Kaart

Spirit Airlines

Spirit Airlines is een Ultra Low Cost Carrier uit de Verenigde Staten die haar hoofdkantoor in het plaatsje Miramar in de Amerikaanse staat Florida gevestigd heeft. De ultra goedkope prijsvechter werd opgericht in 1980 en voert voornamelijk vluchten uit van en naar bestemmingen in de Verenigde Staten, het Caribisch gebied, Mexico en Zuid-Amerika. De belangrijkste thuisbases van Spirit Airlines zijn de vliegvelden van Atlantic City, Chicago–O'Hare, Dallas/Fort Worth, Detroit, Fort Lauderdale en Las Vegas. Spirit Airlines is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie en heeft ook geen codeshare agreements met andere luchtvaartmaatschappijen. Het belangrijkste kenmerk van Ultra Low Cost Carriers zoals Spirit Airlines is dat je voor alle extra’s bij dient te betalen, wat je de mogelijk biedt om zeer goedkope vliegtickets te kopen. De slogan van Spirit Airlines is daarom ook “Less money. More go”.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Spirit Airlines

Inchecken Spirit Airlines

Bij Spirit Airlines kun je zowel online als bij een self service kiosk en incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online inchecken is gratis en kan vanaf 24 uur tot 1 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Heb je geen stoel gereserveerd en maakt het jou niet uit waar jij en je eventuele reisgezelschap komen te zitten, dan krijg je gratis een stoel toegewezen. Nadat je online ingecheckt hebt dien je je instapkaart uit te printen en je bagage vanaf 3 uur tot minimaal 60 minuten voor vertrek van je vliegtuig af te geven bij het bagage afgiftepunt van Spirit Airlines op het vliegveld. Inchecken op het vliegveld kan vanaf 3 uur tot 40 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig en kost US$2 bij een self service kiosk en US$10 bij een incheckbalie. Je dient uiterlijk 15 minuten (binnenlandse vluchten) of 30 minuten (internationale vluchten) voor vertrek van je vliegtuig bij de gate te zijn, zorg er dus voor dat je op tijd op de luchthaven aanwezig bent en door de douane en veiligheidscontrole gaat.

Bagage Spirit Airlines

Als je met Spirit Airlines gaat vliegen mag je 1 klein stuk handbagage (kleine laptoptas, handtasje) van maximaal 45 x 35 x 20 cm (inclusief handvaten, zijvakken en wielen) gratis meenemen aan boord. Wil je meer of grotere stukken handbagage meenemen, dan dien je hiervoor altijd extra te betalen. Aan het meenemen van ruimbagage zijn altijd kosten verbonden, de tarieven voor ruimbagage zijn afhankelijk van het gewicht van je bagage en worden per stuk bagage berekend. De kosten voor het inchecken van ruimbagage variëren van US$ 30 tot US$ 150 per passagier per enkele reis. Als je meer ruimbagage meeneemt dan je vooraf hebt gereserveerd dien je hiervoor op de luchthaven het overbagagetarief te betalen, dit wordt berekend per lb overbagage.

Stoelen reserveren Spirit Airlines

Bij Spirit Airlines heb je de mogelijkheid om tegen betaling vooraf stoelen te reserveren, wat handig is als je naast je reisgenoot wil zitten, een stoel met meer beenruimte wil of bij het raam of juist aan het gangpad wil zitten. Als je vooraf geen stoel reserveert wordt bij het inchecken gratis een stoel aan je toegewezen, het risico bestaat dan wel dat je niet naast je reisgezelschap komt te zitten. De kosten van een stoelreservering bij Spirit Airlines zijn afhankelijk van het type stoel dat je kiest en de bestemming waar je heenvliegt en variëren van US$1 tot US$175 per stoel per enkele reis. Een stoel reserveren kan tijdens het boeken, maar ook nadat je al geboekt of als je gaat inchecken.

Boekingskosten Spirit Airlines

Spirit Airlines brengt geen administratie- of boekingskosten in rekening, en je hoeft ook geen toeslag te betalen als je met een creditcard afrekent. Wel dien je te betalen voor alle optionele services, zoals stoelreserveringen, ruimbagage, op het vliegveld inchecken en ticketwijzigingen. Daarnaast worden er toeslagen in rekening gebracht voor onder meer groepsboekingen en boekingen die via de klantenservice van Spirit Airlines zijn gemaakt.

Service aan boord

Op alle vluchten van Spirit Airlines dient voor alle drankjes, snacks en maaltijden aan boord betaald te worden. Op de menukaart, die zich in de stoelzak voor je bevindt, kun je bekijken welke sandwiches, snacks, warme dranken, frisdranken en alcoholische dranken Spirit Airlines in de aanbieding heeft. De kosten voor drankjes liggen tussen de US$1 en US$15 en de kosten voor snacks tussen de US$1 en US$10. Het is echter ook toegestaan om zelf eten en niet-alcoholische dranken mee aan boord te nemen. Daarnaast kun je bij Spirit Airlines aan boord allerlei cadeautjes, parfums van topmerken en reisaccessoires kopen. Betalen aan boord kan contant met Amerikaanse dollars of met je creditcard.

Punctualiteit Spirit Airlines

De punctualiteit van Spirit Airlines is goed te noemen, van april 2016 tot maart 2017 had de maatschappij volgens statistisch bureau OAG een punctualiteitspercentage van gemiddeld 76,7%.

Spirit Airlines

4,0/5
Gebaseerd op 11434 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.