Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws 12 James Bond filmlocaties: foto’s

Alle artikelen

12 James Bond filmlocaties: foto’s

Om de release van Skyfall te vieren, hier 12 adembenemende foto’s van sterrenlocaties uit 50 jaar Bond films... For your eyes only!

The name is: Bond… Terwijl Skyfall alle bioscooprecords breekt, presenteert Skyscanner 12 plekken op de wereld waar ‘s werelds beroemdste spion een robbertje vocht met slechterikken, rondhing in casino’s en flirtte met glamorous (Bond) girls.

1. Shanghai, China – Skyfall

Het lijkt toch geen slecht leven als je medewerker van een geheime dienst bent: je mag de wereld rondvliegen en meestal niet in de gewone Economy Class. In de nieuwe Bond film, Skyfall, gaat Daniel Craig even duty free winkelen nadat hij heeft laten zien hoe stoer hij is met de skyline van Shanghai op de achtergrond.

2. San Francisco, Verenigde Staten – A View to a Kill

Grace Jones als Mayday steelt de show met haar sprong vanaf de Eiffeltoren, terwijl slechterik Christopher Walken zich met z’n maat, Max Zorin op het slechte pad begeeft. Roger Moore schakelt hem goed en vlekkeloos uit in de lucht boven San Francisco’s iconische Golden Gate Bridge. En niet te vergeten: die titelsong van Duran Duran!

3. Hong Kong – Die Another Day

Hong Kong is een favoriete locatie voor de nodige Bond actie. De dramatische setting van Hong Kong’s haven inspireerde Pierce Brosnan tot flirten met Halle Berry en te komen met fluweelzachte oneliners, om vervolgens in een klassieke Bond scène te belanden in Die Another Day.

4. Istanbul, Turkije – From Russia With Love

In Skyfall keert Bond terug naar een van z’n favoriete steden: Istanbul. Het is misschien niet heel verstandig om in de Grote Bazaar rond te rijden op een scooter. Maar er zijn heel veel andere, memorabale 007 momenten uit andere films. Zoals de scène uit From Russia with Love waarin we uitzicht hebben vanaf een ferry over de Bosporus, in het gezelschap van een mysterieuze, Russische vrouw genaamd Tatiana.

5. Khao Phing Kan, Thailand – The Man With the Golden Gun

Tegenwoordig staat het bekend als James Bond Island, wat een beetje ‘over the top’ is, maar Khao Phing Kan, in Thailand’s Andaman Zee, is behoorlijk aantrekkelijk en cool. Zelfs zonder de associatie met een van de meest spannende scènes uit alle Bond films: Roger Moore’s duel met Christopher Lee’s man with the golden gun, Scaramanga.

6. St. Andrews, Schotland – Goldfinger

Sorry? Hoe komt deze plaats hier terecht? St. Andrews is niet de eerste locatie waar je aan denkt in termen van snelle Bond acties, met z’n oude golfbaan die al eens bespeeld werd door Nicklaus, Palmer, Woods… en Harold Sakata. Deze laatste, Sakata, kiest de thuishaven van de golfsport echter uit om z’n talenten met een killer bolhoed te laten zien.

7. Rio de Janeiro, Brazilië – Moonraker

Hoewel deze Bond met Roger Moore door critici niet als de beste film wordt gezien, laat de film nog altijd een van de spannendste, meest dramatische vechtscènes uit de hele reeks zien. Herinnert u zich Bond’s onderonsje op de kabelbaan richting de Suikerberg in Rio de Janeiro waar Jaws zijn gemene, haaiachtige trekken tentoonspreid?

8. Lake Pichola, India – Octopussy

Bond raakt verwikkeld in een stoeipartij met Octopussy in India; gespeeld door de iets minder exotisch genaamde Maud Adams. Ze gaan samen terug naar haar huis; het paleis bij het Pichola meer in Rajasthan voor koffie en pepermuntjes en een flinke knokpartij met de bad guys.

9. Jamaica – Dr. No

Underneath the mangotree, my honey and me. Haal de scène naar boven in uw geheugen waar Connery’s Bond een vrouw met de niet heel geloofwaardige bijnaam Honey Ryder ontmoet, gespeeld door Ursula Andress. Probeer het gevoel terug te halen onder een mangoboom op Clacton, hoewel Crab Key op Jamaica meer recht doet aan de film.

10. Tokio, Japan – You Only Live Twice

Voor zover wij weten leef je maar een keer, maar Tokio is een van die plaatsen waar de meesten van ons in ieder geval een keer in ons leven geweest willen zijn. Sean Connery is terug met z’n eeuwige rivaal en SPECTRE leider, Donald Pleasance’s Blofeld, waarbij hij Tokio meepikt op zijn reis door Japan.

11. Key West, Florida, USA – Licence to Kill

De veelgeplaagde Timothy Dalton is in gezelschap van drag queens en gaat vissen op zwaardvis bij Key West. Nou, eigenlijk niet echt maar Bond gebruikt z’n licence to kill terwijl hij uit helikopters springt en vecht tegen pelikanen in de rustige, tropische Florida Keys.

12. Londen, Engeland – Goldeneye en alle andere

“Naar Engeland, James?” “Nee, voor mij….”

Zin gekregen in reizen? Wat te denken van deze bestemmingen: