Kaart

TACV

TACV, voluit TACV Cabo Verde Airlines geheten, is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Kaapverdische Eilanden en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de hoofdstad Praia. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1958 en gebruikt de vliegvelden Amílcar Cabral International Airport in Sal en Praia International Airport in Praia als thuisbases. De maatschappij voert vluchten uit naar 7 binnenlandse en 10 internationale bestemmingen, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Lissabon, Parijs, Fortaleza en Dakar. TACV heeft een kleine vloot van 2 toestellen, te weten een Boeing 757-200 en een ATR 72-500. De Kaapverdische luchtvaartmaatschappij is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met TAP Portugal en Cabo Verde Express.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met TACV

Inchecken TACV

Bij TACV kun je uitsluitend bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken, online of via je mobiele telefoon inchecken is dus niet mogelijk. Bij binnenlandse vluchten adviseert TACV om minimaal 1,5 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig op de luchthaven te zijn, bij regionale vluchten die uitgevoerd worden met een Boeing toestel minimaal 3 uur en bij regionale vluchten die uitgevoerd worden met een ATR minimaal 2 uur, bij internationale vluchten (met uitzondering van de Verenigde Staten) minimaal 3 uur en bij vluchten naar de Verenigde Staten minimaal 4 uur voor vertrek. De incheckbalies van TACV sluiten bij binnenlandse vluchten 40 minuten voor vertrek, bij regionale en internationale vluchten (met uitzondering van vluchten naar Lissabon) 50 minuten voor vertrek en bij vluchten naar Lissabon 60 minuten voor vertrek van je vliegtuig. Bij binnenlandse vluchten dien je uiterlijk 30 minuten voor vertrek bij de gate te zijn en bij regionale en internationale vluchten uiterlijk 50 minuten voor vertrek, anders loop je het risico dat je niet meer mag instappen.

Bagage TACV

Als je met TACV gaat vliegen mag je maximaal 1 stuk handbagage van maximaal 5 kilo meenemen dat de maximale afmetingen van 55 x 35 x 25 cm of een omtrek van 115 cm heeft, en kleine persoonlijke accessoires, zoals bijvoorbeeld een jas, camera, handtasje, klein rugzakje en/of laptoptas. Is je handbagage zwaarder of groter dan maximaal is toegestaan, dan dien je bij te betalen, de tarieven voor overbagage lopen uiteen van €5 tot US$ 50 per kilo, afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming. De hoeveelheid ruimbagage die je mag inchecken hangt af van je luchthaven van vertrek en bestemming. Als je een binnenlandse of regionale vlucht neemt mag je maximaal 20 kilo ruimbagage gratis inchecken, op vluchten tussen de Kaapverdische Eilanden en Amsterdam maximaal 1 stuk ruimbagage van 30 kilo, op vluchten tussen de Kaapverdische Eilanden en Parijs, de Kaapverdische Eilanden en Lissabon, Brazilië en Europa en Brazilië en de Kaapverdische Eilanden maximaal 2 stuks ruimbagage van 23 kilo elk, en op vluchten tussen Brazilië en Dakar en Bissau maximaal 1 stuk ruimbagage van 32 kilo. Vlieg je van / naar Providence, dan mag je als je een vliegticket in de Y, M, Q, W, B, N of T klasse hebt maximaal 1 stuk ruimmbagage van 32 kilo gratis inchecken en in de overige klassen maximaal 1 stuk van 23 kilo. Voor passagiers die met een baby reizen gelden ruimere bagagevrijstellingen. Op de website van TACV staat een handig overzicht waarop je in één oogopslag kunt zien hoeveel ruimbagage jij in jouw situatie maximaal mag meenemen.

Stoelen reserveren TACV

Wie met TACV gaat vliegen kan tijdens het boekingsproces geen stoel reserveren. Als je incheckt op de luchthaven krijg je gratis een stoel toegewezen, waarbij je natuurlijk wel je voorkeuren aan het grondpersoneel van TACV kenbaar kunt maken.

Boekingskosten TACV

Bij online ticketreserveringen worden bij TACV meestal boekingskosten in rekening gebracht. Voor vluchten vanaf de Verenigde Staten bedragen de boekingskosten US$ 30 per ticket, voor vluchten vanaf Europa €30, voor vluchten vanaf de Kaapverdische Eilanden CVE 3400 en voor binnenlandse vluchten CVE 700. Alleen bij vluchten die vanaf Brazilië en Afrika vertrekken zijn geen boekingskosten verschuldigd. Als je online boekt kun je onder meer met Visa en MasterCard betalen.

Service aan boord

Op alle binnenlandse, regionale en internationale vluchten van TACV zijn alle maaltijden, drankjes en snacks gratis. Op middellange en lange vluchten krijg je een warme driegangen maaltijd voorgeschoteld, waarbij je kunt kiezen uit zowel Kaapverdische als Westerse gerechten, en bij internationale vluchten die vertrekken vanaf Praia krijg je een heerlijk typisch Kaapverdisch ontbijt geserveerd. Reis je met kinderen of wil je vanwege een dieet of religieuze redenen een speciale maaltijd, dan kun je tot 48 uur voor vertrek van je vliegtuig doorgeven aan de luchtvaartmaatschappij of je een maaltijd voor diabetici, moslims, baby’s of kinderen wenst. Op middellange en lange vluchten kun je via centrale televisieschermen onder meer films en televisieseries bekijken. Daarnaast bevindt zich in elke stoelzak het gratis boordmagazine van TACV en kun je tijdens je vlucht belastingvrije artikelen kopen (alleen op internationale vluchten).

Punctualiteit TACV

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van TACV.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.