Kaart

SunExpress

SunExpress is een Turkse budget- en chartermaatschappij die haar thuisbasis in Antalya heeft. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1989 en voor elk 50% in handen van Turkish Airlines en de Lufthansa Group. Met name in Duitsland is SunExpress zeer goed vertegenwoordigd en heeft om die reden daar ook een dochtermaatschappij genaamd SunExpress Deutschland. SunExpress vliegt voornamelijk tussen West-Europese steden en Turkse vakantiebestemmingen, waaronder Antalya, Bodrum, Istanbul en Kayseri en is een belangrijke aanbieder van goedkope vliegtickets Turkije.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2018 en is onderhevig aan verandering.

Informatie SunExpress vluchten

Inchecken SunExpress

Als je gaat vliegen met SunExpress kun je als je met een internationale vlucht vanaf Turkije vertrekt 24 tot 1 uur voor het geplande vertrek van je vliegtuig online inchecken, en als je een binnenlandse vlucht in Turkije neemt vanaf 24 uur tot 45 minuten voor vertrek. Vlieg je met een internationale vlucht vanaf een luchthaven buiten Turkije dan kun je vanaf 24 tot 3,5 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken online inchecken. Bij een groot aantal vluchten kun je ook via je mobiele telefoon inchecken, check de website van SunExpress om te zien vanaf welke luchthavens dit mogelijk is. Nadat je online of via je mobiele telefoon hebt ingecheckt kun je je vliegticket uitprinten of laden op je mobiele telefoon, waarna je naar het vliegveld gaat. Heb je ruimbagage bij je, loop dan in de vertrekhal naar een bagage afgiftepunt van SunExpress. Check je liever op de luchthaven in, dan kan dat tot 2 uur voor vertrek. Voor alle vluchten geldt dat je uiterlijk 45 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig bij de gate moet zijn. Kom je te laat, dan loop je het risico dat je reservering is geannuleerd en dat je dus niet meer mee mag op je vlucht. De eventuele kosten die daaraan verbonden zijn, zijn voor eigen rekening dus zorg altijd dat je ruim op tijd op het vliegveld bent.

Bagage SunExpress

Iedereen die met SunExpress vliegt mag 1 stuk handbagage bij zich hebben dat maximaal 8 kilo weegt en niet groter dan 55 x 40 x 23 cm is. Daarnaast mag je ook nog een kleinere accessoire zoals een jas, handtasje, wandelstok en/of camera bij je dragen. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken hangt af van de vliegklasse waarin je hebt geboekt en de bestemming waar je heenvliegt. Doorgaans geldt dat je minimaal 20 kilo bagage gratis mag inchecken (voor binnenlandse vluchten in Turkije minimaal 15 kilo), maar soms ook meer. Tegen betaling kun je tot 3 uur voor vertrek van je vlucht online extra ruimbagage bijboeken. De kosten hiervoor lopen uiteen van €15 (internationale vluchten) of 15TL (binnenlandse vluchten) voor 5 kilo extra bagage tot €60 (internationale vluchten) of 60TL (binnenlandse vluchten) voor 20 kilo extra bagage. Voor overbagage geldt een tarief van €10 (internationale vluchten) of 6TL (binnenlandse vluchten) per kilo. Raadpleeg de website van SunExpress om alle regels voor ruimbagage te bekijken. Vind hier meer informatie over SunExpress bagage.

Stoelen reserveren SunExpress en service aan boord

Als je de voorkeur hebt aan een bepaalde stoel of naast je reisgenoot wilt zitten kun je als je een ticket in de vliegklasse SunEco hebt geboekt het beste vooraf een stoel reserveren. Het reserveren van voorkeurstoelen (met extra beenruimte of op een van de eerste rijen zodat je na aankomst op je bestemming als eerste het vliegtuig kunt verlaten) kost €20 (internationale vluchten) of TL40 (binnenlandse vluchten), het reserveren van standaard stoelen kost €10 per enkele reis (internationale vluchten) of TL10 per enkele reis(binnenlandse vluchten). Als je geen stoel reserveert krijg je er tijdens het inchecken automatisch een toegewezen. Mocht je niet tevreden zijn met je stoeltoewijzing dan kun je alsnog tegen betaling een andere stoel kiezen, afhankelijk van de beschikbaarheid. Het reserveren van standaard stoelen is in de SunClassic klasse gratis, en als je in de klasse SunPremium boekt is ook het reserveren van voorkeursstoelen gratis.

 

Afhankelijk van je bestemming en vliegklasse kun je aan boord gebruik maken van diverse services. Vlieg je in de SunEco klasse, dan dien je aan boord voor drankjes, snacks en maaltijden te betalen. Reizigers in de SunClassic klasse krijgen een gratis snackbox en 2 niet-alcoholische dranken en reizigers in de SunPremium klasse kunnen kiezen uit diverse SunCafé maaltijden en 2 drankjes. Voor speciale (dieet)maaltijden geldt een toeslag van €5 per vlucht. Daarnaast kun je uiterlijk 36 uur voor vertrek maaltijden reserveren, de kosten hiervoor bedragen 24TL voor binnenlandse vluchten en €9,99 (Meal Deal) of €14,99 (Premium Meal) voor internationale vluchten. Dankzij het SunMedia wifi-netwerk dat zich aan boord van elk SunExpress toestel bevindt kun je via je eigen smartphone, tablet of laptop genieten van door de maatschappij verstrekte entertainment (films, televisieseries, informatie, spelletjes). Voor sommige van deze diensten dient te worden betaald.

Reserveringskosten en SunExpress vliegtickets wijzigen / annuleren

SunExpress brengt €3 tot €8 boekingskosten in rekening, afhankelijk van met welk betaalmiddel je betaalt. Daarnaast dien je voor bepaalde additionele services te betalen, waaronder het reserveren van een stoel en het meenemen van extra ruimbagage boven het gratis limiet.

 

Mocht je jouw SunExpress vliegtickets willen wijzigen, dan zijn hier meestal kosten aan verbonden, waarbij geldt: hoe goedkoper je vliegklasse en hoe korter je voor vertrek wijzigt, des te duurder het is. Het wijzigen van SunExpress tickets kost meestal tussen de €20 en €100 en daarnaast die je ook het prijsverschil van je nieuwe ticket (indien relevant) bij te betalen. SunExpress vliegtickets zijn niet restitueerbaar als je je vlucht annuleert, maar je kunt wel de in rekening gebrachte belastingen terugvragen, hiervoor dien je dan wel weer administratiekosten te betalen.

Populairste SunExpress bestemmingen

De populairste bestemming vanaf Amsterdam Airport Schiphol is:

Turkije

Punctualiteit SunExpress vluchten

Voor wie op zoek is naar SunExpress reviews: de punctualiteit van SunExpress is zeer goed te noemen, de maatschappij scoorde volgens het statistisch bureau OAG van maart 2016 tot april 2017 een punctualiteitspercentage van 89,71%.

SunExpress

4,0/5
Gebaseerd op 432 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.