Nieuws 10 dingen die je alleen maar op vakantie doet

Alle artikelen

10 dingen die je alleen maar op vakantie doet

Van waardeloze souvenirs kopen tot het dragen van Speedo's. Hier een top 10 van dingen die alleen op vakantie gebeuren.

Dat voelt geweldig of niet? Normaalgesproken zou je vandaag gewoon op je werk zitten, maar nee, jij bent op vakantie! Terwijl je in de airport lounge zit met een lekker drankje, onderga je toch een ietwat bizarre karakter- en persoonlijkheidstransformatie. Skyscanner zet hier op een rij: 10 dingen die je alleen maar op vakantie doet!

Vakanties zijn hét moment om alle zorgen achter je te laten, maar wees voorzichtig: gooi niet alle remmen los, je kunt ook je verstand enigszins verliezen. Van naar het strand gaan in een Speedo tot het kopen van waardeloze souvenirs, behoed jezelf voor dergelijke vakantiedrama’s. Alicia Drewnicki deelt de top 10 van dingen die mensen alleen maar doen als ze op vakantie zijn.

1. Slechte kledingkeuzes

Het beste voorbeeld: die baggy witte linnen broek die ergens achteraan in je kledingkast hangt. Normaliter kijk je er niet naar op of om, maar zodra je het vliegtuig uitstapt vergeet je dat zo’n broek onpraktisch en doorzichtig is! Plots is het een ‘moet-ik-dragen’ item. Onthoud: alleen omdat je een mooi vakantiekleurtje hebt, staat niet ineens alles goed…

Lees ook: Niet inpakken aub!! 10 dingen die u thuis moet laten

2. Ontbijt eten voor drie

Op een normale dag voldoet een bakje cornflakes, maar als het vakantietijd is, wordt het (ontbijt)buffet een soort hordenloop waarbij je alles moet proberen (in vier of vijf shifts). Je begint bij de gefrituurde afdeling, gevolgd door fruit, cake, muesli, yoghurt, sinaasappelsap en koffie. Thuis moet je er niet aan denken om zoveel te eten, maar tijdens een vakantie lijkt het zonde om niet iets van al dat lekkers te proeven. Je wilt per slot van rekening wel waarde voor je geld!

Lees ook: Reis naar deze 14 bestemmingen voordat je de calorieën gaat tellen

3. Speedo’s dragen

De beruchte strakke zwembroekjes die niets aan de fantasie overlaten. Daarmee maakt je zeker geen fashion statement! Voordat je hem inpakt, vraag jezelf af: waarom geef je je over aan deze shocking fashion crime?

4. Obsessief een kleurtje kweken

Als het in eigen land zonnig is, brengen we soms een uurtje of twee door in de zon. Zodra het vakantie is, wordt bruin worden een obsessie. Je bent op een missie om zo bruin mogelijk te worden zelfs al moet je daarvoor de zonnebrandcrème laten staan en een kleur-intensiverend serum gebruiken. Wees gewaarschuwd: deze domme trucs leiden meestal alleen maar tot de bekende ‘rode kreeft look’.

Lees ook: Help, ik ben verbrand!

5. Verliefd worden op de lokale straatkat

We kennen het allemaal. Je zit te eten bij een restaurant bij het strand en de lokale straatkat kijkt je met smekende oogjes aan. De rest van de vakantie zit het beestje in je hoofd en hoop je dat je hem weer spot om hem wat aandacht te geven. Als je hem weer alleen over het strand ziet lopen, schiet er door je heen: ‘Ik vraag me af hoe duur het zou zijn om hem in quarantaine te zetten en hem mee naar huis te nemen…”

6. Die ene man die een ‘bommetje’ beoefent

Stel je voor: je ligt heerlijk van de zon te genieten en rust wat uit bij het zwembad als ineens een vakantiegenoot besluit z’n bommetje tentoon te spreiden. Waar je ook gaat, er is altijd zo’n man die je zwembadcocktail verpest en je kletsnat aan de kant laat zitten. Misschien heeft hij net iets te vaak Sterren Springen gezien…

Lees ook: 16 luxe hotelzwembaden met fab uitzicht

7. Een praatje maken met iemand omdat hij ook uit Nederland komt

Thuis ga je meestal niet zo maar tegen iemand aanpraten. Maar zijn we op reis en komen we in een bar een Nederlander tegen, dan zijn we ineens de beste maatjes. Het is opeens heerlijk om iemand uit je eigen land te ontmoeten. Je vertelt over waar je vandaan komt, spreekt de hoop uit nog eens af te spreken en voelt alsof je nu een band deelt alleen omdat je allebei de locals niet kan verstaan…

8. Video’s en foto’s maken waar je nooit meer naar omkijkt

Hoofdregel: Ik moet ALLES vastleggen. Waarschijnlijk neem je de camcorder mee of een grote spiegelreflex of misschien is je smartphonebatterij ieder uur leeg vanwege intensief gebruik. In plaats van dat je optimaal geniet van de omgeving, ben je bezig om overal foto’s van te maken. Ieder zonsondergang, graffitimuur, kerk en vage toeristenattractie moet eraan geloven. Kijk je ooit weer naar deze foto’s? Nee.

Lees ook: 7 tips voor de ultieme vakantiefotos

9. Vreemde gerechten eten die je normaalgesproken vermijdt

Normaalgesproken is en quinoa-salade exotisch genoeg maar als we naar het buitenland vertrekken dan gaan we ineens kippenpoten eten, gefrituurde sprinkhanen, chocoladeschorpioenen of andere vreemde gerechten die de locals zelf vaak niet eens proberen!

Lees ook: Het allerlekkerste street food uit ‘t vuistje: foto’s

10. Waardeloze, goedkope souvenirs kopen

Klompen, exotische maskers, een knuffel kameel voor op de kast, fout geurende zeepjes. Waarom kopen we deze waardeloze souvenirs? We hebben ze niet nodig en we gebruiken ze nooit. Als je dan toch de verleiding hebt weerstaan door geen souvenirs te kopen en dan ineens toch iets wilt kopen zodra je de dutyfree passeert, dan is de kans groot dat je naar huis gaat met een koelkastmagneet, het plaatselijke alcoholische drankje en een ansichtkaart die je uiteindelijk nooit opstuurt.

Lees ook: Meeste souvenirs gaan meteen de prullenbak in

 

Alicia Drewnicki is een freelance travel en lifestyle journalist en televisiepresentator uit Londen. Volg haar op Twitter of kijk op haar website.

Wil je nog meer weten? Lees ook:

Vakantie Spanje: de 10 mooiste, onontdekte plekken
10 verlaten eilanden waar je nu naar toe kan reizen
De 10 meest voorkomende, cliche vakantiefotos
De 10 meest voorkomende vakantieruzies tussen stellen

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die ervoor zorgt dat je meer met jouw reisbudget kunt doen door te speuren naar goedkope vliegtickets, goede hotel deals en autoverhuur.

 

Kaart

Zin gekregen in reizen? Wat te denken van deze bestemmingen?

Vliegtickets IstanbulVliegtickets Curaçao Vliegtickets Nador
Amsterdam – IbizaVliegtickets ColomboVliegtickets Valencia
Vliegtickets MiamiVliegtickets PortoVliegtickets Cairo