Kaart

spiceJet

spiceJet is een prijsvechter uit India. De low-cost airline is de drie na grootste maatschappij van het land, en heeft Indira Gandhi International Airport in Delhi als thuisbasis. Daarnaast heeft spiceJet belangrijke hubs op Netaji Subhas Chandra Bose International Airport (Calcutta) en Rajiv Gandhi International Airport (Hyderabad). De Indiase budgetmaatschappij werd opgericht in 2005 en voert tegenwoordig dagelijks zo’n 306 vluchten uit naar ruim 35 binnenlandse en 6 internationale bestemmingen in Azië, waaronder in Thailand, de Maldiven, de Verenigde Arabische Emiraten en Bangladesh. spiceJet is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie en heeft ook geen codeshare agreements.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met spiceJet

Inchecken spiceJet

Bij spiceJet kun je op vier verschillende manieren inchecken: online, via je de app van spiceJet op je smartphone, bij een incheckbalie of bij een via self service kiosk van spiceJet op de luchthaven. Online of via je mobiele telefoon inchecken kan vanaf 48 uur tot 2 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig en is mogelijk voor vrijwel alle vluchten, met uitzondering van internationale vluchten en vluchten die vanaf Jammu en Srinagar vertrekken. Als je online of via je mobiele telefoon incheckt dien je je instapkaart uit te printen of te downloaden naar je smartphone. Heb je bagage bij je, dan kun je die vervolgens op de luchthaven afgeven bij een bagage afgiftepunt van spiceJet. Als je alleen handbagage bij je hebt kun je na aankomst op het vliegveld meteen door de douane en veiligheidscontrole lopen. spiceJet adviseert altijd om ruim op tijd op de luchthaven te zijn en minimaal 45 minuten voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig bij de gate te staan.

Bagage spiceJet

Alle passagiers mogen bij spiceJet één stuk handbagage met een maximale omtrek (l x b x h) van 115 cm (Boeing toestellen) of 108 cm (Bombardier toestellen) meenemen. Naast deze handbagage mag je geen persoonlijke artikelen zoals een handtasje of laptop tas mee aan boord nemen, al deze accessoires dienen dus te worden opgeborgen in één tas. Reizigers die vanaf Jammu en Srinagar vertrekken mogen vanwege veiligheidsredenen geen handbagage mee aan boord nemen. Of je voor het inchecken van ruimbagage dient te betalen hangt af van je ticket. Heb je een ticket met het Hand Baggage Only Fare tarief gekocht, dan dien je voor het inchecken van ruimbagage altijd bij te betalen. Bij alle overige tarieven mag je op binnenlandse vluchten maximaal 15 kilo gratis inchecken (alleen bij vertrek vanaf Jammu of Srinagar is dit 22 kilo) en op internationale vluchten maximaal 20 kilo of 30 kilo, afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming. Voor bijzondere bagage, zoals een sportuitrusting of televisie, geldt een speciaal tarief. Als je precies wilt weten hoeveel ruimbagage jij op jouw vlucht gratis mag inchecken en wat de tarieven zijn voor bijzondere bagage en overbagage, ga dan naar de website van spiceJet.

Stoelen reserveren spiceJet

Voor het reserveren van standaard stoelen in de Economy Class hoef je bij spiceJet niet extra te betalen. Wel gelden er toeslagen voor het reserveren van voorkeursstoelen (stoel met meer beenruimte, stoel vooraan in het vliegtuig), voor zover dit mogelijk is met het type ticket dat je hebt geboekt. Geef je de voorkeur aan een voorkeursstoel, dan kun je een Premium Seat reserveren of een vliegticket kopen in het SpiceMax tarief, dat als extra voordeel heeft dat je prioriteit krijgt bij het inchecken, instappen en uitladen van je bagage en dat je gratis eten en drankjes aan boord krijgt.

Boekingskosten spiceJet

spiceJet brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je een toeslag van INR 225 te betalen als je betaalt met een creditcard of debitcard of via een kantoor van spiceJet boekt.

Service aan boord

Reizigers in die een SpiceMax ticket hebben geboekt krijgen bij spiceJet tijdens de vlucht gratis drankjes en een snack of maaltijd aangeboden. Als je echter in een ander tarief hebt geboekt dien je voor alle drankjes, versnaperingen en maaltijden aan boord te betalen. In de stoelzak voor je bevindt zich de menukaart, waarin een uitgebreide selectie aan snoep, koek, snacks, tussendoortjes en lichte maaltijden staat. Daarnaast kun je bij spiceJet kiezen uit diverse warme en koude dranken (alleen op internationale vluchten worden er daar waar toegestaan aan boord alcoholische dranken geserveerd). Het is niet toegestaan zelf alcoholische dranken mee aan boord te brengen, het meenemen van eigen eten is wel toegestaan. Op internationale vluchten biedt spiceJet belastingvrije- en cadeauartikelen te koop aan, zoals cosmetica en parfums, het complete aanbod is te vinden in het aan boord aanwezige magazine. Je kunt aan boord contant betalen met Indiase roepies of Amerikaanse dollars (alleen internationale vluchten), maar je kunt ook met een creditcard afrekenen. Aan boord van spiceJet vluchten wordt geen entertainment zoals films en muziek aangeboden.

Punctualiteit spiceJet

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van spiceJet.

SpiceJet

4,0/5
Gebaseerd op 1359 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.