzondere bagage, zoals een sportuitrusting, gelden afwijkende tarieven. Raadpleeg de website van Precision Air als je meer wilt weten over de bagagevrijstellingen en tarieven voor overbagage en bijzondere bagage.

Stoelen reserveren Precision Air

Wie met Precision Air gaat vliegen kan tijdens het online boekingsproces of op elk moment daarna gratis een standaard stoel reserveren. Ook kun je tijdens het inchecken gratis een stoel kiezen of de eerder door jou gekozen stoel wijzigen, hier zijn geen kosten aan verbonden.

Boekingskosten

Bij Precision Air worden geen boekingskosten in rekening gebracht. Wel kunnen er toeslagen worden berekend voor ticketwijzigingen en –annuleringen. Als je online Precision Air tickets boekt kun je betalen met alle gangbare creditcards, zoals Visa en MasterCard.

Service aan boord

Op alle binnenlandse en internationale vluchten van Precision Air zijn alle maaltijden, drankjes en snacks gratis. De meeste vluchten van Precision Air zijn vrij kort, je krijgt daarom meestal niet meer dan een drankje en een kleine versnapering, zoals een zakje nootjes. Op langere vluchten, bijvoorbeeld van Tanzania naar Nairobi of de Comoren, krijg je naast een drankje ook een lichte maaltijd geserveerd, wat meestal een broodje of sandwich is. Aan boord van Precision Air toestellen is geen inflight entertainment, dus als je jezelf niet wilt vervelen tijdens je vlucht kun je het beste je laptop, tablet of telefoon gebruiken, mits deze in vliegtuigmodus staat. Daarnaast kun je door het boordmagazine Paa Magazine bladeren, dat zich in elke stoelzak bevindt en boordevol (reis)tips en informatie over bestemmingen van Precision Air staat.

Punctualiteit Precision Air

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Precision Air.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.