Nieuws 10 prachtige eilanden in Thailand voor een fantastische vakantie

Alle artikelen

10 prachtige eilanden in Thailand voor een fantastische vakantie

Zin om ver weg te gaan? Om jezelf onder te dompelen in een heel andere cultuur en sfeer? Op een plek met een warm klimaat en overweldigende stranden? Goed idee! We gaan naar Thailand. We presenteren een uiterst fijne selectie van 11 eilanden (en stranden) in Thailand aangeraden door locals. Wat is de beste tijd om te boeken voor Thailand (Bali)? Bespaar gemiddeld 6% door 21 weken van te voren te boeken. Goedkoopste maand is november (gem. 12% besparen) en de duurste maand is juli (gem. 31% duurder).

1. Koh Kood

Met een lengte van 23 kilometer is het eiland Koh Kood (ook wel geschreven als Koh Kut) in het zuidoosten van Thailand een echte parel. Het is nog steeds niet echt ontdekt door grote groepen toeristen en daarom nog puur. Als je feesten, Full Moon Party’s en andere drukte zoekt, is dit niet jouw eiland. Maar als je tot rust wil komen en wil genieten van een paradijselijke vibe, zet deze Koh dan op je bucket-list.

De populairste stranden van Koh Kut zijn Tapao, Klong Yai Kee en Chao. Op loopafstand van de stranden vind je ook de watervallen van Kong Chao. De baai Phrao is ook erg mooi om te zien. Welke plek je ook kiest, op deze Koh zit je altijd goed.

Koh Kood

2. Koh Tachai

Koh Tachai maakt deel uit van de Similan eilanden, maar ligt wat afgelegen van de grootste eilanden langs de oostkust van Thailand, op ongeveer 50 km afstand van Phuket. De zee rondom de eilanden van Similan wordt beschouwd als een waar duikersparadijs… Maar is ook zeer geschikt voor hen die op zoek zijn naar relaxen op witte zandstranden en dobberen in kristalheldere wateren. Er zijn diverse dagexcursies naar het eiland, het is eenvoudig te bereiken met een snelle boot.

Omdat het eiland Koh Tachai klein is, barst het er niet van ontelbare stranden, er is er een van 800 meter lengte die het paradijs op aarde is.

(In mei 2016 kwam helaas het nieuws dat Koh Tachai voor een periode gesloten voor toeristen zal zijn, check of je het eiland kan bezoeken bij het toeristenbureau van Indonesië).

Koh Tachai

3. Koh Similan

Koh Similan (ook wel bekend als Koh Pad) is het grootste eiland in de Similan archipel. Het maakt deel uit van het nationale park en biedt enkele grote, fascinerende rotsformaties waarin ‘De kaars’ het meest in het oog springt. Net als de andere eilanden rondom, is het beroemd vanwege de goede duikmogelijkheden.

Donald Duck Bay is een zeer aangename plek met een bijzondere vorm en een rotsformatie waaraan de baai haar bijnaam dankt.

Koh Similan

4. Koh Surin Nuea en Koh Surin Tai

De Surin eilanden maken ook deel uit van een nationaal park en liggen ten noorden van de Similan eilanden langs de westkust van Thailand. De archipel bestaat uit vijf eilanden in de Andamanzee. De bewoonde zijn: Koh Surin Nuea en Koh Surin Tai.

De foto hierboven is van het wonderschone strand in Ngam Bay, langs de westkust van Surin Nuea. De grootste baai op het eiland is Mae Yai, aan de oostkant. Op Surin Tai vind je geweldige duikplekken zoals op het strand van de Tao baai. Mocht je de vissen liever op een afstandje houden, vlij je dan neer op het strand, laat alles los en relax.

Ngam Bay

5. Koh Phi Phi Lee

Het grootste eiland van van de Koh Phi Phi eilandengroep. Als je de film ‘The Beach’ hebt gezien met Leonardo di Caprio dan herken je zeker de Maya baai waar vrijwel alles is gefilmd. Het is een van de meest gefotografeerde plekken in Thailand, erg populair bij duikers en behoorlijk toeristisch. De archipel ligt aan de westkust in het zuidelijkste puntje van Thailand.

Phi Phi Lee is een rotsachtig eiland en er zijn diverse grotten die alleen te bereiken zijn per boot zoals Sama of Phi Lee. De reis per boot is een aanrader omdat er tal van rotsformaties en grotten liggen langs de kustlijn. Je raakt meer en meer betoverd…

Zie ook: de 12 mooiste stranden ter wereld

Koh Phi Phi Lee

6. Koh Tao

Koh Tao ligt in de Golf van Thailand ten noorden van Koh Samui en is slechts 7,5 kilometer lang. Het toerisme ontwikkelde zich hier langzaam, maar nu is het erg populair bij duikers en snorkelaars. Als je Koh Tao wilt ontdekken in een nog pure staat, moet je snel zijn want het eiland verwelkomt steeds meer toeristen, ook omdat het veel beter bereikbaar is.

