Kaart

Vietnam Airlines

Vietnam Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Vietnam en heeft haar hoofdkantoor in Hanoi gevestigd. De luchtvaartmaatschappij, die sinds 1956 bestaat en Noi Bai International Airport (Hanoi) en Tan Son Nhat International Airport (Ho Chi Minh City) als belangrijkste thuisbases gebruikt, vliegt naar ruim 52 bestemmingen in Azië, Europa en Oceanië, waaronder Bangkok, Jakarta, Tokio, Londen en Sydney. De luchtvaartmaatschappij is lid van luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe ook KLM en Air France behoren. Vietnam Airlines heeft vijf dochtermaatschappijen, waaronder Cambodia Angkor Air en Jetstar Pacific Airlines.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Vietnam Airlines

Inchecken Vietnam Airlines

Bij Vietnam Airlines kun je op drie manieren inchecken: online, of bij een incheckmachine of incheckbalie op de luchthaven. Online inchecken kan al vanaf 24 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Je instapkaart kun je zodra je online ingecheckt hebt uitprinten, waarna je je tas of koffer vervolgens kunt afgeven bij het bagage afgiftepunt van Vietnam Airlines op het vliegveld. Online inchecken is niet op elke luchthaven mogelijk, check de website van Vietnam Airlines als je wilt weten of je bij jouw vlucht online kunt inchecken. Check je liever in op de luchthaven, dan kan dat bij binnenlandse vluchten vanaf 2 uur tot uiterlijk 40 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken, en bij internationale vluchten vanaf 3 uur tot 50 minuten voor vertrek. Let wel op, want op een aantal luchthavens, waaronder Paris Charles de Gaulle en London Heathrow, sluit de incheckbalie 60 minuten voor vertrek. Inchecken op de luchthaven kan bij een incheckbalie of bij een incheckmachine van Vietnam Airlines.

Bagage Vietnam Airlines

De hoeveelheid handbagage die je bij Vietnam Airlines in de cabine mag meenemen hangt af van je vliegklasse. Vlieg je in de Economy Class, dan mag je maximaal 1 stuk handbagage meenemen, en reizigers in de Business en Premium Class mogen 2 stuks handbagage meenemen. Naast deze handbagage mag je in alle vliegklassen nog persoonlijk items bij je dragen, zoals een handtasje, kleine laptoptas of camera. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt af van je vliegklasse, luchthaven van vertrek en luchthaven van bestemming, maar doorgaans geldt dat je minimaal 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo gratis mag inchecken als je in de Economy Class vliegt en minimaal 1 stuk ruimbagage van maximaal 30 kilo als je in de Business of Premium Class vliegt. Daarnaast gelden er restricties voor de omtrek (l x b x h) van stukken ruimbagage, meestal is dit maximaal 158 cm maar soms is dit ook 203 cm. Raadpleeg het complete overzicht met ruimbagagevrijstellingen op de website van Vietnam Airlines als je precies wilt weten hoeveel ruimbagage je op jouw vlucht maximaal gratis in mag checken.

Stoelen reserveren Vietnam Airlines

Voor het reserveren van een standaard stoel hoef je bij Vietnam Airlines niet apart te betalen. Een stoelreservering kun je gratis maken tijdens het boekingsproces, of op elk moment daarna als je inlogt op de website van Vietnam Airlines, tot uiterlijk 24 uur voor vertrek van je vliegtuig. Een stoelreservering is nooit gegarandeerd, het kan namelijk zijn dat er op het laatste moment wordt besloten om met een ander type toestel te vliegen, waardoor je stoelreservering komt te vervallen. Voorkeursstoelen in de Economy Class (stoelen met meer beenruimte, stoelen vooraan in het vliegtuig) zijn voorbehouden aan SkyTeam Elite en Elite Plus leden. In de Economy Class bedraagt de beenruimte gemiddeld 83, in de Business Class ca. 96 cm en in de Premium Class maar liefst 132 tot 150 cm.

Boekingskosten Vietnam Airlines

Vietnam Airlines brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je voor overbagage te betalen en kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor het wijzigen of annuleren van je reservering, afhankelijk van het type vliegticket dat je hebt geboekt.

Service aan boord

Als je met Vietnam Airlines gaat vliegen zijn alle drankjes, hapjes en maaltijden inbegrepen in de prijs van je vliegticket. Afhankelijk van de lengte van je vlucht krijg je zowel in de Economy als Business en Premium Class een warme of koude maaltijd geserveerd, je kunt hierbij altijd kiezen uit zowel Westerse als Aziatische gerechten. Op lange afstandsvluchten van Azië naar Europa of Australië krijg je zelfs twee warme maaltijden voorgeschoteld en kun je tussendoor gratis instant noodles bestellen. Op middellange en lange vluchten kun je tijdens je reis in alle klassen gebruik maken van een persoonlijk televisiescherm waarop je onder meer films kunt bekijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen. Daarnaast vind je in de stoelzak voor je het boordmagazine van Vietnam Airlines, dat vol interessante en nuttige informatie staat. Ook bestaat de mogelijkheid om op internationale vluchten belastingvrije artikelen aan boord te kopen.

Punctualiteit Vietnam Airlines

De punctualiteit van Vietnam Airlines is goed, volgens de meest recente cijfers arriveert ca. 75% van alle vluchten op tijd.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.