Kaart

Ukraine International

Ukraine International Airlines, vaak ook simpelweg Ukraine International genoemd, is de nationale en grootste luchtvaartmaatschappij van de Oekraïne. In totaal vliegt Ukraine International naar 86 bestemmingen in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Noord-Amerika, waaronder Amsterdam, Londen, Bangkok en New York City. Daarnaast voert Ukraine International chartervluchten uit. De luchtvaartmaatschappij is momenteel geen lid van een luchtvaartalliantie, maar heeft wel codeshare agreements met onder meer KLM, Air France, Brussels Airlines en Turkish Airlines. Ukraine International Airlines heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Kiev en gebruikt Boryspil International Airport als thuisbasis.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Ukraine International

Inchecken Ukraine International

Bij Ukraine International kun je zowel online, via je mobiele telefoon als bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online of via je smartphone inchecken kan als je een ticket in de Business Class of Premium Economy Class hebt geboekt of vooraf een stoelreservering hebt gekocht al vanaf 14 dagen tot 40 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Reis je in de Economy Class en heb je geen stoel gereserveerd, dan kun je bij lijnvluchten vanaf 48 uur tot 40 minuten voor vertrek van je vliegtuig online inchecken en bij chartervluchten vanaf 24 uur tot 40 minuten voor vertrek. Wat betreft de uiterlijke online inchecktijd geldt er een uitzondering voor vluchten die vanaf Amman, Beijing, Colombo, Madrid, New York en Tel Aviv vertrekken, hier dien je uiterlijk 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig ingecheckt te hebben. Reizigers die niet van tevoren online inchecken worden automatisch ingecheckt en krijgen een instapkaart toegemaild. Je instapkaart dien je zodra je online ingecheckt bent uitprinten of laden op je mobiele telefoon. Doe je dit niet, dan wordt er voor het printen van je instapkaart op de luchthaven €20/US$20 in rekening gebracht. Een uitzondering geldt hierbij voor passagiers in de Business Class of Premium Economy Class, zij mogen hun instapkaart gratis laten uitprinten op de luchthaven. Eenmaal aangekomen op het vliegveld kun je je tas of koffer uiterlijk 40 minuten voor vertrek afgeven bij het bagage afgiftepunt van Ukraine International. Check je liever in op de luchthaven, dan kan dat afhankelijk van je luchthaven van vertrek vanaf 3, 4 of 5 uur tot uiterlijk 1 uur of 40 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Raadpleeg de website van Ukraine International Airlines als je precies wilt weten hoe laat je uiterlijk op het vliegveld dient te zijn.

Bagage Ukraine International

Je mag bij Ukraine International naast een handtasje, kleine laptoptas of babytas één stuk handbagage meenemen dat maximaal 5 kilo weegt en maximale afmetingen heeft van 55 x 40 x 20 cm of 50 х 35 х 15 cm (vluchten uitgevoerd met Embraer toestel). Voor ruimbagage dien je bij Ukraine International alleen te betalen als je een Hand Baggage Only ticket hebt gekocht. Vlieg je in de Premium Economy of Business Class of met een (in)directe vlucht in de Economy Class van/naar Beijing of de Verenigde Staten, of met een directe vlucht van Odessa naar Istanbul en vice versa, dan mag je 2 stuks ruimbagage gratis inchecken. Reis je in de Economy Class met een directe vlucht van Kiev naar New York of vice versa of naar overige bestemmingen, dan mag je 1 stuk ruimbagage gratis inchecken. Voor alle ruimbagage geldt dat deze per stuk een maximale omtrek (l + b + h) van 158 cm mogen hebben en elk niet zwaarder mogen wegen dan 23 kilo in de Economy en Premium Economy Class en maximaal 32 kilo in de Business Class. Voor reizigers met een Panorama Club Classic / Premium kaart gelden ruimere bagagevrijstellingen. Wil je meer bagage meenemen dan in jouw situatie is toegestaan, dan dien je voor overbagage te betalen. Raadpleeg de website van Ukraine International Airlines als je precies wilt weten hoeveel ruimbagage jij op jouw vlucht gratis mag inchecken en wat de overbagagetarieven zijn.

Stoelen reserveren Ukraine International

Voor het reserveren van een stoel dien je bij Ukraine International meestal apart te bij te betalen, de kosten daarvan zijn afhankelijk van je bestemming en het type stoel dat je wenst. Passagiers met een ticket in de Premium Economy of Business Class kunnen gratis een stoel reserveren.

Boekingskosten Ukraine International

Ukraine International brengt altijd boekingskosten in rekening. De kosten worden berekend per ticket en variëren van US$10 voor internationale vluchten geboekt via de website tot US$35 voor vliegtickets geboekt via het kantoor van Ukraine International Airlines op de luchthaven.

Service aan boord

Op alle korte en middellange vluchten dien je bij Ukraine International in de Economy Class voor alle drankjes, hapjes en maaltijden te betalen. In de stoelzak voor je vind je de menukaart, waarin ook typisch Oekraïense lekkernijen zijn te vinden. Neem je een intercontinentale vlucht naar bijvoorbeeld New York City of Beijing of vlieg je in de Business Class, dan zijn alle maaltijden en dranken die tijdens de maaltijd worden geserveerd gratis. Voor snacks en drankjes tussendoor dien je op deze vluchten wel te betalen. Op intercontinentale vluchten kun je tijdens je reis in alle klassen films kijken via videoschermen die centraal in de cabine zijn opgehangen. Daarnaast vind je in de stoelzak voor je het boordmagazine van Ukraine International, dat vol interessante en nuttige informatie staat. Ook kun je op internationale vluchten aan boord allerlei belastingvrije artikelen kopen.

Punctualiteit Ukraine International

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Ukraine International Airlines.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.