Kaart

Turkish Airlines

Turkish Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije en heeft haar hoofdkantoor gevestigd op Atatürk Airport in Istanbul. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1933 en voert vluchten uit naar ruim 296 bestemmingen in 119 landen in Europa, Afrika, Azië en Amerika, waarmee het de drie na grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld is. Turkish Airlines behoort tot de luchtvaartalliantie Star Alliance en heeft de afgelopen jaren diverse Skytrax awards gewonnen, onder meer voor Europe's Best Airline, Southern Europe's Best Airline en World's Best Premium Economy Class Airline Seat.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Turkish Airlines

Turkish Airlines Check in

Reizigers die met Turkish Airlines gaan vliegen kunnen vanaf 24 uur tot uiterlijk 90 minuten voor de officiële vertrektijd van hun vliegtuig online inchecken via de website, waarna de instapkaart kan worden uitgeprint. Turkish Airlines heeft ook een eigen app, via welke je niet alleen vliegtickets kunt boeken maar ook kunt inchecken, waarna je een mobiele instapkaart krijgt op je smartphone. De bagage kan na het zelf inchecken tot uiterlijk 1 uur voor vertrek (bij binnenlandse vluchten 45 minuten) worden afgegeven bij een bagage afgiftepunt van Turkish Airlines op de luchthaven. Inchecken op de luchthaven kan ook, loop hiervoor uiterlijk 1 uur voor vertrek (bij binnenlandse vluchten 45 minuten) naar de incheckbalies of self service kiosken van Turkish Airlines.

Turkish Airlines bagage

Bij Turkish Airlines mag je als je in de Economy Class vliegt maximaal één stuk handbagage meenemen dat maximaal 8 kilo weegt en waarvan de afmetingen maximaal 55 x 40 x 23 cm bedragen. Business Class passagiers mogen twee stuks handbagage meenemen. Daarnaast mag je een aantal persoonlijke artikelen gratis mee aan boord nemen, waaronder een jas, camera, handtasje, laptop en paraplu. Hoeveel ruimbagage je gratis in kunt checken hangt af van je bestemming en vliegklasse, maar doorgaans geldt dat je in de Economy Class 20 kilo mag meenemen en in de Business Class 30 kilo. Reis je met een baby van 0 tot 2 jaar die geen eigen stoel heeft dan mag je nog 10 kilo extra meenemen en een opvouwbare kinderwagen. Voor bestemmingen waarbij het stuksconcept geldt (o.a. bepaalde bestemmingen in Afrika en Noord- en Zuid-Amerika) dan mag je als je in de Economy Class vliegt gratis 2 stuks van maximaal 23 kilo en een omtrek (l x b x h) van maximaal 158 cm inchecken en als je in de Business Class vliegt 2 stuks van maximaal 32 kilo en een omtrek (l x b x h) van maximaal 158 cm. Reis je in dit geval met een baby van 0 tot 2 jaar die geen eigen stoel heeft dan mag je nog 1 stuk extra bagage meenemen en een opvouwbare kinderwagen. Het overbagagetarief hangt af van de luchthaven van vertrek en bestemming en bedraagt tussen de €3 en €15 per kilo. Raadpleeg de website van Turkish Airlines als je precies wilt weten hoeveel bagage je op jouw vlucht mee mag nemen. Vind hier meer informatie over de regels voor Turkish Airlines bagage 

Boekingskosten Turkish Airlines

Turkish Airlines brengt altijd boekingskosten in rekening, Voor vluchten die vanuit Turkije vertrekken betaal je bij Turkish Airlines $15 boekingskosten in de Economy Class en $50 in de Business Class. Voor vluchten die vanuit Duitsland vertrekken betaal je €5 boekingskosten.

Stoelen reserveren Turkish Airlines

Als je vliegtickets bij Turkish Airlines boekt kun je tijdens het boekingsproces gratis standaard stoelen reserveren, alleen voor stoelen met meer beenruimte dien je extra te betalen. De kosten voor het reserveren van een voorkeursstoel hangen af van de duur van je vlucht. Voor korte vluchten bedragen de kosten $29 per vlucht, voor middellange vluchten, $59 en voor lange afstandsvluchten $79. Reis je in de Business Class dan is het reserveren van een stoel altijd gratis. Op binnenlandse vluchten zijn alle stoeltypes gratis tijdens het inchecken te reserveren.

Service aan boord

Alle maaltijden en dranken zijn gratis inbegrepen als je met Turkish Airlines gaat vliegen. Daarnaast kun je tijdens het genot van je maaltijd films en video’s kijken via het inflight entertainment systeem. In bepaalde toestellen (A330,  A340, B777 en A321) heb je daarbij de beschikking over een persoonlijke videoscherm, waarop je niet alleen films kunt kijken maar ook spelletjes kunt spelen en audioboeken kunt beluisteren. Turkish Airlines biedt al haar passagiers gratis een selectie binnen- en buitenlandse kranten aan die bij het instappen worden aangeboden en tijdens de vlucht kunnen worden gelezen. Op internationale vluchten kun je bij Corendon ook belastingvrije artikelen kopen, waaronder bijouterieën, parfums en cadeauartikelen. Raadpleeg het boordmagazine van Turkish Airlines als je wilt weten wat er allemaal tijdens je vlucht aan belastingvrije artikelen wordt aangeboden.

Punctualiteit Turkish Airlines

De punctualiteit van Turkish Airlines is goed te noemen. Alhoewel in 2013 meer dan 50% van alle vluchten van Turkish Airlines te laat vertrok arriveerde desondanks 81% van deze vluchten op tijd.

Turkish Airlines

3,5/5
Gebaseerd op 224 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.