Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws 10 vakanties die je leven veranderen

Alle artikelen

10 vakanties die je leven veranderen

Zijn de goede voornemens weer hetzelfde als vorig jaar en verre van creatief? Zet dan een onvergetelijke reis bovenaan je to do list! Wat dacht je van deze 10, volgens Skyscanner, life changing vakanties?


1. Mediteren in Nepal

Ben je toe aan wat rust, pas op de plaats en je plek in het leven vinden? Dan is een meditatie retraite in Nepal een echte aanrader. De Tibetaanse monniken houden hun Boeddhistische tradities springlevend en deelnemen aan deze tradities is een heuse zoektocht naar de kern van je ziel. De serene omgeving en de intensieve kennismaking met het Boeddhisme maken een meditatiereis naar Tibet een ongelooflijke ervaring.

Zie ook: Ultieme vakanties vol flow en zen


2. Wildlife fotografie in Zuid-Afrika

Ben je gek op dieren en op fotografie? Dan is een cursus wildlife fotografie in Zuid-Afrika een must! In enkele weken leer je wilde dieren fotograferen, je foto’s bewerken en draag je bij aan natuurbehoud van het gebied. Alle foto’s worden namelijk verzameld en ingezet voor voorlichting en educatie. Uiteraard neem je zelf ook een flinke lading prachtige plaatjes mee naar huis.

Zie ook: De 10 vreemdste diersoorten ter wereld


3. Schoolproject en rondreis in China

China is een gigantisch uitgestrekt land met een bijzonder interessante geschiedenis. Wil je graag wat van China zien en tegelijk wat goeds betekenen? Dan is een rondreis in combinatie met vrijwilligerswerk een hele goede optie. Binnen deze reis bezoek je verschillende gebieden en draag je bij aan projecten op scholen en in kindertehuizen. Gegarandeerd een reis om nooit te vergeten!

Lees ook: De Top Tien van een Reisjournalist: China


4. Klussen in Suriname

Ben je goed met een boormachine en rolmaat? Dan is een klusproject in Suriname een mooie manier om reizen en iets bijdragen aan de samenleving te combineren. Tijdens deze reis wordt je ingezet om onder andere meubilair en gebruiksvoorwerpen op te knappen. Daarnaast leer je jongeren hoe een klusproject aan te pakken. Uiteraard heb je ruim te tijd om de kust en de jungle te verkennen. Dat allemaal in het prachtige Suriname!

Lees ook: 7 x doen in ecobestemming Suriname


5. Leer surfen in Frankrijk

Heeft de oceaan een magische aantrekkingskracht en wordt het tijd om eindelijk de droom om surf dude/babe te worden uit te laten komen? Leer dan surfen in Zuid-Frankrijk. In 10 dagen leer je de basis kennen en kan je de eerste stoere moves op een surfboard uitproberen. Tijdens deze reis denk je alleen nog maar aan de oceaan, je surfboard en relaxen op het strand. Even lekker back to basic.

Lees meer: Bucket list: 10 cliché dingen om te doen voordat u doodgaat


6. Kinderen verzorgen in Argentinië

Het prachtige Argentinië heeft enorm veel te bieden voor de avontuurlijke reiziger. Wil je daar nog een schepje bovenop doen? Ga dan aan het werk als vrijwilliger bij een dagopvang voor kinderen of mensen met een beperking. Zo maak je een verschil in het leven van deze mensen, leer je dit bijzondere land kennen en krik je je Spaans op. Bueno!

Lees meer: 10 vakanties die uw leven veranderen in 2014


7. Zomerkamp in Canada

Wil je graag wat doen actiefs tijdens je reis, wat bijdragen aan de samenleving én in een prachtige omgeving zitten? Dan is werken op een zomerkamp in Canada dé reis voor volgend jaar. Als camp counselor ben je mede-verantwoordelijk om de kids op het kamp een leuke en gevarieerde tijd te bieden. Sport, handarbeid, wild life uitstapjes en het begeleiden van kinderen met speciale omstandigheden kunnen deel uitmaken van het takenpakket. Dat allemaal in het adembenemende Canada.


8. Voetbaltraining geven in Moldavië

Iets dichter bij huis zijn er ook prachtige reizen te maken en kan je een bijdrage leveren aan het leven van anderen. Wat dacht je van het geven van voetbaltraining aan kinderen in Moldavië? Samen met andere vrijwilligers train je jonge voetbaltalenten en werk je aan het neerzetten van een goed team. Wie weet sta jij aan het begin van de carriere van dé sterspeler uit Moldavië! In de avonden en weekenden heb je ruim de tijd om dit bijzondere land te ontdekken.


9. Natuurbescherming in Nieuw-Zeeland

De natuur is de voornaamste reden dat mensen die lange vlucht naar Nieuw-Zeeland willen maken. Maar die natuur moet wel beschermd worden! Help samen met andere vrijwilligers de prachtige _natuurgebieden van Nieuw-Zeeland te beschermen_ door een aantal weken als Conservation Volunteer aan de slag te gaan. Dat is werkelijk een unieke manier om deze prachtige gebieden van dichtbij te kunnen ervaren.

Lees ook: Spectaculairste activiteiten in Australië en Nieuw-Zeeland


10. Leer Spaans in Mexico

Spaans leren kan in verschillende prachtige landen, toch denken weinig mensen aan Mexico. Denk out of the box en leer Spaans in Puerto Vallarta. De prachtige koloniale stad ligt direct aan de Grote Oceaan. Na de lessen Spaans kan je ervoor kiezen om Mexicaanse gerechten te leren koken, salsales te nemen of even te relaxen met uitzicht op de uitgestrekte oceaan. Fantástico!


Wil je deze plekken bezoeken? Vergelijk dan hier gratis vliegtickets, hotels en autoverhuur voor de beste deal!


Lees meer