Kaart

Virgin Atlantic

Virgin Atlantic is een Britse luchtvaartmaatschappij en heeft haar hoofdkantoor in het Engelse stadje Crawley gevestigd, nabij Gatwick Airport. De maatschappij is samen met Virgin Holidays eigendom van een holdingmaatschappij die voor 51% eigendom is van de Virgin Group en voor 49% van Delta Air Lines, en staat administratief gezien los van andere luchtvaartmaatschappijen die de merknaam Virgin dragen, zoals Virgin America en Virgin Australia. Virgin Atlantic vliegt naar 29 bestemmingen in Noord-Amerika, het Caribisch gebied, Afrika, Azië en het Midden-Oosten, en gebruikt naast Gatwick Airport ook London Heathrow en Manchester Airport als thuisbasis. 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Virgin Atlantic

Inchecken Virgin Atlantic

Online of via je mobiele telefoon inchecken is bij Virgin Atlantic heel eenvoudig en kan vanaf 24 uur tot uiterlijk 70 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Nadat je ingecheckt hebt kun je de instapkaart printen of downloaden naar je mobiele telefoon. Vervolgens ga je naar de luchthaven en geef je je bagage af bij het bagage afgiftepunt van Virgin Atlantic. Check je liever in op het vliegveld, dan loop je naar een incheckmachine (waar beschikbaar) of incheckbalie van Virgin Atlantic. Op de luchthaven inchecken kan vanaf 4 uur tot 1 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Als je reis met Virgin Atlantic start op Gatwick Airport kun je ook gebruik maken van Twilight Check-in, hierbij kun je de avond voor je vlucht tussen 17:00u en 21:00u inchecken, waarna je in een hotel bij de luchthaven overnacht en je vakantie ontspannen kunt laten beginnen. Daarnaast kun je als je vanaf Orlando vliegt in Disney World inchecken, en in Hong Kong in het centrum van de stad.

Bagage Virgin Atlantic

Hoeveel handbagage je mag meenemen hangt bij Virgin Atlantic af van je vliegklasse. Vlieg je in de Economy of Premium Economy Class, dan mag je 1 stuk van maximaal 10 kilo meenemen dat niet groter is dan 23 x 36 x 56 cm. Reis je in de Upper Class dan is je handbagagelimiet 2 stuks met een totaalgewicht van maximaal 16 kilo, waarbij elk stuk handbagage niet meer mag wegen dan 12 kilo en niet groter mag zijn dan 23 x 36 x 56 cm. Naast deze handbagage mag je ook persoonlijke items zoals een klein handtasje, camera of laptop meenemen. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken hangt af van in welke vliegklasse je vliegt en je luchthaven van vertrek en bestemming. In de Economy Class mag je op de meeste vluchten 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo en een maximale omtrek van 90 x 75 x 43 cm inchecken, in de Premium Economy Class 2 stuks van elk maximaal 23 kilo en in de Upper Class 3 stuks van elk maximaal 23 kilo. Voor vluchten tussen Groot-Brittannië en India, vluchten van de Verenigde Staten en Canada naar India, vluchten van de Verenigde Staten naar Zuid-Afrika en vluchten van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten naar Lagos gelden voor sommige vliegklassen ruimere bagagevrijstellingen, raadpleeg hiervoor de website van Virgin Atlantic. Reis je met een baby of kind dan gelden er eveneens aanvullende bagagevrijstellingen.

Stoelen reserveren Virgin Atlantic

Bij Virgin Atlantic dien je voor het reserveren van een stoel extra te betalen betalen, dit is aan te bevelen als je een specifieke stoel of meer beenruimte wenst, of naast je reisgezelschap wil zitten. Reserveer je vooraf geen stoel, dan kun je tijdens het inchecken een stoel kiezen uit de nog overgebleven niet-gereserveerde stoelen. Het risico bestaat dan wel dat je niet naast je reisgezelschap komt te zitten. Reizigers die een stoel met extra beenruimte wensen dienen te voldoen aan bepaalde voorwaarden, raadpleeg hiervoor de website van Virgin Atlantic. Stoelreserveringen zijn gratis voor passagiers met met een Flying Club-kaart, een Economy Class ticket in de B- of Y-klasse of een Upper Class ticket.

Boekingskosten Virgin Atlantic

Bij Virgin Atlantic hoef je als je online een ticket boekt geen boekingskosten te betalen. Wel kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor betalingen met een creditcard .

Service aan boord

Op alle vluchten van Virgin Atlantic zijn alle drankjes, snacks en maaltijden inbegrepen. Wat je geserveerd krijgt hangt af van de vliegduur van je reis, maar vaak is dit een warme maaltijd en soms ook tussendoortjes en zelfs een tweede maaltijd. Virgin Atlantic biedt daarnaast een gratis barservice, waarbij je kunt kiezen uit een ruim assortiment bier, wijn, sterke drank en frisdranken. Op alle vluchten heb je bovendien de beschikking over een persoonlijk inflight entertainment systeem, waarop je onder meer films kunt kijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen. Daarnaast zijn alle Boeing 787, Boeing 747, Airbus A330 en Airbus A340 toestellen voorzien van wifi, zodat je met je smartphone, tablet of laptop het internet op kunt en je email kunt checken. De kosten hangen af van hoeveel MB je wenst en variëren van £4,99 voor 40MB tot £14,99 voor 150 MB.

Punctualiteit Virgin Atlantic

De punctualiteit van Virgin Atlantic is goed, van april 2016 tot maart 2017 bedroeg het gemiddelde punctualiteitspercentage van de maatschappij volgens statistisch bureau OAG zo’n 79,8%.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.