Nieuws 10x gratis activiteiten in Barcelona

Alle artikelen

10x gratis activiteiten in Barcelona

Barcelona is een stad die zich leent voor alle budgetten. Ook als je op zoek bent naar gratis bezienswaardigheden zijn er genoeg opties om uit te kiezen: van musea gratis op zondag bezoeken tot aan een dagje strand of lekker in een park ontspannen. Speciaal voor Skyscanner heeft local Marta Rubio van Barcelona met Marta haar top 10 gratis Barcelona bezienswaardigheden samengesteld. De mooiste plekken en de allerleukste dingen om te doen in Barcelona, gratis en voor niks!

1. Las Ramblas en Passeig de Gràcia

Wandelen door Barcelona is altijd een genot en een lust voor het oog: leuke winkels, mooie gebouwen en gezellige terrassen vullen de straten van deze bruisende stad. Twee straten zijn met name zeer de moeite waard om te zien, Las Ramblas, de flaneer boulevard bij uitstek dat een toeristische trekpleister is geworden dankzij de bloemisten en straatartiesten, en de Passeig de Gràcia, waar je enkele van de duurste winkels en de mooiste gebouwen uit het Modernisme kunt bewonderen.

Las Ramblas Barcelona

2. Mercat de la Boqueria

Binnen kijken bij de versmarkt Mercat de la Boqueria (of een van de vele andere lokale markten in Barcelona) is gratis en vooral heel leuk wanneer je van eten houdt. De diversiteit aan groenten, fruit, vis en vlees, maken een bezoek aan de markt een mooie ontdekkingsreis door allerlei geuren, kleuren en smaken.

Mercat de la Boqueria, Barcelona

3. Kathedraal van Barcelona

Wist je dat tijdens de mis en op bepaalde tijdstippen de Kathedraal van Barcelona ook gewoon gratis te zien is, zoals tijdens de mis? Profiteer hiervan en bezoek deze monumentale kerk in Gotische stijl en het aangrenzende klooster wanneer het gratis is!

Kathedraal van Barcelona

4. Parc de la Ciutadella

Het Parc de la Ciutadella is zoals vele andere parken in de stad gewoon gratis te bezoeken. In dit grote park komen locals graag om te ontspannen, te picknicken, een boekje te lezen of om hard te lopen. Als toerist zal je blij verrast worden door de vele monumentale gebouwen en sculpturen die dit park herbergt, zijn mooie cascade en het rustige meer waar je bootjes kunt huren.

Parc de la Ciutadella

5. Mercat del Born

De prachtige markthal aan de Plaça Comercial herbergt een interessante vondst: die van de huizen van de bewoners van La Ribera uit 1700. Een stukje van de wijk dat verdween als gevolg van de bouw van een citadel, waar nu het Parc de la Ciutadella ligt, is nu blootgelegd en gratis om te zien vanuit de uitkijkplatforms.

Mercat del Born

6. Font Màgica

De kroon op een weekendje Barcelona is het gratis spektakel van licht, muziek en water bij de befaamde Font Màgica (magische fontein) meemaken. Een indrukwekkende show aan de voet van de berg van Montjuic die niemand wil missen.

Barcelona Font Magica

 

7. Universiteit van Barcelona

Het oudste universiteitsgebouw van Barcelona is ook zeer de moeite waard om te bezoeken en gewoon gratis te zien. Waan je in de middeleeuwse gangen en zalen à la Hogwarts van de oude Universitat de Barcelona. Bezoek de bibliotheek der letteren en geniet van de rust in de tuinen en binnenplaatsen. Een tikje studentikoos maar wel een bezoekje waard!

8. Romeinse ruïnes

Op meerdere plekken in de Gotische wijk zijn Romeinse ruïnes te zien, de meeste daarvan ook nog eens gratis! Mijn favorieten zijn de stadspoort en het aqueduct aan het Plaça Nova, de tempel van Augustus in het Centre d’Excursionistes de Catalunya, de Romeinse baden bij Pati Llimona en de Romeinse begraafplaats bij Plaça de la Vila de Madrid. Een compleet overzicht en route langs deze ruïnes is op Barcelona met Marta te vinden.

 

Romeinse ruïnes Barcelona

9. Sardana dans

Blend in met de locals! Bezoek in het weekend het plein vooraan de Kathedraal om de kunst van de dans van la sardana te leren en in contact te komen met de locals. Op zaterdag danst men de sardana om 18:00 uur en op zondag om 11:15 uur. Maar let op: in de maand augustus zijn er geen sardanes. Andere lokale tradities zijn het bouwen van mensentorens (de beroemde ‘castellers’), optochten met reuzen of een vuurwerkspektakel bij speciale gelegenheden.

10. Festa de la Merçè en Festes de Gràcia

Probeer je bezoek aan Barcelona te combineren met een van de vele straatfestivals. Dan ben je verzekerd van een goede dosis gratis concerten en culturele activiteiten. Een goed voorbeeld zijn de feesten van de patroonheilige, La Mercè, rond 24 september, waarbij de stad volop in feeststemming is en de grootste artiesten gratis concerten geven. Of ga in augustus naar het gezellige wijkfeest van Gràcia, waarbij de straten fantasierijk gedecoreerd worden en er podia zijn voor vele feesten en concerten.

 

Blogster Marta Rubio, oprichtster van Barcelona met Marta. Ze is geboren en getogen in Barcelona, maar woon sinds 2008 in Nederland. Op deze website vertelt zij met veel plezier over Barcelona en geeft je allerlei leuke tips voor een super leuk verblijf in deze stad.

Meer weten over Barcelona? Bezoek barcelonametmarta.nl en lees ook:

A tapear! De beste tapasbars van Spanje

City break in 2016: Barcelona

Het beste van Barcelona: Barcelona bezienswaardigheden top 10