Kaart

Transavia vluchten

Het is erg eenvoudig om Transavia vluchten te boeken via de Skyscanner website of app. Transavia.com is een oer-Nederlandse low cost luchtvaartmaatschappij opgericht in 1966 die lijndiensten en charters uitvoert binnen Europa in de zomer naar vakantielanden en de winter naar de Alpenlanden. Transavia is onderdeel van de KLM-groep. De maatschappij waar je ‘vrolijk van wordt’ vliegt vanaf de luchthavens Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport. Vandaag de dag is Transavia een volledige dochtermaatschappij van Air France-KLM en vliegt naar ruim 85 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Transavia heeft op haar beurt ook weer een dochteronderneming, te weten Transavia France. Bij Transavia staat innovatie, gemak en gebruikersvriendelijkheid centraal. Snel en eenvoudig online boeken en een stoel reserveren naast het boeken van hotels, autohuur en verzekeringen. Op Transavia.com is een compleet vakantiepakket snel geregeld.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Transavia

Transavia inchecken

Bij Transavia kun je zowel online als op het vliegveld inchecken. Online inchecken kan al vanaf 30 uur tot 4 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig, en is mogelijk via je telefoon, tablet of computer. Zodra je online ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Heb je bagage bij je, dan kun je die afgeven bij een bagage afgiftepunt van Transavia op de luchthaven. Inchecken op de luchthaven kan uiteraard ook, loop daarvoor naar een incheckbalie of incheckmachine van Transavia, waar je vanaf 2 tot 3 uur voor je vertrek kunt inchecken, afhankelijk van je bestemming. Vlieg je met Transavia in de mei- of zomervakantie, vertrek je vanaf Schiphol en ben je van plan om je auto te parkeren op P3 (Lang Parkeren), dan kun je gebruik maken van Drive-Inchecken. Je kunt in dat geval al op het parkeerterrein direct jezelf én je bagage inchecken, zodat je nadat je met de Schiphol Parking snelbus naar de vertrekhal bent gebracht direct kunt doorlopen naar de douane.

Transavia bagage

Elke passagier (volwassene en kind) mag bij Transavia één stuk handbagage van maximaal 10 kilo meenemen met de maximale afmetingen van 45 x 40 x 25 cm (gegarandeerd in de cabine) of 55 x 40 x 25 cm (niet gegarandeerd in de cabine: op drukke vluchten wordt deze kosteloos ingecheckt als ruimbagage). Heb je het Max-tarief gekozen, dan mag je twee stuks handbagage meenemen. Als je handbagage niet aan de richtlijnen voldoet dien je €40 per stuk bagage te betalen om je handbagage als ruimbagage in te checken. Voor ruimbagage dient bij Transavia altijd betaald te worden. Het goedkoopste is als je dit vooraf doet tijdens het boeken van je ticket of als je incheckt, want op het vliegveld betaal je een veel hoger tarief. Als je vooraf online je ruimbagage bijboekt betaal je tussen de €9 en €100, afhankelijk van het totale gewicht van je ruimbagage en je bestemming. Boek je de ruimbagage pas op de luchthaven bij, dan betaal je tussen de €30 en €150, afhankelijk van het totale gewicht van je ruimbagage en je bestemming. Per passagier mogen maximaal 5 stuks ruimbagage worden ingecheckt. Het maximale totale gewicht is 50 kilo per persoon en het maximumgewicht per bagagestuk is 32 kilo. Muziekinstrumenten en huishoudelijke apparaten kunnen gewoon ingecheckt worden als ruimbagage. Voor sportuitrusting, fietsen en huisdieren gelden aparte tarieven. Vind hier meer informatie over de regels met betrekking tot Transavia bagage

Service aan boord

Voor alle drankjes en versnaperingen aan boord dient bij Transavia betaald te worden. Op vluchten van Transavia wordt geen entertainment zoals films en muziek aangeboden. Wel kun je de Transavia Entertainment App downloaden op je mobiel of tablet en via deze app je favoriete films en series downloaden en tijdens je vlucht bekijken.

stoelreservering Transavia

Als je de voorkeur geeft aan een bepaalde stoel of er zeker van wilt zijn dat je hele reisgezelschap naast elkaar komt te zitten dan dien je tijdens het boeken van je ticket of uiterlijk 48 uur voor vertrek een stoelreservering te kopen. Doe je dat niet, dan wordt er tijdens het inchecken automatisch gratis een stoel aan je toegewezen; het risico bestaat dan dat je reisgezelschap niet bij elkaar komt te zitten. Bij het reserveren van een stoel kun je kiezen uit standaard stoelen (beenruimte van 74 cm – 76 cm) , stoelen voorin de cabine (beenruimte van 74 cm – 76 cm),  stoelen op de eerste rij (beenruimte van 91 cm) en stoelen met extra beenruimte (beenruimte van 86 cm tot 100 cm). De kosten voor een stoelreservering zijn afhankelijk van het tarief waarin je reist en het type stoel en variëren van €4 per enkele reis voor een standaardstoel in het Basis tarief tot €15 per enkele reis voor een stoel op de eerste rij in het Basis tarief. Vlieg je in het Plus tarief dan is het reserveren van een standaard stoel gratis, en als je in het Max tarief reist is het reserveren van alle type stoelen gratis. Houd er rekening mee dat je alleen stoelen kunt reserveren als je nog niet online ingecheckt hebt, na het inchecken kun je namelijk niets meer aan je boeking wijzigen.

Reserveringskosten

Transavia brengt geen boekings- of transactiekosten in rekening. Wel wordt er €10 in rekening gebracht als je je boeking annuleert.

Punctualiteit vluchten

Volgens Flight Stats vertrok 88% van de Transavia vluchten in 2013 op tijd. Er zijn geen recente punctualiteitscijfers bekend van Transavia.

transavia

5,0/5
Gebaseerd op 3397 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.