Kaart

Qatar Airways

Qatar Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar, een golfstaatje in het Midden-Oosten. De luchtvaartmaatschappij heeft haar hoofdkantoor in Doha gevestigd en gebruikt Hamad International Airport in Doha als haar belangrijkste thuisbasis. Qatar Airways vliegt naar meer dan 150 internationale bestemmingen Europe, Afrika, Azië, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika en Oceanië, variërend van Amsterdam en Brussel tot Londen, Montreal, New York, Osaka en Sydney, en behoort tot de luchtvaartalliantie Oneworld, waartoe ook British Airways behoort.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Qatar Airways

Qatar Airways Check in

Bij Qatar Airways kun je op 3 manieren inchecken, te weten online, via je mobiele telefoon of op de luchthaven. Bij de meeste vluchten kun je 48 uur tot 90 minuten voor vertrek online of via je smartphone inchecken, alleen bij vluchten van / naar de Verenigde Staten kan dit pas 24 uur voor vertrek. Nadat je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden op je telefoon, waarna je eventuele bagage bij aankomst op het vliegveld kunt afgeven bij het bagage afgiftepunt van Qatar Airways. Op de luchthaven inchecken kan natuurlijk ook, het wordt in dat geval geadviseerd om minimaal 3 uur voor het geplande vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn.

Qatar Airways bagage

Hoeveel hand- en ruimbagage je bij Qatar Airways gratis mag meenemen hangt af van je vliegklasse en bestemming. In het algemeen geldt dat je in de Economy Class maximaal 1 stuk handbagage mag meenemen dat niet meer dan 7 kilo weegt en niet groter is dan 50 x 37 x 25 cm. Daarnaast mag je enkele persoonlijke spullen meenemen, waaronder een klein handtasje, een laptop en/of wandelstok. Bij veel vluchten mag je in totaal 30 kilo ruimbagage gratis inchecken, waarbij de maximale afmetingen (l x b x h) de 300 cm niet overschrijden. Voor vluchten naar onder meer de Verenigde Staten en tussen Brazilië en Argentinië geldt het stuksconcept, wat inhoudt dat je in de Economy Class maximaal 2 stuks bagage mag inchecken die elk niet meer dan 23 kilo wegen. Neem je meer mee dan volgens de bagagelimieten is toegestaan, dan dien je altijd bij te betalen. De kosten hiervoor zijn onder meer afhankelijk van je bestemming en lopen uiteen van $25 tot $70 per kilo of $200 per stuk bagage op de vluchten waar het stuksconcept gehanteerd wordt. Raadpleeg voor een compleet overzicht van alle bagageregels de website van Qatar Airways. Vind hier meer informatie over Bagage Qatar Airways

Qatar Airways stoelen reserveren

Hoeveel hand- en ruimbagage je bij Qatar Airways gratis mag meenemen hangt af van je vliegklasse en bestemming. In het algemeen geldt dat je in de Economy Class maximaal 1 stuk handbagage mag meenemen dat niet meer dan 7 kilo weegt en niet groter is dan 50 x 37 x 25 cm. Daarnaast mag je enkele persoonlijke spullen meenemen, waaronder een klein handtasje, een laptop en/of wandelstok. Bij veel vluchten mag je in totaal 30 kilo ruimbagage gratis inchecken, waarbij de maximale afmetingen (l x b x h) de 300 cm niet overschrijden. Voor vluchten naar onder meer de Verenigde Staten en tussen Brazilië en Argentinië geldt het stuksconcept, wat inhoudt dat je in de Economy Class maximaal 2 stuks bagage mag inchecken die elk niet meer dan 23 kilo wegen. Neem je meer mee dan volgens de bagagelimieten is toegestaan, dan dien je altijd bij te betalen. De kosten hiervoor zijn onder meer afhankelijk van je bestemming en lopen uiteen van $25 tot $70 per kilo of $200 per stuk bagage op de vluchten waar het stuksconcept gehanteerd wordt. Raadpleeg voor een compleet overzicht van alle bagageregels de website van Qatar Airways.

Boekingskosten Qatar Airways

Qatar Airways brengt geen boekingskosten in rekening als je online tickets boekt. Alleen als je telefonisch of via een kantoor van Qatar Airways vliegtickets bestelt dien je $25 boekingskosten te betalen. Daarnaast zijn extra kosten verbonden aan het wijzigen of annuleren van een vliegticket. Op de website van Qatar Airways kun je meer informatie vinden over de tarieven.

Service aan boord

Qatar Airways staat erom bekend dat haar toestellen relatief veel beenruimte hebben, ook in de Economy Class. Dat is ook de reden dat Qatar Airways in onder meer 2009 en 2010 een Skytrax award won voor de beste Economy Class ter wereld. Op alle vluchten worden gratis drankjes, snacks en maaltijden geserveerd. Heb je een ticket in een premium klasse geboekt, dan krijg je een maaltijd geserveerd die samengesteld is door niemand minder dan topkok Nobu Matsuhisa. Daarnaast heb je op de meeste vluchten van Qatar Airways de beschikking over een persoonlijk videosysteem, genaamd Oryx One, waarop je onder meer films kunt kijken en spelletjes kunt spelen. Ook kun je op sommige toestellen gebruik maken van wifi via je eigen smartphone, tablet of laptop. Reis je met kinderen, dan zul je merken dat die helemaal in de watten zullen worden gelegd, want zij krijgen onder meer speelgoed, spelletjes en knuffels toegestopt. Daarnaast krijgen kinderen speciale kindermaaltijden gereserveerd.

Punctualiteit Qatar Airways

De punctualiteit van Qatar Airways is goed te noemen, van maart 2016 tot april 2017 bedroeg het gemiddelde punctualiteitspercentage van deze luchtvaartmaatschappij 84,5%. In 2016 was Qatar Airways de meest punctuele luchtvaartmaatschappij op de route van Londen naar Doha.

Qatar Airways

4,0/5
Gebaseerd op 110 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.