Kaart

WOW air

WOW Air is een prijsvechter uit IJsland die naar ruim 29 bestemmingen in Europa en Noord-Amerika vliegt, waaronder Amsterdam, Brussel, Londen, Montreal, Chicago en Los Angeles. De budgetmaatschappij is opgericht in 2011 en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Reykjavík en haar thuisbasis op Keflavík International Airport. In 2016 vervoerde WOW Air meer dan 1,6 miljoen passagiers. Naast een luchtvaartmaatschappij heeft WOW Air ook een reisbureau, dat WOW Travel heet en gespecialiseerd is in budgetreizen met vertrek vanaf IJsland.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met WOW air

WOW air check in

Bij WOW Air kun je zowel online als op de luchthaven bij een incheckbalie inchecken. Online inchecken kan vanaf 24 uur tot 1 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Nadat je ingecheckt hebt kun je je instapkaart printen of naar je Wallet (iPhone) of PassWallet (Android/Windows) op je mobiele telefoon laden, waarna je je bagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van WOW Air op de luchthaven. Check je liever op het vliegveld in, dan kan dit vanaf 3 uur tot 45 minuten of 60 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken, afhankelijk van vanaf welke luchthaven je vliegt. De gate sluit uiterlijk 15 minuten voor vertrek, daarna kun je niet meer boarden dus zorg dat je op tijd op het vliegveld bent, met name tijdens het hoogseizoen.

WOW air bagage

Alle passagiers mogen bij WOW Air gratis één persoonlijk item meenemen met de maximale afmetingen van 42 x 32 x 25 cm, zoals een handtasje of laptoptas. Daarnaast mag je één stuk handbagage van maximaal van 56 x 45 x 20 cm en maximaal 12 kilo tegen betaling meenemen. Voor ruimbagage dient bij WOW Air ook altijd betaald te worden. Je mag maximaal 3 stuks ruimbagage inchecken, die elk maximaal 20 kilo mogen wegen. Het is bij WOW Air altijd goedkoper om je bagage vooraf online te reserveren. Doe je dit niet dan worden er op de luchthaven bovenop de prijs nog extra kosten in rekening gebracht. De kosten voor het meenemen van de niet-gratis handbagage en ruimbagage kunnen variëren per bestemming en zijn ook afhankelijk van de data waarop je vliegt. Reis je bijvoorbeeld in het hoogseizoen van Amsterdam naar New York, dan kost het meenemen van handbagage €41,99 als je deze online tijdens het boeken van je vliegticket reserveert. Boek je je handbagage pas bij als je bij de incheckbalie op het vliegveld staat of bij de gate, dan betaal je respectievelijk €57,37 en €81,96. Voor ruimbagage betaal je per koffer/tas van maximaal 20 kilo en maximale afmetingen (l x h x b) van 158 cm €57,55 als je deze online tijdens het boeken van je vliegticket reserveert. Boek je je ruimbagage later online bij, dan betaal je hier €61,47 voor en als je het pas bijboekt als je bij de incheckbalie op het vliegveld staat of bij de gate, dan betaal je respectievelijk €65,51 en €81,96. Voor uitzonderlijke bagage zoals een sportuitrusting of fiets gelden hogere tarieven. Gebruik de handige kostencalculator van WOW Air om te zien wat het meenemen van bagage voor jouw ticket kost.

Hier vind je meer informatie over WOW air bagage 

Stoelen reserveren WOW air

Als je online incheckt wordt er automatisch gratis een stoel aan je toegewezen.  Wil je liever zelf bepalen in welke stoel je zit, dan kun je daar tijdens het reserveren of inchecken extra voor betalen. De kosten van de stoelreservering zijn afhankelijk van de lengte van je vlucht, wanneer je vliegt, het type stoel, standaard stoelen zijn goedkoper dan stoelen vooraan in het vliegtuig of stoelen met extra beenruimte. Gebruik de handige kostencalculator van WOW Air om te zien wat het reserveren van een stoel voor jouw ticket kost

Boekingskosten WOW air

Hoeveel boekingskosten je dient te betalen hangt af van je bestemming en op welke data je vliegt. Vlieg je bijvoorbeeld in het hoogseizoen van Amsterdam naar New York, dan brengt WOW Air als je online je vliegtickets reserveert standaard €8,99 + 2,5% van het totaalbedrag aan boekingskosten per reservering in rekening. Boek je het vliegticket telefonisch een vliegticket, dan betaal je €22,99 per passagier per vlucht. Daarnaast geldt een toeslag voor optionele services, zoals handbagage of ruimbagage meenemen of een stoel reserveren. Ook zijn er kosten verbonden aan het wijzigen van je vliegticket.

Service aan boord

Voor alle drankjes, versnaperingen en maaltijden aan boord dient bij WOW Air betaald te worden, inclusief water. Warme maaltijden kunnen tot 48 uur voor vertrek via de website van WOW Air bijgeboekt worden. Het is toegestaan om zelf eten en drinken mee aan boord te nemen. De maatschappij heeft geen entertainmentsysteem aan boord, dus als je wat te doen wilt hebben kun je het beste zelf een boek of tablet met offline spelletjes en/of films meenemen. Elke stoel is voorzien van een universeel stopcontact, zodat je je apparaten tijdens de vlucht kunt opladen.

Punctualiteit WOW air

WOW is uitgeroepen tot de meest punctuele luchtvaartmaatschappij van IJsland. In april 2017 was 96% van alle WOW Air vluchten op tijd en zelfs de vertragingen duurde meestal niet meer dan een minuut.

WOW air

3,5/5
Gebaseerd op 556 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.