Kaart

SriLankan Airlines

SriLankan Airlines, meestal kortweg SriLankan genoemd, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Sri Lanka en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de hoofdstad Colombo. De luchtvaartmaatschappij, die Bandaranaike International Airport in Colombo als thuisbasis heeft, werd opgericht in 1979 en is lid van de luchtvaartalliantie Oneworld, waartoe ook British Airways en Iberia behoren. SriLankan Airlines voert vluchten uit naar ruim 42 bestemmingen in 20 landen in Europa, het Midden-Oosten en Azië, waaronder Dhaka, Hong Kong, Delhi, Jakarta, Tokio, Dubai en Londen. Daarnaast is het de grootste internationale luchtvaartmaatschappij voor vluchten van en naar de Malediven. SriLankan Airlines heeft zes dochtermaatschappijen, waaronder Sri Lankan Holidays en Sri Lankan Aviation College.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met SriLankan Airlines

Inchecken SriLankan Airlines

Bij SriLankan Airlines kun je heel gemakkelijk online of via je mobiele telefoon inchecken, dit kan bij de meeste vluchten vanaf 24 uur tot 2 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Nadat je je instapkaart hebt uitgeprint of gedownload naar je telefoon kun je met je bagage naar het vliegveld gaan, waar je deze uiterlijk 60 minuten voor vertrek kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van SriLankan Airlines. Ben je niet in de gelegenheid om online of via je mobiele telefoon in te checken, ga dan naar een incheckbalie van SriLankan Airlines op de luchthaven. Inchecken op de luchthaven kan vanaf 3 uur tot 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. SriLankan adviseert echter om altijd minimaal 2 tot 3 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken op het vliegveld aanwezig te zijn, omdat de wachttijden bij de incheckbalies, douane en beveiliging soms lang kunnen zijn, vooral tijdens het hoogseizoen.

Bagage SriLankan Airlines

Als je in de Economy Class vliegt mag je bij SriLankan Airlines 1 stuk handbagage van maximaal 7 kilo meenemen dat niet groter is dan 56 x 36 x 23 cm. Voor reizigers in de First en Business Class geldt dat je 2 stuks handbagage mag meenemen die elk maximaal 7 kilo mogen wegen en elk niet groter mogen zijn dan 56 x 36 x 23 cm. Daarnaast mogen passagiers in zowel de First, Business als Economy Class diverse persoonlijke accessoires mee aan boord nemen, zoals een camera, handtasje, klein rugzakje en/of kleine laptoptas. Reis je met een baby, dan mag je nog 1 extra stuk handbagage meenemen van maximaal 5 kilo en met de maximale afmetingen van 56 x 36 x 23 cm. De hoeveelheid ruimbagage die je bij SriLankan mag inchecken hangt af van je vliegklasse en je luchthaven van vertrek en bestemming. Voor vluchten van en naar Noord-, Midden- en Zuid-Amerika geldt dat je in de Economy Class maximaal 2 stuks ruimbagage van 23 kilo elk gratis mag inchecken en in de Business en First Class maximaal 2 stuks ruimbagage van 32 kilo elk. Voor alle overige routes geldt dat je in de Economy Class 30 kilo ruimbagage gratis mag inchecken en in de Business en First Class maximaal 40 kilo, ongeacht het aantal stukken bagage. Op alle vluchten geldt dat elk stuk ruimbagage een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm mag hebben en nooit zwaarder mag wegen dan 32 kilo. Voor Sri Lankan Airlines FlySmiLes en Oneworld Elite kaarthouders en reizigers die met baby’s vliegen gelden ruimere bagagevrijstellingen.

Stoelen reserveren SriLankan Airlines

Wie met SriLankan Airlines gaat vliegen kan tijdens het boekingsproces of op elk moment daarna een stoel reserveren. Het reserveren van een stoel is gratis voor First en Business Class reizigers, FlySmiLes en Oneworld elite leden en passagiers die een ticket in de Economy Class met het Flex of Semi Flex tarief (boekingsklasse Y/B/P/H/K/W/M/E/X) hebben gekocht. Voor de overige passagiers kost het reserveren van een standaard stoel tussen de $10 en $30, afhankelijk van de duur van de vlucht.

Boekingskosten SriLankan Airlines

Bij SriLankan Airlines worden geen boekingskosten in rekening gebracht. Wel kunnen er afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt toeslagen worden berekend voor ticketwijzigingen en –annuleringen.

Service aan boord

Op alle vluchten van SriLankan Airlines zijn alle maaltijden, drankjes en snacks gratis. Op middellange en lange vluchten krijg je in de Economy Class een warme driegangen maaltijd voorgeschoteld, waarbij je kunt kiezen uit zowel Sri Lankaanse als Westerse gerechten, en in de First en Business Class kun je tot 48 uur voor je vlucht een à la carte menu bestellen. Ga je met SriLankan Airlines een intercontinentale vlucht maken, dan heb je in alle klassen bovendien de beschikking over een persoonlijk videosysteem, waarop je onder meer films kunt kijken, muziek kunt beluisteren en spelletjes kunt spelen. Op alle vluchten met Airbus A330-300 en A320/321 toestellen kun je bovendien tegen betaling gebruik maken van wifi, de kosten hiervoor variëren van $5 voor 3MB tot $25 voor 40MB. Daarnaast kun je op alle internationale vluchten belastingvrije artikelen kopen.

Punctualiteit SriLankan Airlines

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van SriLankan Airlines.

SriLankan Airlines

4,0/5
Gebaseerd op 1381 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.