Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws 10 dingen te doen op ‘it-eiland’ Koh Tao in Thailand

Alle artikelen

10 dingen te doen op ‘it-eiland’ Koh Tao in Thailand

Ze zeggen dat Koh Tao momenteel het 'it-eiland' is in Thailand. Wie er arriveert met de snelle catamaran vanuit Lomprayah kan dat bevestigen. Dit kleine, populaire eiland biedt meer dan genoeg voor een weekje paradijs. Bereid je dus voor op een geweldige vakantie Thailand!

Zoek nu vliegtickets Thailand

1. Leer duiken

Op Koh Tao moet je simpelweg onder water duiken. Van verfrissende duik, een blik onder water tot het echte duikwerk. Het water is helder, het leven onder water adembenemend, de duikcursussen zeer betaalbaar. Een introductieduik is er al vanaf 1900 bath, omgerekend €44 , een PADI Open Water voor 7600 bath, omgerekend €180 . Wie z’n PADI al heeft maar nog graag z’n Advanced haalt betaalt 7000 bath, omgerekend €165 . Een duik maken inclusief uitrusting kan vanaf 850 bath, omgerekend €20 . Deze prijzen horen bij IHASIA, een school gerund door een Madrileen. Andere duikscholen zijn vergelijkbaar, dus kies welke je het meest aanspreekt!

2. Ga op snorkelavontuur

Naast duiken, is snorkelen een geweldige optie. Rondom Koh Tao is het water zo helder dat je de vissen ziet zwemmen maar met duikbril en snorkel is het helemaal geweldig. Je zult niet de eerste zijn die een schildpad tegenkomt of een kleine haai in Shark Bay. In veel hotels en resorts huur je een snorkeluitrusting voor 50 bath, iets meer dan een euro, flippers zijn 50 bath extra. En anders koop je je eigen snorkel voor weinig. Er zijn ook snorkelexcursies met een boot. Snorkelen op zeer fraaie plekken, inclusief koffie, thee, koekjes en verse ananas.

Snorkelen op Koh Tao

3. Geniet van het Thaise strandleven

Dan natuurlijk de stranden! Goed ingesmeerd, met boek en in goed gezelschap is het overal genieten. El deSairee is het grootste strand, maar dit strand is ook het drukstbezocht. Wie iets meer rust wil, legt z’n handdoek neer bij Chalok Baan Kao of nog beter: bij Freedom Beach. Helemaal vredig en stil is het aan de oostkant: Tanote Bay, Mao Bay of Ao Luek zijn aanraders.

Hangmat

4. Neem een kokosoliemassage

Niets lekkerder dan een Thaise massage na een dag vol duiken, snorkelen en zon, zee, strand. De massagesalons hanteren prijzen vergelijkbaar met die in grotere steden als Bangkok of Chiang Mai. Maar een massage is hoe dan ook uiterst betaalbaar. Er zijn talloze massages om uit te kiezen, maar een massage met kokosolie ruikt niet alleen heel lekker, maar is ook nog helend na een dag in de zon. Voor 300 bath, omgerekend €7 * , geniet je ervan.

5. Maak een wandeling

Veel reizigers huren een brommer op Koh Tao, maar dat is helemaal niet nodig (soms ook onveilig i.v.m. slechte, onverharde wegen). Met z’n kleine afmetingen, 21 km2 kun je eigenlijk overal naar toe wandelen. Trek eropuit met een wandeling om alle geheime hoeken en gaten van het eiland te ontdekken. Oh ja, een rondje om het eiland wandelen is niet aan te raden omdat het pad dat op een toeristenkaart staat aangegeven in slechte staat is. Vraag rond wat een leuke wandeling is, de locals vertellen het graag. En als je moe bent, zijn er taxi’s die je terugbrengen naar je hotel.

Koh Tao

6. Volg een lesje Muai Thai

Word een beetje Jackie Chan en volg een les muai thai. Ze zijn er vanaf 500 bath, omgerekend €12 * bij May Thai Gym Koh Tao. Een cursus of groepsles is relatief goedkoper. Als je de kunst eerst liever afkijkt, ga dan naar een gevecht en duik in de Muai Thai wereld die zo verweven is met de Thaise cultuur.

7. Neem een bamboetatoeage

Wil je een herinnering op je huid aan Ko Tao? Misschien een bamboetatoeage? Een snelle, afwasbare tatoeage. In de Chalok Han Kaohay zone zit Happy waar ze je maar al te graag van dit sieraad voorzien. Het rietje waarmee ze tekenen, maken ze waar je bij staat om te laten zien dat het nieuw gemaakt en hygiënisch is.

8. Smul van tortilla’s

Als je iets anders wilt dan Pad Thai, ga dan voor Spaanse pintxos bij El Bizarro, een Spaans restaurant. De kaart is uitgebreid en de keuken geweldig. Gazpacho, albóndigas, patatas bravas, pan con tomate… En de paella’s zijn helemaal niet te versmaden. Een portie kost 200 bath, ongeveer €4,70 * . Alle dagen geopend vanaf 18.30 uur. Er zijn ook wijnen, sangría staat op de kaart en met een beetje geluk geniet je van een concert.

9. Bezoek Koh Nang Yuan

Als je op Google Koh Tao intypt, zie je eerst beelden van Koh Nang Yuan, een naastgelegen ieniemienie eiland. Ga met een taxi-boot of met een excursie inclusief snorkelen, duiken of een andere activiteit. Bij Dusit Buncha Resort heb je een geweldig uitzicht. Durfals kunnen van Koh Tao naar Koh Nang Yuan per kajak, alleen voor gevorderden en goede zwemmers!

10. Excursie Koh Phangan

Buureiland is Koh Pangan. Je bent er zo met een snelle catamaran. Er gaat eentje om 09.30 uur en een om 15.00 uur. De overtocht van ongeveer 60 minuten kost 500 bath, omgerekend zo’n €12 * . Reserveren is aanbevolen, vooral als je tijdens het seizoen van de Full Moon Party’s wilt gaan. Kan in één dag, nog leuker voor een paar dagen. Benieuwd wat te doen in Koh Phangan? Naast één van de beroemdste Full Moon-feestjes kun je hier ook een van de mooiste stranden van Thailand bezoeken: Bottle Beach en Malibu Beach. Mis ook de night market van Thong Sala niet en de enorme Phaeng Waterfall!

Koh Phangan

*Geplaatst: september 2014. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Als een reis naar Thailand in het verschiet ligt, dan vind je onderstaande artikelen wellicht ook interessant:

Bangkok: top 10 van een reisjournalist

10 prachtige Thaise eilanden voor een fantastische vakantie

Full Moon Party, Thailand: survival tips

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.

Zin gekregen in reizen? Wat te denken van deze bestemmingen?