Kaart

Qantas

Qantas is de nationale en tevens grootste luchtvaartmaatschappij van Australië en vliegt naar 20 binnenlandse en 21 buitenlandse bestemmingen in 14 landen. De luchtvaartmaatschappij werd in 1920 opgericht en is na KLM en Avianca de oudste maatschappij ter wereld. Het hoofdkantoor van Qantas is gevestigd in Sydney. Qantas heeft twee dochtermaatschappijen, te weten Jetconnect en de prijsvechter Jetstar Airways, en is een van de oprichters van de luchtvaartalliantie Oneworld.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 16 december 2016 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Qantas

Inchecken Qantas

Bij Qantas kun je op verschillende manieren inchecken: online, via je mobiele telefoon, via een incheckmachine op de luchthaven en bij een incheckbalie van Qantas. Zelf online of via je mobiel inchecken is het snelst, je kunt dan zelf je stoel kiezen en je instapkaart uitprinten of op je mobiele telefoon laden. Online of via je mobiel inchecken kan vanaf 24 uur tot 2 uur (bij binnenlandse vluchten 30 minuten) voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken.

Bagage Qantas

De hoeveelheid hand- en ruimbagage die je bij Qantas mag meenemen hangt af van de klasse waarin je vliegt en of het een binnenlandse of internationale vlucht betreft, maar doorgaans geldt dat de totale afmeting (lengte x breedte x hoogte) van je handbagage niet groter mag zijn dan 105 of 115 cm en niet zwaarder dan 7 kilo, en dat alle ruimbagage bij elkaar opgeteld in totaal maximaal 30, 40 of 50 kilo mag wegen. Voor bestemmingen in Noord- en Zuid-Amerika geldt dat je maximaal 2, 3 of 4 stuks ruimbagage mag inchecken. Voor alle ruimbagage geldt dat elke koffer of tas niet meer dan 32 kilo mag wegen. Wil je precies weten hoeveel bagage je mag meenemen op jouw vlucht, check dan de website van Qantas.

Stoelen

Reizigers die een ticket on de Economy Class hebben geboekt en geen frequent flyer zijn dienen voor het reserveren van een stoel te betalen. Bij het inchecken is het selecteren van een standaardstoel echter gratis. De hoeveelheid beenruimte die je hebt hangt af van het type toestel waarmee je vliegt en de klasse waarin je hebt geboekt.

Boekingskosten

Qantas brengt geen boekingskosten in rekening als je online boekt. Wel dien je bij betaling met bepaalde (credit)cards wat extra te betalen. Daarnaast worden extra kosten in rekening gebracht als je een ticket boekt via een kantoor van Qantas of op het vliegveld.

Service aan boord

Maaltijden en dranken zijn op alle vluchten van Qantas gratis. Op de meeste vluchten heb je de beschikking over een persoonlijk televisiescherm, waarop je onder meer films en televisieseries kunt bekijken, muziek kunt beluisteren en spelletjes kunt doen. In elke stoelzak bevindt zich bovendien het Qantas Spirit of Australia Magazine, waarin allerlei reistips staan.

Punctualiteit

In 2015 was Qantas de meest punctuele luchtvaartmaatschappij van Australië.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.