Kaart

Royal Jordanian

Royal Jordanian, vaak ook simpelweg aangeduid met RJ, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Jordanië en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Amman. De luchtvaartmaatschappij, die als thuisbasis Queen Alia International Airport in Amman heeft, werd opgericht in 1963 en vliegt tegenwoordig naar ruim 43 internationale bestemmingen in het Midden-Oosten, Azië, Europa, Afrika en Noord-Amerika. Royal Jordanian is lid van de luchtvaartalliantie Oneworld, waartoe ook British Airways en Iberia behoren. RJ heeft 3 dochterondernemingen, waaronder de chartermaatschappij Royal Wings.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Royal Jordanian

Inchecken Royal Jordanian

Bij Royal Jordanian kun je op drie manieren inchecken, te weten online, of bij een self service kiosk of incheckbalie op de luchthaven. Online inchecken kan vanaf 24 uur tot 4 uur voor vertrek. Nadat je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten, waarna je naar het vliegveld gaat en eventuele bagage bij aankomst op de luchthaven afgeeft bij het bagage afgiftepunt van Royal Jordanian. Op de luchthaven inchecken kan natuurlijk ook, het wordt in dat geval geadviseerd om minimaal 3 uur voor het geplande vertrek van je vliegtuig op het vliegveld aanwezig te zijn. Het snelst ben je ingecheckt als je gebruik maakt van een self service kiosk van Royal Jordanian. Incheckbalies en self service kiosken sluiten 60 minuten (vluchten van/naar Noord-Amerika en Londen), 45 minuten (alle overige vluchten behalve vluchten van/naar Aqaba) of 30 minuten (vluchten van/naar Aqaba) voor vertrek. De gate sluit altijd 15 minuten voor vertrek, dus zorg dat je op tijd ingecheckt hebt en door de douane- en veiligheidscontrole bent gelopen. Als je reis in Amman begint kun je gebruik maken van Advanced Check-in, waarbij je 24 uur tot 8 uur voor het vertrek van je vliegtuig al kunt inchecken bij de City Terminal in het centrum van Amman. Dit heeft als voordeel dat je niet met je koffers naar de luchthaven hoeft te sjouwen en je reis dus ontspannen kunt beginnen.

Bagage Royal Jordanian

Hoeveel hand- en ruimbagage je bij Royal Jordanian gratis mag meenemen hangt af van je vliegklasse en het type toestel waarmee je vliegt. In de Economy Class mag je maximaal 1 stuk handbagage meenemen dat niet meer dan 7 kilo weegt en niet groter is dan 51 x 41 x 21 cm, inclusief handvaten, zijvakken en wielen. Daarnaast mag je enkele persoonlijke spullen meenemen, waaronder een klein handtasje, een laptop of paraplu. Crown Class passagiers mogen maximaal 2 stuks handbagage van maximaal 7 kilo en maximaal 51 x 41 x 21 cm elk meenemen, en daarnaast enkele persoonlijke spullen. Alleen in Embraer toestellen mogen Crown Class passagiers maximaal 1 stuk handbagage mee aan boord nemen. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken hangt bij Royal Jordanian af van je luchthaven van vertrek en bestemmingen je vliegklasse. In alle gevallen geldt dat elk stuk in te checken bagage afhankelijk van je vliegklasse en route niet meer dan 32 kilo, 30 kilo of 23 kilo mag wegen en dat de omtrek (l x b x h) van elk stuk bagage niet groter mag zijn dan 158 cm. Wil je precies weten wat de bagagevrijstellingen van Royal Jordanian zijn voor jouw vlucht, raadpleeg dan de website van Royal Jordanian, hier is een compleet overzicht per route en vliegklasse te vinden.

Stoelen reserveren Royal Jordanian

Als je vliegtickets bij Royal Jordanian gaat boeken kun je tijdens het boekingsproces gratis standaard stoelen reserveren. Daarnaast kun je ook tijdens het online inchecken of check-in bij een self service kiosk op de luchthaven zelf gratis een stoel kiezen of een eerder gereserveerde stoel wijzigen.

Boekingskosten Royal Jordanian

Royal Jordanian brengt geen boekingskosten in rekening. Wel kunnen er extra kosten verbonden zijn aan het wijzigen of annuleren van een vliegticket, afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt. Als je online boekt kun je onder meer betalen met je creditcard (Visa, MasterCard, American Express) en Paypal.

Service aan boord

Op alle vluchten van Royal Jordanian zijn alle drankjes, snacks en maaltijden gratis. Op vluchten korter dan 3 uur krijg je drankjes en een snack geserveerd, op langere vluchten krijg je altijd een warme maaltijd, ook in de Economy Class. Wil je vanwege een dieet of religieuze redenen een speciale maaltijd, dan kun je die uiterlijk 24 uur voor vertrek van je vliegtuig opgeven in je reservering. Daarnaast kun je speciale kindermaaltijden bestellen. Op lange vluchten heb je zowel in de Economy Class als Crown Class de beschikking over een persoonlijk videosysteem waarop je onder meer films en televisieseries kunt bekijken en spelletjes kunt spelen. In elke stoelzak bevindt zich het boordmagazine Royal Wings, dat boordevol handige reistips en interessante wetenswaardigheden staat. Ook vind je in elke stoelzak de Royal Boutique catalogus, waarin allerlei belastingvrije artikelen staan, waaronder parfums, accessoires en andere luxe cadeaus die je op alle internationale vluchten van Royal Jordanian aan boord kunt kopen.

Punctualiteit Royal Jordanian

De punctualiteit van Royal Jordanian is goed te noemen, van april 2016 tot maart 2017 was het punctualiteitspercentage van de maatschappij volgens statistisch bureau OAG zo’n 75,2%.

Royal Jordanian

4,0/5
Gebaseerd op 1001 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.