Hoewel druk bezocht, is het Sairee strand aangenaam. Het strekt zich uit langs de westkust van Koh Tao. Als je vrijheid zoekt, ga dan naar het kleine Freedom Bay, een baai naast de het Chalok Ban Kao strand.

Koh Tao

7. Koh Nang Yuan

Koh Nang Yuan is een nogal ongewoon eiland, eigenlijk zijn het drie eilanden die met elkaar verbonden zijn door een strand. Het eiland is privébezit, telt enkele honderden meters en is daarmee een paradijselijke plek vrijwel zonder infrastructuur. Het ligt net naast het grote Koh Tao, waar je snel naar toe kunt gaan per boot.

Koh Nang Yuan

8. Koh Wua Ta Lap

Koh Wua Ta Lap is onderdeel van het indrukwekkende Nationale park Ko Ang Thong Mu, dat in totaal uit 42 eilanden bestaat waar je naar toe vaart per ferry. Als je het leven van de locals wil ervaren, huur dan een bungalow op het eiland en breng tijd door met de locals en met het handjevol toeristen dat hier verblijft.

Het eiland is nog puur en vrijwel onontdekt. Het is gezegend met witte zandstranden en is een geweldige plek om te genieten van de omliggende eilanden die behoren tot het Nationale park.

Koh Wua Ta Lap

9. Koh Lipe

Dichtbij de grens met Maleisië ligt Koh Li Pe, dat hoort bij het Nationale park Marino Tarutao. Het is een redelijk ontwikkelde toeristische plek die veel gebruikt wordt als uitvalsbasis om de rest van de eilanden te ontdekken. Het eiland heeft mooie stranden, hoewel de omgeving rond de grens met Maleisië niet een van de veiligste is in Thailand.

Hoewel niet echt idyllisch, houden feestvierders ongetwijfeld van Pattaya. Het Sunrise strand is erg ontwikkeld en ligt dichtbij Chao Ley. Hou je van rust, ga dan ’s avonds laat naar Sunset Beach.

Koh Lipe

10. Koh Lanta (Lanta Yai en Lanta Noi)

Op Koh Lanta krijg je twee voor de prijs van een. Hoewel het een dubbel eiland is, verdeeld tussen Lanta Yai en Lanta Noi, is de laatste veel minder toeristisch dan het meer ontwikkelde Lanta Yai. Koh Lanta ligt vlakbij de kleine Phi Phi eilanden. De twee helften zin gescheiden door een water van ongeveer een kilometer en maken deel uit van het nationaal park Mu Koh Lanta.

De westkust van Koh Lanta Yai telt talloze stranden waarvan Long Beach (Phra Ae) een van de populairste is. In het noordelijke deel van het eiland zijn restaurants, bars, winkels en toeristische voorzieningen. Het zuidelijke deel van Lanta Yai is veel geïsoleerder. De stranden van Klong Yak en Bamboo Bay zijn het rustigst en puurst. De laatste ligt naast het Nationale park en kijkt uit op de vuurtoren die op de foto is te zien.

Lanta Yai

11. Het strand van Railay

Na een lange opsomming van zeer fraaie stranden, stellen we als uitsmijter een fantastisch strand voor op het vasteland van Thailand. Het is het beroemde strand Railay in de zuidelijke provincie Krabi. Hier ligt het adembenemende strand van Phra Nang, dat ook geweldige unieke rotsformaties laat zien.

Phra Nang

Wil je deze plekken bezoeken?

Vergelijk dan hier gratis vliegtickets Thailand, hotels en autoverhuur in Thailand voor de beste deals!

Thailand heeft honderden eilandjes en het vasteland is ook bezaaid met ongelooflijk mooie stranden die paradijselijke plaatjes opleveren. Dus deze lijst is zeker niet compleet. Wat is uw favoriete strand en/of favoriete eiland in Thailand? Deel het met ons hieronder.

Meer lezen over Zuidoost-Azië?

8 bespaartips voor reizen door Zuidoost-Azië

Full Moon Party, Thailand: 10 survival tips

*De prijzen en informatie zijn correct en gebaseerd op de prijzen en informatie die in de maand mei beschikbaar waren en zijn onderhevig aan verandering