Kaart

SATA

SATA, officieel SATA Air Açores geheten, is een luchtvaartmaatschappij die haar hoofdkantoor gevestigd heeft in Ponta Delgada op de Azoren. De luchtvaartmaatschappij is voornamelijk actief op de Azoren en gebruikt João Paulo II Airport in Ponta Delgada als belangrijkste thuisbasis. SATA werd opgericht in 1941 en vliegt naar ruim 13 bestemmingen op de Azoren, Madeira, de Canarische eilanden en het Portugese vasteland. SATA heeft één dochtermaatschappij, te weten Azores Airlines (voorheen SATA Internaçional), welke vooral middellange en lange lijn- en chartervluchten uitvoert naar Madeira, het vasteland van Portugal en bestemmingen in Europe en Noord-Amerika. SATA Air Açores vliegt uitsluitend met Bombardier Dash 8-Q200 en Bombardier Dash 8-Q400 toestellen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met SATA

Inchecken SATA

Bij SATA kun je op diverse manieren inchecken, waaronder online, via je smartphone en via een incheckbalie op de luchthaven Online of via je mobiele telefoon inchecken kan vanaf 48 uur tot 1,5 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Reis je alleen met handbagage, dan kun je vervolgens na aankomst op het vliegveld direct door de paspoort- en veiligheidscontrole en doorlopen naar de gate. Heb je bagage bij je, dan kun je die afgeven bij een bagage afgiftepunt van SATA op de luchthaven. Check je liever op het vliegveld in, dan kan dat uiteraard ook, je kunt dit doen bij een incheckbalie van SATA. Inchecken op de luchthaven is mogelijk vanaf de dag van vertrek op het moment dat het vliegveld geopend gaat tot 75 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. SATA Air Açores adviseert om minimaal 1,5 tot 2 uur voor vertrek van je vliegtuig op de luchthaven te zijn.

Bagage SATA

Als je met SATA Air Açores gaat vliegen mag je vanwege de beperkte ruimte in de cabine in alle vliegklassen maximaal 1 stuk handbagage mee aan boord nemen van maximaal 8 kilo en met een maximale grootte van 20 cm x 40 cm x 55 cm, inclusief handvaten, zijvakken en wielen. Naast deze handbagage mag je persoonlijk items meenemen, zoals een kleine handtas, camera of laptop. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt af van je reisklasse. Heb je een Economy Class ticket geboekt, dan mag je maximaal 23 kilo ruimbagage gratis inchecken. Vlieg je in de Goldsky klasse of met een baby waarvoor geen aparte stoel is gereserveerd, dan mag je 10 kilo extra ruimbagage gratis inchecken. Houd er wel rekening mee dat elk stuk ruimbagage nooit zwaarder mag wegen dan 32 kilo. Een uitzondering wordt daarbij overigens gemaakt voor muziekinstrumenten, huisdieren die in het laadruim worden vervoerd en sportuitrusting, hiervoor geldt een maximum gewicht van 45 kilo per stuk ruimbagage. Reizigers die in het bezit zijn van een SATA Imagine kaart hebben ruimere bagagevrijstellingen. Voor overbagage dient altijd extra betaald te worden, de kosten daarvoor bedragen €4 per kilo overbagage. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage jij gratis mag inchecken, raadpleeg dan de website van SATA.

Stoelen reserveren SATA

Voor het reserveren van een standaard stoel hoef je bij SATA Air Açores nooit extra te betalen, voor een stoel met extra beenruimte betaal je €15 per stoel per enkele reis extra. Wil je meer weten over stoelreserveringen bij SATA, raadpleeg dan de website van SATA Air Açores.

Boekingskosten SATA

SATA brengt €15 tot €26 boekingskosten per ticket in rekening, afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming. Daarnaast dien je een toeslag te betalen voor optionele services, waaronder ticketwijzigingen (voor zover relevant, dit is afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt), overbagage en het reserveren van voorkeursstoelen. SATA Air Açores brengt geen toeslag in rekening voor creditcardbetalingen.

Service aan boord

In alle vliegklassen krijg je op alle SATA vluchten alleen een drankje en een kleine snack geserveerd, deze zijn inbegrepen in de ticketprijs, op vluchten van SATA Air Açores worden geen maaltijden geserveerd. Ook is er geen inflight entertainment aan boord, dus als je bang bent om je te gaan vervelen kun je het beste je laptop, tablet of een tijdschrift of boek meenemen. Wel vind je in de stoelzak voor je het boordmagazine Azorean Spirit, dat boordevol handige reistips en interessante informatie staat. Mocht je een artikel willen nalezen, dan kun je een digitale kopie van het magazine ook vinden op de website van SATA Air Açores.

Punctualiteit SATA

De punctualiteit van SATA Air Açores is goed te noemen, het punctualiteitspercentage van de maatschappij liep volgens hun eigen statistieken de afgelopen jaren uiteen van 76,2% tot maar liefst 95,8%.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.