Kaart

TAME

TAME (spreek uit: ta-mee), dat formeel TAME EP Linea Aerea del Ecuador heet, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Ecuador en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de hoofdstad Quito. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1962 en gebruikt het vliegveld Mariscal Sucre International Airport in Quito als thuisbasis. De maatschappij voert vluchten uit naar ruim 25 bestemmingen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, waaronder Cali en Bogota in Colombia, Panama City, Buenos Aires, Caracas in Venezuela, Sao Paulo in Brazilië en New York City en Fort Lauderdale in de Verenigde Staten. TAME heeft een kleine vloot van 14 toestellen en is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie. Wel heeft TAME een codeshare agreement met Copa Airlines.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met TAME

Inchecken TAME

Bij TAME kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken kan voor de meeste bestemmingen vanaf 24 uur tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Vlieg je van/naar de Galapagos Eilanden, New York, Fort Lauderdale of Havana, dan kun je niet online inchecken en dien je altijd op het vliegveld bij een incheckbalie van TAME in te checken. Bij binnenlandse vluchten adviseert TAME om minimaal 40 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig op de luchthaven te zijn en bij internationale vluchten minimaal 2 uur, zodat er voldoende tijd is om al je benodigde reisdocumenten te laten controleren. De incheckbalies van TAME sluiten bij internationale vluchten 45 minuten voor vertrek en je dient uiterlijk 40 minuten voor vertrek bij de gate te zijn, anders loop je het risico dat je niet meer mag instappen.

Bagage TAME

Als je met TAME gaat vliegen mag je maximaal 1 stuk handbagage van maximaal 8 kilo meenemen dat de maximale afmetingen van 55 x 35 x 25 cm heeft, en kleine persoonlijke accessoires, zoals bijvoorbeeld een jas, camera, handtasje, klein rugzakje en/of laptoptas. De hoeveelheid ruimbagage die je mag inchecken hangt af van je luchthaven van vertrek en bestemming. Als je een binnenlandse vlucht neemt of vanaf Ecuador naar de Galapagos Eilanden of Cali vliegt mag je maximaal 1 of 2 stuks ruimbagage gratis inchecken die samen maximaal 23 kilo wegen. Op vluchten tussen de Verenigde Staten en Zuid-Amerika en internationale vluchten binnen Zuid-Amerika mag je maximaal 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk gratis inchecken. Voor passagiers die met een baby reizen gelden ruimere bagagevrijstellingen. Neem je meer bagage mee dan is toegestaan of is de omtrek (l + b + h) van je ruimbagage groter dan 158 cm, dan dien je altijd voor overbagage te betalen, de tarieven hangen daarbij af van je luchthaven van vertrek en bestemming en variëren van US$20 tot US$150. Op de website van TAME staat een handig overzicht waarop je in één oogopslag kunt zien hoeveel ruimbagage jij in jouw situatie maximaal mag meenemen en wat de tarieven zijn voor overbagage.

Stoelen reserveren TAME

Wie met TAME gaat vliegen kan tijdens het boekingsproces geen stoel reserveren. Als je online incheckt kun je tijdens het inchecken gratis een stoel uitkiezen en check je op de luchthaven in dan krijg je gratis een stoel toegewezen, waarbij je natuurlijk wel je voorkeuren aan het grondpersoneel van TAME kenbaar kunt maken.

Boekingskosten

Bij online ticketreserveringen worden er bij TAME geen boekingskosten in rekening gebracht. Wel kunnen er kosten worden gerekend voor optionele services, zoals overbagage en bijzondere bagage (bijvoorbeeld een sportuitrusting, huisdier of fiets). Ook kunnen er afhankelijk van je tickettype kosten in rekening worden gebracht voor ticketwijzigingen en -annuleringen. Als je online boekt kun je onder meer met Visa en MasterCard betalen.

Service aan boord

Op alle binnenlandse, regionale en internationale vluchten van TAME zijn alle maaltijden, drankjes en snacks gratis. Op middellange en lange vluchten krijg je een warme driegangen maaltijd voorgeschoteld, waarbij je kunt kiezen uit zowel Ecuadoriaanse als Westerse gerechten. Wil je vanwege een dieet of religieuze redenen een speciale maaltijd, dan kun je tot 48 uur voor vertrek van je vliegtuig doorgeven aan de luchtvaartmaatschappij of je een maaltijd voor diabetici, moslims, baby’s of kinderen wenst. Op middellange en lange vluchten kun je via centrale televisieschermen onder meer films en televisieseries bekijken. Daarnaast bevindt zich in elke stoelzak het gratis boordmagazine van TAME en kun je tijdens je vlucht belastingvrije artikelen kopen (alleen op internationale vluchten). Als je naar de Galapagos Eilanden en omliggende eilanden vliegt zal de cabine bij aankomst door het vliegpersoneel worden ontsmet met een spray.

Punctualiteit TAME

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van TAME

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.