Kaart

Shaheen Air

Shaheen Air is een Pakistaanse luchtvaartmaatschappij die haar thuisbasis op Jinnah International Airport in Karachi gevestigd heeft. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1993 en voert tegenwoordig lijn-, charter- en cargovluchten uit naar ruim 21 bestemmingen in Pakistan, het Midden-Oosten, China en Groot-Brittannië, waaronder Karachi, Lahore, Islamabad, Jeddah, Riyadh, Dubai, Abu Dhabi, Leeds / Bradford en Manchester. Shaheen Air is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie en heeft ook geen codeshare agreements met andere luchtvaartmaatschappijen. De Pakistaanse luchtvaartmaatschappij heeft plannen om in de toekomst ook naar Thailand, Maleisië, Bahrein, Qatar, Denemarken, Noorwegen, Singapore, Shanghai en Italië te vliegen

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Shaheen Air

Inchecken Shaheen Air

Wie met Shaheen Air gaat vliegen kan uitsluitend op de luchthaven inchecken, online of via je mobiele telefoon inchecken is dus nog niet mogelijk maar hier wordt wel aan gewerkt. Shaheen Air hanteert zeer ruime incheck deadlines. Bij binnenlandse vluchten dien je je uiterlijk 2 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig te melden bij een incheckbalie van Shaheen Air op de luchthaven, en bij internationale vluchten zelfs 4 uur voor vertrek. Kom je te laat, dan loop je het risico dat je van de vlucht wordt afgehaald en dus niet meer mee mag.

Bagage Shaheen Air

Als je met Shaheen Air vliegt mag je handbagage maximaal 7 kilo wegen en niet groter zijn dan 56 x 45 x 25 cm. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken is bij Shaheen Air bedraagt op alle binnenlandse en internationale vluchten maximaal 1 stuk ruimbagage van maximaal 32 kilo. Neem je meer stukken ruimbagage mee dan is toegestaan, dan dien je voor overbagage te betalen. Stukken ruimbagage die zwaarder zijn dan 32 kilo worden niet geaccepteerd. Voor reizigers die met een baby reizen en en pelgrims (Umrah / Hajj) gelden afwijkende bagagevrijstellingen, zij mogen bij vertrek uit Pakistan maximaal 1 stuk handbagage van 7 kilo en een maximale omtrek van 56 x 45 x 25 cm meenemen en 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo gratis inchecken. Bij vertrek vanuit Jeddah en Medina mogen zij maximaal 1 stuk handbagage van 7 kilo en een maximale omtrek van 56 x 45 x 25 cm en 5 liter ZamZam meenemen en 1 stuk ruimbagage van maximaal 30 kilo gratis inchecken.

Stoelen reserveren Shaheen Air

Je kunt bij Shaheen Air tijdens het boeken van je vliegticket geen stoelen reserveren, deze worden aan je toegewezen als je incheckt op de luchthaven. Uiteraard kun je als je op het vliegveld incheckt wel je voorkeuren kenbaar maken aan het grondpersoneel van Shaheen Air. Voor het toewijzen van stoelen bij de nooduitgang gelden speciale voorwaarden.

Boekingskosten Shaheen Air

Shaheen Air brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je meestal voor ticketwijzigingen te betalen, de hoogte van de wijzigingskosten hangen bij Shaheen Air af van de tariefvoorwaarden van je ticket en de beschikbaarheid.

Service aan boord

Op alle vluchten van Shaheen Air zijn alle maaltijden, snacks en drankjes gratis. Op korte vluchten krijg je een snack of lichte koude maaltijd aangeboden, op langere vluchten worden warme maaltijden geserveerd waarbij je afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming kunt kiezen uit zowel Pakistaanse als Westerse gerechten. Heb je speciale dieetwensen, dan kun je die tijdens het boeken van je ticket kenbaar maken. Shaheen Air biedt op alle lange vluchten een inflight entertainmentprogramma aan dat aangeboden wordt via een centraal of persoonlijk videoscherm. Heb je de beschikking over een persoonlijk scherm, dan kun je onder andere films kijken, spelletjes doen en muziek beluisteren. Daarnaast heb je afhankelijk van je klasse de beschikking over een gratis selectie aan kranten en tijdschriften. In alle vliegklassen bevindt zich in elke stoelzak het boordmagazine van Shaheen Air, dat boordevol leuke tips en interessante wetenswaardigheden staat over de bestemmingen waar Shaheen Air heenvliegt. Aan boord van internationale vluchten van Shaheen Air kun je tevens belastingvrije artikelen kopen.

Punctualiteit Shaheen Air

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Shaheen Air.

Shaheen Air

5,0/5
Gebaseerd op 274 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.