Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws 10 plekken voor de mooiste zonsondergangen

Alle artikelen

10 plekken voor de mooiste zonsondergangen

Een poëtische zonsondergang met de nodige romantiek is een hoogtepunt in iedere vakantie. Het liefste op een stil strand met naast je iemand waar je van houdt. De meest spectaculaire zonsondergangen op een rij.

1. Hawaii, Verenigde Staten

Vind nu vliegtickets Hawaii!

Een zonsondergang met vulkaansilhouet op een zwart, groen of rood zandstrand? Als het gaat om kleuren, vormen en uitzonderlijke landschappen is op Hawaii vrijwel alles mogelijk.

2. Santorini, Griekenland

Vind nu vliegtickets Santorini!

Dit eiland geldt als een van de mooiste eilanden ter wereld, mede dankzij het contrast tussen de witte huisjes, afgewisseld met het Griekse blauw en de zee rondom. De witte huizen veranderen in een uniek schouwspel zodra de zon ondergaat en ze de huizen een geeloranje kleur geeft. Zie je het al voor je? Terras, glas wijn, Griekse salade, de heldere zee en een zonsondergang waar je u tegen zegt. Vakantiegevoel pur sang.

3. Kilimanjaro, Tanzania

Vind nu vliegtickets Kilimanjaro!

Zonsondergangen zijn in veel delen van Afrika erg kleurrijk en sprookjesachtig. De hemel laat alle tinten rood, geel en oranje zien. Tanzania is daarop geen uitzondering. Vooral in de buurt van de Kilimanjaro word je getrakteerd op zonsondergangen die een lust voor het oog zijn. Met een beetje geluk zie je zelfs silhouetten van kuddes giraffen of olifanten opgaan in de zonsondergang. Een visueel spektakel.

4. Istanbul, Turkije

Vind nu vliegtickets Istanbul!

De stad aan de Bosporus betovert bij het schemeren van de avond met zacht zonlicht. Erg mooi is de zonsondergang bij de zee in het Aziatische deel van Istanbul. Vanaf die plek heb je een fantastisch uitzicht op historische gebouwen zoals de Sultan-Ahmed moskee. Langs de kust vind je talrijke, gezellige theehuizen en authentieke rooftop bars waar je tijdens een drankje een fantastisch uitzicht cadeau krijgt.

5. Grand Canyon, Arizona, Verenigde Staten

Vind nu vliegtickets Phoenix!

Het hoeft niet altijd de combi strand, palmbomen, zee, zonsondergang te zijn. De natuur biedt ontelbare, mooie zonsondergangen. Neem de Grand Canyon waar iedere zonsondergang een kleurrijke voorstelling oplevert tegen de ruige rotswanden uitgeslepen door de Colorado rivier. Het is zo mooi dat er Grand Canyon Sunset Tours vanuit Las Vegas aangeboden worden waarbij je per helikopter of vanuit Jeep de ongeëvenaarde zonsondergang ervaart.

En Road Trip naar de Grand Canyon en de zonsondergang zelf tegemoet rijden? Ter inspiratie: 10 wereldse road trips

6. Rio de Janeiro, Brazilië

Vind nu Rio vliegtickets!

De tweede grootste stad in Brazilië biedt iedere dag een dramatisch decor met de zee omringd door bijzondere bergen waaronder de iconische Suikerberg. ’s Avonds speelt het warme, kleurrijke zonlicht een spannend schaduwspel op de puntige bergtoppen. Niet vaak zie je zo’n mooie balans tussen bergen, zon, strand en zee.

Lees ook: Top 7 mooiste stranden in Brazilië

7. Alpen, Salzburg, Oostenrijk

Vind nu Salzburg vliegtickets!

Of je nu aan het afdalen bent of al vanuit het dal de zonsondergang bekijkt, zonsondergangen in de bergen zijn altijd uniek. Deze foto is gemaakt in Salzburg, maar eigenlijk kun je overal mooie zonsondergangen in de bergen beleven. De zon trekt een heel register aan kleuren open die langzaam uitwaaieren over de bergtoppen totdat het laatste streepje zon verdwijnt.

8. Vancouver, Canada

Vind nu Vancouver vliegtickets!

Vancouver heeft zich in de afgelopen jaren tot een metropool van formaat ontwikkeld met wolkenkrabbers voorzien van moderne glazen façades. Juist deze gebouwen veranderen Vancouver, als de zon schijnt, in een stralende stad. Een zonsondergang zorgt voor een regelrechte oranje kleurexplosie. Vancouver heeft zoveel mooie uitzichtpunten dat het moeilijk is om een in het bijzonder aan te bevelen, maar onze favoriet is toch wel Stanley Park. Een ultramoderne zonsondergang met zicht op de skyline van Vancouver.

9. Bagan, Myanmar

Vind nu Myanmar vliegtickets!

Een klassieker onder de zonsondergangen: die in Bagan, de koningsstad met meer dan duizend heilige gebouwen op één plek. Dat maakt het tot een van de grootste historische bezienswaardigheden in Zuidoost-Azië. Overdag en vooral ’s avonds. Dan zorgt de zonsondergang voor extra mystiek. Dagelijks verzamelen zich hier veel mensen om samen te genieten van de zonsondergang.

10. Sydney, Australië

Vind nu Sydney vliegtickets!

Tot slot nog een fraaie ‘zonsondergangsstad’: Sydney. Dankzij haar spannende skyline waarin alle soorten architectuur en gebouwen elkaar afwisselen, is het avondrood geweldig mooi. Het beste is om de stad uit te rijden en een mooi punt op te zoeken met uitzicht op de stad. Flesje wijn erbij, wat knabbels en de avond kan niet meer stuk.

Ook lezen: Australië: top 5 wildernis wandelingen

Wat is jouw favoriete plek voor een mooie zonsondergang? Laat het ons hieronder weten!

Meer moois van Moeder Natuur:

Top 10 natuurwonderen in de wereld: foto’s

8 magische plekken op aarde

Wil je deze plekken bezoeken? Vergelijk dan hier gratis vliegtickets, hotels en autoverhuur voor de beste deal!