Kaart

Xiamen Airlines

XiamenAir (voorheen Xiamen Airlines geheten) is de drie na grootste luchtvaartmaatschappij van China en heeft als thuisbasis de Chinese stad Xiamen. In tegenstelling tot veel andere luchtvaartmaatschappijen van China is XiamenAir geprivatiseerd en voor 51% in handen van China Southern Airlines. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar ruim 70 bestemmingen wereldwijd en heeft een codeshare-agreement met onder meer KLM. XiamenAir is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe onder meer ook KLM en Air France behoren.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met XiamenAir

Inchecken XiamenAir

Bij XiamenAir kun je zowel online, via de app van XiamenAir op je smartphone als op de luchthaven inchecken. Online of via je mobiele telefoon inchecken kan meestal vanaf 24 uur tot 90 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Je kunt dan zelf je stoel kiezen en je instapkaart afdrukken of op je mobiele telefoon laden. Je bagage kun je vervolgens op de luchthaven afgeven bij een bagage afgiftepunt van XiamenAir. Wil je liever in op de luchthaven inchecken, dan kan dit bij een incheckbalie van XiamenAir. Op het vliegveld inchecken kan vaak vanaf 3 uur tot uiterlijk 90 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken.

Bagage XiamenAir

De hoeveelheid handbagage die je mag meenemen hangt bij XiamenAir af van de route en klasse waarin je vliegt. Voor vluchten tussen China en Europa, Korea, Zuidoost Azië en vluchten tussen het vasteland van China en Hong Kong, Macau en Taiwan (mits uitgevoerd door XiamenAir) geldt dat je in de Economy en Business Class 1 stuk handbagage van maximaal 5 kilo en een maximale omtrek van 55 x 35 x 25 cm mag meenemen in de cabine, en in de First Class 2 stuks handbagage van elk maximaal 5 kilo en een maximale omtrek van 55 x 35 x 25 cm. De hoeveelheid ruimbagage die je op deze routes gratis mag meenemen is in de Economy Class maximaal 1 stuk van 23 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm, in de Business Class 2 stuks van elk maximaal 32 kilo en elk een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm, en in de First Class 3 stuks van elk maximaal 32 kilo en elk een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm. Voor vluchten tussen China en Australië, Canada, de Verenigde Staten en Japan (indien uitgevoerd door XiamenAir) geldt dat je in de Economy en Business Class 1 stuk handbagage van maximaal 5 kilo en een maximale omtrek van 55 x 35 x 25 cm mag meenemen in de cabine, en in de First Class 2 stuks handbagage van elk maximaal 5 kilo en een maximale omtrek van 55 x 35 x 25 cm. De hoeveelheid ruimbagage die je op deze routes gratis mag meenemen is in de Economy Class maximaal 2 stuks van 23 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm elk, in de Business Class 2 stuks van elk maximaal 32 kilo en elk een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm, en in de First Class 3 stuks van elk maximaal 32 kilo en elk een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm. Voor reizigers met een frequent flyer kaart of die met kinderen reizen gelden ruimere bagagevrijstellingen. Wil je precies weten hoeveel bagage je op jouw vlucht mee mag nemen, check dan ook de website van XiamenAir.

Stoelen reserveren XiamenAir

Bij XiamenAir kun je tijdens het boeken van je ticket of op elk moment daarna een stoel reserveren. Dit wordt vooral aangeraden voor gezinnen, zodat zij ervan verzekerd zijn dat zij tijdens hun vlucht naast elkaar komen te zitten. Op de website van XiamenAir kun je zien wat de stoelindelingen zijn voor de verschillende type toestellen waarmee gevlogen wordt. Heb je vooraf geen stoel gereserveerd, dan krijg je tijdens het inchecken automatisch een stoel toegewezen. Je hebt dan nog wel de mogelijkheid om de aan jou toegewezen stoel tijdens het inchecken te wijzigen.

Boekingskosten XiamenAir

Als je bij XiamenAir online een vliegticket gaat kopen hoef je geen boekingskosten te betalen. Voor ticketwijzigingen kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Service aan boord

Op alle vluchten van XiamenAir worden gratis drankjes en snacks geserveerd en bij langere vluchten ook warme maaltijden, waarbij je meestal kunt kiezen uit zowel Chinese als Westerse gerechten. Daarnaast kun je op intercontinentale vluchten die met een Boeing 787 worden uitgevoerd in alle vliegklassen genieten van een uitgebreid entertainment programma met onder meer films en televisieseries, die je via een persoonlijk videosysteem kunt bekijken. Ben je precies op de dag van je vlucht jarig, dan word je tijdens je vlucht aan boord gefeliciteerd en krijg je een klein cadeautje.

Punctualiteit XiamenAir

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van XiamenAir.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.