Kaart

WestJet

WestJet, officieel WestJet Airlines Ltd. geheten, is een Canadese luchtvaartmaatschappij en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Calgary, in de Canadese provincie Alberta. De vliegmaatschappij werd opgericht in 1996 en startte aanvankelijk als low-cost airline. Vandaag de dag is WestJet de een na grootste luchtvaartmaatschappij van het land (na Air Canada) en voert dagelijks ruim 425 lijn- en chartervluchten uit. Vanaf haar thuisbases Calgary International Airport, Toronto Pearson International Airport en Vancouver International Airport vliegt WestJet naar ruim 92 bestemmingen in de Verenigde Staten, het Caribisch gebied, Mexico, Midden-Amerika en Europa. WestJet is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer KLM en Air France. De airline heeft één dochtermaatschappij, te weten WestJet Encore.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met WestJet

Inchecken WestJet

p>Bij WestJet kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Het snelst en eenvoudigst is om online in te checken, dit kan meestal vanaf 24 uur tot 60 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Nadat je online hebt ingecheckt kun je je instapkaart uitprinten. Vervolgens ga je naar de luchthaven, waar je je bagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van WestJet. Zelf online inchecken is niet mogelijk als je met een baby of groep reist of als je speciale assistentie nodig hebt. Check je liever in op de luchthaven dan kun je terecht bij een incheckbalie van WestJet.

Bagage WestJet

Als je gaat vliegen met WestJet mag je maximaal 1 stuk handbagage van 53 cm x 23 cm x 38 cm en 1 klein persoonlijk item van 41 cm x 15 cm x 33 cm (bijvoorbeeld een handtasje, camera of kleine laptoptas) gratis mee aan boord nemen. Er geldt geen maximaal gewicht voor handbagage, maar je moet wel zelf in staat zijn om je handbagage boven je hoofd in het bagagevak te tillen. Of je bij WestJet voor ruimbagage dient te betalen is afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt en hoeveel stukken ruimbagage je wilt inchecken. Heb je een Econo of Member Exclusive ticket geboekt, dan dien je voor ruimbagage altijd te betalen. Heb je een Flex ticket geboekt, dan is je eerste stuk ruimbagage gratis en bij een Plus ticket zijn de eerste twee stuks ruimbagage gratis. In totaal mag je 4 stukken ruimbagage (al dan niet tegen betaling) inchecken, met uitzondering van vluchten van/ naar Jamaica en Trinidad en Tobago (hier geldt een maximum van 2 stuks bagage). Elk stuk ruimbagage mag nooit zwaarder wegen dan 45 kilo, al dien je voor stukken bagage die zwaarder zijn dan 23 kilo altijd overbagage te betalen. Daarnaast mag de omtrek (l x b x h) van elk stuk ruimbagage niet groter zijn dan 203 cm, maar dien je voor bagage met een omtrek tussen de 158 cm en 203 cm altijd extra te betalen. Voor WestJet Rewards leden en reizigers die een chartervlucht met WestJet nemen gelden afwijkende bagagevrijstellingen. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage je op jouw vlucht gratis mag inchecken en/of hoeveel het kost om ruimbagage bij te boeken, kijk dan op de website van WestJet voor meer informatie.

Stoelen reserveren WestJet

Als je met WestJet gaat vliegen krijg je tijdens het inchecken altijd gratis een stoel toegewezen. Wil je echter een specifieke stoel, naast je reisgezelschap zitten of een stoel met extra beenruimte bij de nooduitgang, dan kun je deze tegen betaling vooraf reserveren. De tarieven voor het reserveren van een stoel zijn afhankelijk van het type stoel en de duur van je vlucht en variëren van CAD$5 tot CAD$20 per enkele reis voor een standaard stoel en CAD$10 tot CAD$40 per enkele reis voor een stoel bij de nooduitgang.

Boekingskosten WestJet

Bij WestJet hoef je geen boekingskosten te betalen. Wel kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor het wijzigen en annuleren van vliegtickets. Wil je weten wat de tarieven hiervoor zijn, raadpleeg dan de website van WestJet.

Service aan boord

Voor maaltijden en snacks dien je aan boord van alle vluchten van WestJet te betalen, ook bij lange afstandsvluchten, tenzij je een Plus ticket hebt geboekt. Drankjes zijn alleen gratis bij vluchten die langer dan 2,5 uur duren. Wil je tijdens je vlucht iets eten of drinken, dan heb je de keuze uit een royaal aanbod aan drankjes, snacks en lichte maaltijden die je aan boord kunt kopen, bekijk daarvoor het WestJet Menu dat in elke stoelzak te vinden is. Wil je tijdens je vlucht een warme maaltijd eten dan kun je deze het beste 48 uur voor vertrek online reserveren. Je kunt aan boord betalen met je creditcard of met speciale inflight vouchers die je bij de incheckbalies op de vliegvelden van St. John's, Toronto, Calgary, Edmonton en Montego Bay kunt kopen. Op lange afstandsvluchten kun je films kijken, muziek luisteren en spelletjes spelen door met je tablet, laptop of smartphone in te loggen op het wifi-systeem aan boord. Via dit netwerk kun je ook tegen betaling internetten.

Punctualiteit WestJet

De punctualiteit van WestJet is goed te noemen. Volgens het statistisch bureau OAG bedroeg het punctualiteitspercentage van de maatschappij tussen april 2017 en maart 2017 gemiddeld 78,6%.

WestJet

4,0/5
Gebaseerd op 2112 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.