Nieuws 10 geweldige arty hotels in Amsterdam

Alle artikelen

10 geweldige arty hotels in Amsterdam

Amsterdam is een van de leukste, creatiefste steden in de wereld. Hier de top 10 hotels die de spirit van Amsterdam weergeven.

Kleurrijk, artistiek, alternatief … waarom niet overnachten in een hotel in Amsterdam dat de spirit van de stad weergeeft? Een verblijf in een van deze hotels geeft een extra dimensie aan een paar bruisende dagen. Check deze geweldige creatieve hotels in Mokum.

1. Hotel The Exchange

Dit mooie hotel in hartje Amsterdam laat zichzelf het beste omschrijven als een hotel met ‘kamers aangekleed als modellen’. Sinds de opening in 2011 is dit hotel een icoon geworden in de wereld van design en internationale stijl. De kamers van één tot vijfsterren zijn allemaal aangekleed met draden die patronen op muren en meubels maken. Tip: het hotelcafé Café STOCK serveert een zeer uitgebreid ontbijt.

2. Art’otel

Deze goed bekend staande hotelketen is in diverse Europese steden te vinden, maar het hotel in Amsterdam is heel speciaal. Het is hun missie om een hotelomgeving te vermengen met hedendaagse kunst en wij denken dat dat behoorlijk goed gelukt is. Het interieur is aangekleed met werken van het Nederlandse Atelier van Lieshout en er zijn overal beelden en excentrieke meubels. De lobby is ook een kunstgalerie met temporary art tentoonstellingen. De perfecte manier om een dagje cultuur te beginnen met een bezoek aan diverse musea in Amsterdam.

3. Lloyd Hotel

Het Lloyd hotel is een fijn voorbeeld van stadse transformatie in het Amsterdamse havengebied. Wat ooit een huis van bewaring en plek van landverhuizers was, is nu een mooi hotel en levendige culturele hub voor creativiteit en innovatie. De 117 kamers, met één tot vijf sterren laten de Noord-Europese esthetiek van functionaliteit en kleur zien zonder saai te worden. Hier vind je ook een restaurant dat traditionele Frans-Nederlandse cuisine serveert en het hotel is een plek voor talloze events. Van theater tot dans, van kunst tot muziek.

4. Sandton Hotel de Filosoof

Als je meer van filosofie dan van kunst en design houdt, dan is dit de plek voor jou. Gevestigd in een elegant gerestaureerd 19e-eeuws gebouw met 38 kamers. Zoals de naam al suggereert reflecteert het hotel de denkwijzen van de oude Grieken tot de moderne filosofie. Er staan spreuken op de muren of wiskundige formules als je in de Archimedes of Pythagoras suites verblijft. Relaxen in een intellectuele sfeer voor de nodige gespreksstof.

5. Canal House

Ga terug in de tijd in dit boutique hotel dat in een voormalig woonhuis uit 1600 van een handelaar is gevestigd en uitkijkt op de grachten van het historische centrum van Amsterdam. De eigenaren hebben veel originele details behouden zoals hoge ramen, smalle trappen en de grote tuin. Dat geldt ook voor historische objecten en kunst in de gangen en andere delen van het gebouw. Zelfs de kamers ademen traditionele Nederlandse stijl. Het hotel biedt gasten het hedendaagse comfort samen met uitmuntende service. Je krijgt het gevoel in schilderij van Rubens te stappen met als bonus de service uit de 21e eeuw.

6. 717 Hotel

Oorspronkelijk was dit een residentie voor rijke suikerhandelaren in 1600 tot het in een industriële fabriek veranderde en nu gebombardeerd is tot luxueus boutique hotel. Dompel je onder in dit hotel dat grossiert in smaakvolle ontbijtjes en een heerlijke afternoon tea. De slechts negen kamers zijn vernoemd naar schrijvers en componisten. Verwacht veel kaarsen, verse bloemen en damasten stoelen.

7. Barangay B&B

Deze unieke bed & breakfast voelt als een tropisch paradijs. Weelderige planten, bamboemeubels, Oriëntaalse beelden en grote ventilatoren verwelkomen je in de gezellige kamers. Dit hotel vermengt het vaak regenachtige Amsterdam met de warmte uit de tropen.

8. Conscious Hotel Vondelpark

De missie van dit mooie hotel bij het Vondelpark is om een duurzaam beleid te voeren zonder in te boeten aan stijl en comfort. De milieuvriendelijke producten passen perfect bij de sfeer van hotel. Zo zijn de tafels in de kamers gemaakt van gerecyclede plastic yoghurtpotten – hipster! Er is een verticale tuin op een van de muren in de hal naast andere ecovriendelijke items. Kies dit hotel voor een bewust groen en hip weekendje weg.

9. Backstage Hotel

Het perfecte hotel voor rock n’ rollers. De kamers zijn ontworpen als backstage kleedkamers met grote, verlichte spiegels en iPod docks om een echte superstar experience te ervaren. Maar er is meer. Zo heeft de bar gitaren en versterkers voor gasten om te gebruiken naast een concert- en muziekevenementen informatieservice. Rock on!

10. Amsterdam Identity Apartments

Een beetje buiten het centrum maar met een goede verbinding met de stad. De 55 appartementen laten je direct thuis voelen. Ze zijn goed uitgerust met een keuken, aparte slaapkamers, een TV en moderne meubels. Bovenop deze features is er ook een fitnesscentrum en een sauna voor gasten. Ontdek Amsterdam vanuit Identity!

Nog meer perfecte Amsterdam hotels vinden voor een weekendje clubbing, shoppen en musea bezoeken? Kijk bij Skyscanner Hotels.

Kaart