Nieuws 10 mooiste bloemenvelden van Nederland

Alle artikelen

10 mooiste bloemenvelden van Nederland

Nederland staat al eindeloos lang bekend om de prachtige tulpenvelden. Er komen jaarlijks honderdduizenden mensen af op de tuinen van de Keukenhof en zelfs de bloemencorso's zijn nog springlevend. Waarom pak je zelf niet een keer de auto of spring je op de fiets voor een typisch Nederlands dagje uit? Skyscanner maakte een selectie.

1. Noordwijk & Sassenheim

Noordwijk en Sassenheim liggen middenin de Bollenstreek. De prachtige uitgestrekte velden vol met hyacinten en tulpen zijn adembenemend mooi. Daarnaast zijn beide dorpen elk jaar betrokken bij de mooie bloemencorso’s in het voorjaar.

 

2. Enkhuizen & Andijk

Bij Enkhuizen denk je misschien niet meteen aan tulpen. Toch zijn er in de directe omgeving van Enkhuizen en het aangrenzende Andijk prachtige tulpenvelden te vinden. Mocht je een dagje gaan watersporten in Enhuizen of het Zuiderzeemuseum bezoeken, rij dan ook even langs de prachtige bloemenvelden tussen Enkhuizen en Andijk.

Lees ook: Toeren, de 7 leukste autoroutes door Nederland

Bloemen Enkhuizen

3. Bovenkarspel

Bovenkarspel grenst, net als Andijk, aan Enkhuizen. Ook in Bovenkarspel is de bloementeelt behoorlijk vertegenwoordigd. Met deze kennis op zak is een rondje langs de velden van Bovenkarspel, Andijk en Enhuizen een mooie autorit. De uitgestrekte velden lenen zich voor mooie foto’s!

4. Limmen

Tussen Castricum en Uitgeest ligt Limmen. Het bekende vakantieoord Bakkum ligt op steenworp afstand, net als de prachtige duinen aan de Noordzee. Het is geen groot dorp, maar door de prachtige bloemenvelden is het wel degelijk bekend. De Bloemendagen worden in Limmen georganiseerd, een leuk uitje voor het voorjaar.

Lees ook: Top 10 meest magische plekken van Nederland

5. Noordoostpolder

De Noordoostpolder is een gebied wat wordt gekenmerkt door landbouw, de meeste tulpenboerderijen van Nederland zijn in dit gebied te vinden. In 1936 werd er een begin gemaakt met het droogleggen van het gebied en in de Tweede Wereldoorlog was de eerste landbouw in het gebied een feit. Het gebied trok vooral boeren aan, vandaar ook de prachtige bloemenvelden die in het voorjaar het uitzicht in deze polder domineren.

Weekendje weg in eigen land? Vergelijk hotels in Nederland

6. Lisse

De naam Lisse zal bij veel mensen een belletje doen rinkelen. Niet alleen de Keukenhof is hier te vinden, het dorp kent ook een eeuwenoude bollencultuur die tot op de dag van vandaag het dorp domineert. Lisse kent vele uitgestrekte bollenvelden en het jaarlijkse bloemencorso, wat begint in Noordwijk en eindigt in Haarlem, komt door het dorp.

Lees ook: Eropuit: 6 bijzondere wandelroutes in Europa

7. Oostelijk Flevoland

Ook het oosten van Flevoland kent prachtige bloemenvelden die in het voorjaar een enorme kleurenpracht voortbrengen. Ten oosten van Almere en Lelystad zijn verschillende tulpenvelden te vinden. Het leven buiten de Flevolandse steden is gekenmerkt door landbouw, waaronder het kweken van tulpen. Mocht je de velden met de auto willen bezoeken is het zeker leuk om door te rijden naar het noorden, richting de Noordoostpolder.

8. Leiden

Ten westen van Leiden rij je bijna direct de Bollenstreek in. De bekende dorpen als Lisse en Noordwijk liggen om de hoek, toch heeft de directe opgeving van Leiden zelf ook wat mooie tulpenvelden te bieden. Wanneer je er een dagje tussenuit wil kan je een bezoekje aan Leiden prima combineren met een ritje langs de bloemenvelden net buiten de stad.

Lees ook: De 15 mooiste natuurgebieden van Nederland

9. Den Helder

Den Helder heeft natuurlijk meer te bieden dan alleen de boot naar Texel. Het historische stadscentrum is de moeite van het bezoeken waard, maar vergeet niet de bloemenvelden net buiten de stad. Tussen Den Helder en Julianadorp zijn verschillende kleurrijke tulpenvelden te vinden. Dat in combinatie met de duinen, het historische stadscentrum van Den Helder en de focus op recreatie in dit gebied maken Den Helder de moeite van de rit waard!

10. Keukenhof

Als je het over tulpen hebt kan de Keukenhof niet ontbreken. Natuurlijk is het een toerische trekpleister en is het vaak overspoeld met toeristen, de tuinen van de Keukenhof zijn een van de mooiere plekken in Nederland om de tulpen in bloei te zien. De bijzonder mooi aangelegde tuinen maken het een uniek park, volledig gericht op sierbloemen. Misschien toch maar een keer toerist in eigen land spelen?

Leuk artikel? Lees ook:

Toeren: 7 leuke autoroutes door Nederland

De 15 mooiste natuurgebieden van Nederland

’t Nederlandse platteland uit Boer zoekt vrouw

De top 10 meest magische plekken van Nederland

Een reis vol highlights door koninklijke (liefdes)geschiedenis

Vergelijk en vind ook de beste hoteldeals in Nederland met Skyscanner!

Skyscanner vergelijkt ook gratis vliegtickets en autoverhuur. Zo vind je de beste deals!

Kaart

Toch liever wat verder weg?

Vliegtickets IstanbulVliegtickets Curaçao Vliegtickets Nador
Amsterdam – IbizaVliegtickets ColomboVliegtickets Valencia
Vliegtickets MiamiVliegtickets PortoVliegtickets Cairo