Kaart

Royal Air Maroc

Royal Air Maroc, meestal aangeduid als RAM, is de nationale en grootste luchtvaartmaatschappij van Marokko en heeft haar hoofdkantoor gevestigd op Casablanca-Anfa Airport. De maatschappij bestaat sinds 1953 en vliegt naar 90 binnen- en buitenlandse bestemmingen in Afrika, Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Daarnaast verzorgt Royal Air Maroc incidenteel chartervluchten, onder meer naar Mekka.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2018 en is onderhevig aan verandering.

Informatie Royal Air Maroc vluchten

Royal Air Maroc Check in

Bij Royal Air Maroc kun je bij de meeste vluchten meestal 48 tot 2 uur voor vertrek online inchecken. Op de website van Royal Air Maroc kun je kijken of online inchecken voor jouw vlucht mogelijk is. Nadat je hebt ingecheckt kun je je instapkaart uitprinten en meenemen naar de luchthaven, waar je je bagage kunt afgeven bij een bagage-afgiftepunt. Wil je liever op de luchthaven (balies of self service automaten) inchecken, dan raadt Royal Air Maroc aan om minimaal 2 tot 3 uur voor het geplande vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven, en tijdens piekperiodes zelfs 4 uur voor vertrek. Je kunt bij Royal Air Maroc uiterlijk tot 1 uur voor vertrek inchecken op de luchthaven.

Bagage Royal Air Maroc

Elke reiziger mag bij Royal Air Maroc één stuk bagage in de cabine meenemen, mits deze handbagage niet zwaarder is dan 10 kilo en waarvan de som van de afmetingen (l x b x h) niet groter is dan 115 cm. Daarnaast mag je ook een laptop meenemen en kleine persoonlijke artikelen zoals een jas, paraplu en/of wandelstok. Voor ruimbagage geldt het ‘piece concept’, wat wil zeggen dat elke reiziger afhankelijk van de bestemming één of twee bagagestukken mag inchecken, ongeacht het totale gewicht. Elk stuk bagage mag echter niet meer dan 32 kilo wegen en de som van de afmetingen (l x b x h) van elk stuk bagage mag niet groter zijn dan 203 cm. Voor overbagage betaal je bij vluchten van/naar Europa en Maghreb (behalve Libië) €70 voor het eerste stuk bagage van maximaal 23 kilo, €150 per stuk bagage voor het tweede en derde stuk bagage van maximaal 23 kilo. Voor stuks bagage die zwaarder zijn dan 23 kilo (maar niet zwaarder dan 32 kilo) dient €55 betaald te worden. Voor overbagage bij vluchten van/naar Afrika, Libië, Egypte, Saudi-Arabië en Libanon betaal je €160 voor het eerste stuk bagage van maximaal 23 kilo, €250 per stuk bagage voor het tweede en €350 voor het derde stuk bagage van maximaal 23 kilo. Voor stuks bagage die zwaarder zijn dan 23 kilo (maar niet zwaarder dan 32 kilo) dient €100 betaald te worden. Lees hier meer informatie over Royal Air Maroc bagage.

Reserveringskosten en Royal Air Maroc vliegtickets wijzigen / annuleren

Royal Air Maroc brengt voor elke boeking serviceheffingen in rekening. Hoe hoog deze boekingskosten zijn hangt af van de bestemming waar je heen vliegt en via welk kanaal je het ticket hebt gekocht. De laagste serviceheffingen betaal je als je online boekt (€5 als je reis begint buiten Marokko en 50 dhs als je vertrekt vanaf Marokko), veel gaat het kosten als je je vliegtickets Royal Air Maroc telefonisch of via een kantoor van de luchtvaartmaatschappij boekt. Raadpleeg de website van Royal Air Maroc als je precies wilt weten hoeveel serviceheffing je voor jouw boeking moet betalen.

 

Mocht je na het boeken van je Royal Air Maroc vliegtickets ontdekken dat je een fout hebt gemaakt of zijn je reisplannen gewijzigd dan kun je Royal Air Marco vliegtickets alleen wijzigen als je een ticket in het Eco Flex tarief of de Business Class hebt geboekt. Voor eventuele prijsverschillen dient wel bijbetaald te worden, en als je in het Eco Flex of Business Essential tarief hebt geboekt dien je voor het wijzigen een toeslag te betalen. Annuleren met restitutie is niet mogelijk als je een ticket in het Essential of Classic tarief hebt geboekt, heb je in een ander tarief geboekt dan is dit wel mogelijk al dient er voor Eco Flex en Business Flex tickets daarbij wel een toeslag betaald te worden.

Royal Air Maroc stoelen reserveren en service aan boord

Tijdens het online inchecken kun je als je in het Essential of Classic tarief hebt geboekt gratis een stoel kiezen, je kunt dus niet tijdens het boeken of op een eerder moment je stoel(en) reserveren. Wil je er zeker van zijn dat je uit genoeg stoelen kunt kiezen of dat je naast je reisgenoot zit, dan dien je dus zo snel mogelijk na het openen van de check-in in te checken. Vlieg je in het Eco Flex tarief, dan kun je soms een stoel reserveren en reis je in de Businessclass dan is het reserveren van een stoel altijd mogelijk en gratis.

 

Op alle vluchten die meer dan 2,5 uur duren biedt Royal Air Maroc een gratis maaltijd aan, bij kortere vluchten wordt alleen een snack geserveerd. Daarnaast kun je aan boord kiezen uit allerlei warme en koude dranken (inclusief alcoholische dranken, waaronder Franse en Marokkaanse wijnen). Op internationale vluchten heb je de beschikking over een persoonlijk entertainment systeem waarop je onder meer films kunt kijken en spelletjes kunt spelen. Op kortere vluchten worden er films vertoond op centraal opgehangen televisieschermen. Daarnaast kun je op alle internationale vluchten van Royal Air Maroc meer dan 120 belastingvrije artikelen van allerlei bekende merken kopen, waaronder een exclusieve collectie van sieraden, horloges, parfums en cadeauartikelen. Raadpleeg het Sky Shop magazine in de stoelzak voor je om te zien wat het aanbod aan belastingvrije artikelen is van Royal Air Maroc. In de stoelzak zit tevens het RAM Magazine, een boordmagazine boordevol reistips en nuttige informatie met betrekking tot je vlucht en Royal Air Marco bestemmingen.

Populairste Royal Air Maroc bestemmingen

De populairste bestemmingen vanaf Amsterdam Airport Schiphol zijn:

Spanje

Frankrijk

Marokko

Ghana

Nigeria

Punctualiteit Royal Air Maroc vluchten

De punctualiteit van Royal Air Maroc is goed te noemen, gemiddeld 8 op de 10 vluchten komen op tijd aan op hun bestemming.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.