Kaart

SAA (South African Airways)

South African Airways, vaak ook simpelweg SAA genoemd, is de nationale en grootste luchtvaartmaatschappij van Zuid-Afrika en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op OR Tambo International Airport in Kempton Park, nabij Johannesburg. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar diverse binnenlandse bestemmingen en daarnaast naar meer dan 42 bestemmingen in Europa, Noord-Amerika, Afrika, Oceanië en Azië. South African Airways is lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance en heeft drie dochtermaatschappijen, te weten SAA Express, SA Airlink en de budgetmaatschappij Mango.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met South African Airways

SAA check in

Bij South African Airways kun je op vier verschillende manieren inchecken: online, via je mobiele telefoon, bij een check-in machine op de luchthaven en bij een incheckbalie. Online of via je mobiel inchecken is eigenlijk altijd het handigst en kan vanaf 24 uur tot 90 minuten (binnenlandse vluchten) of 2 uur (internationale vluchten) voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Je instapkaart kun je nadat je ingecheckt hebt downloaden op je mobiele telefoon of uitprinten en je bagage kun je als je eenmaal op de luchthaven bent aangekomen afgeven bij het bagage afgiftepunt. Check je liever in op de luchthaven, dan kan dat natuurlijk ook. In dat geval kun je het beste naar een check-in machine van South African Airways gaan, of naar een incheckbalie als je assistentie nodig hebt.

South African Airways bagage

Je mag bij South African Airways als je in de Economy Class vliegt één persoonlijk item (bv. handtasje of kleine laptoptas) en één stuk handbagage dat maximaal 8 kilo weegt en niet groter is dan 56 x 36 x 23 cm meenemen. Vlieg je in de Business Class, dan mag je één persoonlijk item (bv. handtasje of kleine laptoptas) en twee stuks handbagage die elk maximaal 8 kilo wegen en niet groter zijn dan 56 x 36 x 23 cm meenemen. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken is afhankelijk van je vliegklasse, vliegveld van vertrek en bestemming en je frequent flyer status. In het algemeen geldt dat je als je in de Economy Class vliegt 1 stuk ruimbagage gratis mag inchecken, mits deze maximaal 23 kilo weegt en een omtrek (l x b x h) heeft die niet groter is dan 158 cm. Vlieg je in de Business Class, dan mag je 2 stuks ruimbagage meenemen die elk maximaal 32 kilo wegen en elk een omtrek (l x b x h) hebben die niet groter is dan 158 cm. Er gelden echter talloze uitzonderingen om deze regel, bijvoorbeeld voor vluchten binnen Afrika, vluchten van Afrika naar Australië en vluchten van Malawi, Mozambique, Zambia en Zimbabwe naar Europa. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage je maximaal gratis mag inchecken, raadpleeg dan de website van South African Airways. Op je ticket staat ook vaak aangegeven wat de bagagelimieten zijn voor jouw vlucht.

Stoelreservering South African Airways

Als je zeker wilt zijn van een bepaalde zitplaats of naast je reisgenoot wil zitten dan kun je het beste tegen betaling een stoel reserveren. Doe je dat niet, dan wordt er tijdens het inchecken een stoel aan je toegewezen. De kosten van het reserveren van een stoel zijn afhankelijk van het type stoel dat je wenst, je vliegklasse, je bestemming en je frequent flyer status en variëren van ZAR 50 tot ZAR 130 voor binnenlandse vluchten, $10 tot $38 voor vluchten binnen Afrika en $25 tot $75 voor intercontinentale vluchten. Raadpleeg de website van South African Airways als je precies wilt weten hoeveel het kost om jouw favoriete stoel te reserveren. Op korte vluchten bedraagt de beenruimte in de Economy Class ca. 79 tot 81 cm en in de Business Class ca. 89 tot 92 cm. Op lange vluchten heb je nóg meer ruimte om je benen te strekken en heb je in de Economy Class 79 tot 85 cm beenruimte en in de Business Class ca. 185 tot 188 cm.

Boekingskosten

South African Airways brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je voor bepaalde optionele extra diensten te betalen, zoals stoelreserveringen.

Service aan boord SAA

Als je met South African Airways gaat vliegen zijn alle drankjes, snacks en maaltijden altijd inbegrepen in de ticketprijs. Op korte vluchten worden er drankjes en snacks geserveerd, op langere vluchten kun je zowel in de Economy Class als Business Class genieten van warme maaltijden. Op lange afstandsvluchten heb je bij South African Airways bovendien de beschikking over een persoonlijk entertainment systeem, waarop je onder meer films kan kijken en spelletjes kunt spelen. Daarnaast krijg je als je in de Business Class vliegt diverse nationale en internationale kranten en tijdschriften aangeboden. In de stoelzak vind je het boordmagazine Sawubona, dat je ook eventueel digitaal kunt downloaden via je smartphone, tablet of laptop.

Punctualiteit South African Airways

De punctualiteit van South African Airways is goed, volgens de laatste punctualiteitscijfers was 80% van hun vluchten op tijd.

South African Airways

5,0/5
Gebaseerd op 845 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.