Kaart

Shanghai Airlines

Shanghai Airlines is een Chinese luchtvaartmaatschappij en heeft Shanghai Pudong International Airport en Shanghai Hongqiao International Airport als belangrijkste thuisbases. De luchtvaartmaatschappij, die opgericht werd in 1985, is een volledige dochtermaatschappij van China Eastern Airlines en vliegt naar meer dan 140 bestemmingen in Hong Kong, Macau, Taiwan, Japan, Zuid-Korea, Singapore en Thailand. Shanghai Airlines is aangesloten bij de luchtvaartalliantie SkyTeam en heeft daarnaast ook codeshare agreements met diverse luchtvaartmaatschappijen, waaronder China Airlines, China Eastern Airlines, Delta Air Lines, Hong Kong Airlines en Korean Air. Het frequent flyer programma van Shanghai Airlines heet Eastern Miles.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Shanghai Airlines

Inchecken Shanghai Airlines

Bij Shanghai Airlines kun je zowel online als bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online inchecken is mogelijk vanaf 24 uur tot 90 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten, waarna je je ruimbagage uiterlijk 90 minuten voor vertrek kunt afgeven een bagage afgiftepunt van Shanghai Airlines op het vliegveld. Op de luchthaven inchecken kan uiteraard ook, dit is mogelijk tot uiterlijk 90 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. De incheckbalies van Shanghai Airlines sluiten altijd 60 minuten voor vertrek van je vlucht, dus zorg ervoor dat je op tijd op het vliegveld bent.

Bagage Shanghai Airlines

De hoeveelheid handbagage die je bij Shanghai Airlines mee aan boord mag nemen hangt af van je vliegklasse en de route die je vliegt. Bij binnenlandse vluchten mag je als je in de Economy of Business Class vliegt 1 stuk handbagage van maximaal 10 kilo en een omtrek van maximaal 55 x 40 x 20 cm meenemen in de cabine, en als je in de First Class vliegt 2 stuks handbagage van maximaal 10 kilo en een omtrek van 55 x 40 x 20 cm elk. Neem je een internationale vlucht, dan mag je als je in de Economy of Business Class vliegt 1 stuk handbagage van maximaal 10 kilo en maximaal 56 x 45 x 25 cm meenemen in de cabine, en als je in de First Class vliegt 2 stuks handbagage van maximaal 10 kilo en 56 x 45 x 25 cm elk. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt bij Shanghai Airlines af van je vliegklasse en je luchthaven van vertrek en bestemming. In het algemeen geldt dat je op internationale vluchten in de Economy Class 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk gratis mag inchecken, en in de Business en First Class 2 of 3 stuks ruimbagage van maximaal 32 kilo elk. Op binnenlandse vluchten mag je in de Economy Class maximaal 20 kilo ruimbagage inchecken, in de Business Class 30 kilo en in de First Class 40 kilo, ongeacht het aantal stukken ruimbagage dat je meeneemt. Voor alle bestemmingen geldt dat de maximale omtrek (l + b + h) van elk stuk ruimbagage niet groter mag zijn dan 158 cm en dat elk stuk ruimbagage niet zwaarder mag zijn dan 32 kilo. Neem je meer bagage mee dan in jouw situatie is toegestaan, dan dient er altijd extra betaald te worden, de tarieven daarvoor verschillen per route. Wil je precies weten hoeveel bagage jij op jouw vlucht gratis mag meenemen of wat de tarieven zijn voor overbagage, kijk dan op de website van Shanghai Airlines.

Stoelen reserveren Shanghai Airlines

Het reserveren van standaard stoelen in de Economy Class is bij Shanghai Airlines altijd gratis. Stoelreserveringen kunnen tijdens het boekingsproces of op elk moment daarna worden gemaakt door in te loggen op de website van Shanghai Airlines. Reserveer je geen stoel, dan krijg je er tijdens het inchecken automatisch een toegewezen. Je kunt deze stoel dan zelf nog wijzigen en een andere stoel kiezen uit de overgebleven nog niet-gereserveerde stoelen. Voorkeursstoelen zoals stoelen vooraan in het vliegtuig en stoelen met meer beenruimte zijn doorgaans uitsluitend voorbehouden aan SkyTeam Elite en SkyTeam Elite Plus leden.

Boekingskosten Shanghai Airlines

Shanghai Airlines brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je te betalen voor ticketwijzigen- en annuleringen, afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt.

Service aan boord

Aan boord van alle vluchten van Shanghai Airlines zijn alle drankjes, hapjes en maaltijden gratis. Wat je aangeboden krijgt hangt af van de duur van je vlucht en de route die je vliegt. Op korte vluchten krijg je meestal slechts een warme of koude drank en een kleine snack geserveerd, op middellange en lange vluchten krijg je altijd een warme maaltijd aangeboden, waarbij je afhankelijk van je vliegroute de keuze hebt uit zowel Chinese als Westerse gerechten. Op lange vluchten kun je tijdens je vlucht bovendien in alle klassen gebruik maken van een persoonlijk televisiescherm waarop je onder meer films kunt bekijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen. Daarnaast vind je in de stoelzak voor je het boordmagazine van Shanghai Airlines, dat vol interessante en nuttige informatie en reistips staat. Ook heb je de mogelijkheid om op alle internationale vluchten belastingvrije artikelen aan boord te kopen.

Punctualiteit Shanghai Airlines

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Shanghai Airlines.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.