Nieuws 10 dingen die je nooit op een vliegveld moet doen

Alle artikelen

10 dingen die je nooit op een vliegveld moet doen

Wilt je graag jouw vlucht missen? Jezelf voor gek zetten? Andere mensen behoorlijk treiteren? Wat je ook doet om de vaak stressvolle vliegveldbezoeken aan te kunnen, lees eerst onze adviezen. En, doe nooit een van onderstaande 10 dingen. Afgesproken?

1. Slapen

Je bent moe: je werd wakker om 3.30 in de ochtend in Christchurch. Nu is het 4 uur ’s middags in Abu Dhabi. Jouw hoofd zegt: ‘ik…moet…wakker… blijven’; jouw lichaam denkt: ‘neem me mee naar dromenland, ik neem nog een lekker kopje kamillethee’. Geef er niet aan toe. Het ene moment denk je: ach, even 5 minuten dutten, het andere moment blijkt jouw vlucht vertrokken.

2. Dronken worden

Ik kom al lekker in de vakantiestemming! Hoe verleidelijk het ook is om tijdens een tussenstop van een paar dagen of een nacht alvast de bloemetjes buiten te zetten, het is beter van niet. Bewaar jouw nachtelijke escapades met alcohol voor later op jouw bestemming. Je moet helder blijven voor last-minute gate wijzigingen en het is heel vervelend als je in het vliegtuig steeds naar de WC moet vanwege al die biertjes.

3. Een ‘gate plakker’ zijn

Je kent het type vast wel; de ‘gate plakker’. Hij is er niet weg te slaan. Weersta de bijna onmogelijke drang om steeds bij de gate rond te hangen totdat jouw vlucht wordt omgeroepen voor boarding. ‘Vlucht 243 naar Barcelona gaat nu b…’ en de rij voor de balie strekt zich al uit van hier tot Tokio. Zelfs in het tijdperk van ‘toegewezen plekken’ moeten we allemaal nog zo snel mogelijk dat vliegtuig in en de tas z.s.m. in de bagageruimte te leggen.

4. Jouw geduld verliezen

Op een vliegveld kun je je eenvoudig overgeven aan allerlei verleidingen. Maar ondanks dat het sociaal gezien geaccepteerd is dat je enkele biertjes drinkt, blijven de regels van sociale beleefdheid ook gelden. Dus: niets geeft jou het recht om het voor het vliegveldpersoneel lastig te maken alleen omdat jouw vlucht vertraging heeft of omdat de dagaanbieding voor Chanel no. 5 alleen geldt voor passagiers buiten de EU. Het is niet hun schuld, dus confronteer hen er niet mee.

5. Slijmen met het check-in personeel

Normaal gesproken geef je jouw collega’s toch ook geen wellustige opmerkingen om 7 uur ’s ochtends (of wel?). Dus is het ook niet normaal dat je met Sonja flirt omdat ze zo aardig tegen je doet bij de check-in balie. Sonja doet alleen maar haar werk en ’s avonds haar misère delen met haar man bij een verse lasagne en een glas Rioja zonder dat ze iemand als jou een tik op de vingers moet geven.

Lees ook Krijg een upgrade: 15 manieren om door te stoten naar Business Class

6. Proberen grappig te zijn

Het vliegveld is niet de juiste plek voor humor. Wanneer de check-in persoon vraagt: ‘Heeft iemand anders jouw koffer ingepakt?’ vermijd dan de verleiding om grappige antwoorden te geven. Vergeet: ‘nu je het zegt: ja, een beetje vaag iemand benaderde mij… ‘ Het kan een glimlach veroorzaken maar de kans is net zo groot dat je direct op de grond ligt en wordt afgevoerd door de security terwijl jouw tas onschadelijk wordt gemaakt.

7. De rij omzeilen

De iedere keer weer legendarische reis door het vliegveld is omgeven door stress vooral als je jezelf geen gelegenheid hebt gegeven om te wennen aan vertragingen door uitval van computersystemen of een ongepland WC bezoek. Blijf aardig en beleefd, zucht niet hoorbaar wanneer de persoon voor je niet begrijpt hoe hij zijn boarding pass kan scannen en dring niet voor in de rij van 80 mensen die door de security check in moeten. Karma zal je vinden.

8. Video’s keihard afspelen op jouw telefoon

Dit geldt vooral wanneer jouw medepassagiers al geïrriteerd zijn omdat jouw vlucht is vertraagd. Kleine kinderen worden hiervan uitgesloten omdat ze kinderen zijn. En ze kijken tegenwoordig liever video’s dan dat ze in bomen klimmen. En als ze zich niet kunnen vermaken met kijken naar Spongebob, dan moeten hun arme ouders hen bezighouden met ‘Ik zie ik zie wat jij niet’ in plaats van dat zij artikelen als ’10 strakke bikinibuiken van BN”ers’ kunnen lezen.

9. De plotselinge wijziging van jouw vlucht geloven: van vertraagd naar BOARDING!

Geef dat drankje dat je net besteld hebt maar terug, ga niet meer naar de WC, sprint 15 minuten naar de gate om vervolgens opgesloten te zitten in een soort schaapskooi gedurende een uur omdat jouw vlucht nog helemaal niet gaat boarden.

10. Deze lijst te serieus nemen

Natuurlijk is deze opsomming is niet compleet noch waterdicht. Nummer 4 daargelaten, is jouw geduld verliezen bij mensen die alleen maar hun werk doen, gewoon onacceptabel. En natuurlijk is het altijd mogelijk dat een flirt met een lid van de cabin crew kan leiden tot een vluchtige affaire of zelfs een huwelijk.

Vind hier de beste deals voor vliegtickets, hotels en autoverhuur!

Wat te denken van deze bestemmingen?

Vliegtickets IstanbulVliegtickets Curaçao Vliegtickets Nador
Amsterdam – IbizaVliegtickets ColomboVliegtickets Valencia
Vliegtickets MiamiVliegtickets PortoVliegtickets Cairo