Kaart

TAP

TAP Portugal is de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal en heeft haar thuisbasis op Lisbon Airport. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1945 en heette aanvankelijk Transportes Aéreos Portugueses (Portuguese Air Transportations). Nog geen jaar later werd de maatschappij omgedoopt tot TAP (Transportes Aéreos Portugueses) en ging naar diverse Portugese koloniale overzeese gebieden vliegen. Tegenwoordig voert TAP wekelijks ruim 2500 vluchten uit naar 76 bestemmingen in 29 landen wereldwijd. TAP is lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance en heeft één dochtermaatschappij, te weten TAP Express.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 16 december 2016 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met TAP

TAP Portugal Inchecken

Bij TAP Portugal kun je zowel online, mobiel als bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online of via je mobiele telefoon inchecken is het snelst en kan vanaf 36 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Als je online of mobiel incheckt kun je zelf je stoel kiezen en je instapkaart afdrukken of op je mobiele telefoon laden. Je bagage kun je vervolgens op de luchthaven afgeven bij een bagage afgiftepunt van TAP Portugal. Uiteraard kun je ook op de luchthaven inchecken, dat kan bij een incheckmachine of incheckbalie van TAP Portugal. Let op: als je online of via je mobiel hebt ingecheckt en vanaf Algiers, Accra, Caracas, Casablanca, Marrakech of Tanger vertrekt dien je een papieren instapkaart af te halen bij de incheckbalie van TAP Portugal.

TAP Portugal Bagage

Als je met TAP Portugal vliegt mag je handbagage maximaal 55 x 40 x 20 cm groot zijn en niet meer dan 8 kilo (Economy Class) of 16 kilo (Business Class) wegen. Naast één stuk handbagage mag je ook nog een handtasje of laptop bij je hebben en eventueel hulpmiddelen voor mindervaliden. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag meenemen hangt af  van de klasse waarin je vliegt en je bestemming, maar meestal is dit één stuk bagage van 23 kilo met en maximale omtrek (lengte x breedte x hoogte) van 158 cm. Reizigers in de Business Class en houders van een TAP Platinum American Express kaart of Victoria Card hebben extra vrijstellingen, check daarvoor het bagagebeleid op de website van TAP Portugal.

Stoelen

Alleen als je in de klasse TAP Discount vliegt dien je voor het reserveren van een stoel te betalen, in de overige klassen is reservering van een standaard stoel altijd gratis.

Boekingskosten

TAP Portugal rekent altijd boekingskosten, de hoogte is afhankelijk van je bestemming en de klasse waarin je vliegt en varieert van €5 tot maximaal €15.

Service aan boord

Op alle vluchten van TAP Portugal zijn alle maaltijden en drankjes gratis (let op: op vluchten naar Portugal, Madeira, Spanje en Noord-Afrika worden geen alcoholische dranken geserveerd). Op intercontinentale vluchten kun je profiteren van een uitgebreid entertainment programma, waarbij je vanaf je persoonlijke televisiescherm onder meer films en televisieseries kunt kijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt doen. Bovendien kun je op vluchten tussen Europa en Noord- en Zuid-Amerika en aan boord van alle A330 toestellen tegen betaling gebruik maken van wifi.

Punctualiteit

Volgens FlightStats stond TAP Portugal in 2015 op nummer zeven in de lijst van meest punctuele luchtvaartmaatschappijen en had een punctualiteitspercentage van 87,69%.

TAP Air Portugal

4,0/5
Gebaseerd op 187 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.