Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Onze favoriete zomerfestivals in Nederland

Alle artikelen

Onze favoriete zomerfestivals in Nederland

Wist je dat Nederland intussen zo’n 1000 festivals heeft? Het grootste deel daarvan vindt plaats in de zomer, hét festivalseizoen bij uitstek. En als we in 2019 net zo’n mooie zomer krijgen als vorig jaar, kun je maar beter vast je festivaltickets scoren. Waar ga jij dit jaar naartoe? Dit zijn onze favorieten, groot en klein.

app

1. De Parade in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht

De Parade is een rondreizend theaterfestival, kenmerkend door de vele kermistenten, een zweefmolen en eettentjes. In de festivaltenten wordt een gevarieerd programma aan kunst, theater en muziek geboden en er worden kaartjes verkocht per voorstelling, die meerdere keren per avond worden gespeeld. Zo’n kwart miljoen mensen bezoeken jaarlijks de Parade.  

Wanneer? Vanaf 21 juni 2019
Kost dat? Verschilt per voorstelling

2. Festival Hongerige Wolf in Groningen

Een festival vernoemd naar een bestaand plaatsje in de provincie Groningen: Hongerige Wolf! Dit is een fijn festival voor de hele familie. De concerten vinden plaats op een schapenveld, theatervoorstellingen in schuren en dansen doe je in een graansilo. Geen grote, dure namen maar juist onontdekt en lokaal talent. Helemaal leuk! 

Wanneer? 12, 13 en 14 juli 2019
Kost dat? vanaf €22,50*

3. Solar Festival in Roermond

Ooit een klein festival aan de Maasplassen in Roermond, nu een meerdaags festival boordevol creativiteit, kleur en liefde! Voor het ultieme vakantiegevoel kampeer je op de Solar Camping (aan het strand!) om zo vanaf je luchtbed richting het feestje te rollen in Solardorp. Benieuwd naar de eerste namen van dit jaar? Kijk op de website! 

Wanneer? 1 t/m 4 augustus 2019
Kost dat? vanaf €50,00*

4. Kwaku in Amsterdam

Dit van originele Surinaamse festival bestaat al sinds 1975 (!) en wordt ieder jaar gehouden in het Amsterdamse Nelson Mandelapark. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot een groot, multicultureel feest. Met uiteraard veel muziek, van Surinaamse en Antilliaanse muzikanten en bands, maar ook het traditionele voetbaltoernooi, workshops, exposities en Kwaku’s Roze Zondag (het grootste black gay event in Europa).

Wanneer? 1 juli t/m 4 augustus 2019
Kost dat? vanaf €6,00*

5. Pluk de Nacht in Amsterdam en Utrecht

Pluk de Nacht is het unieke open air filmfestival in Amsterdam en sinds de laatste vijf jaar ook in Utrecht. Kleinschalig, op twee leuke locaties: het Stenen Hoofd aan het IJ en aan de Vrijhaven. Zodra de schemer invalt kun je er in een strandstoel – met of zonder dekentje – genieten van allebei bijzondere en niet eerder uitgebrachte films. Wel even reserveren, anders heb je geen plekje.

Wanneer? 1 t/m 15 augustus 2019
Kost dat? Niks!

6. Into the Great Wide Open in Vlieland

Het zal natuurlijk altijd al in de TV-tas (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog), maar Into the Great Wide Open heeft Vlieland toch wel op de kaart gezet. Hier geniet je middenin de natuur en de duinen van heerlijk kampvuurmuziek, zilte zaligheden en goed gezelschap. Vaak rattenrap uitverkocht zonder dat het programma bekend is, maar dit jaar hebben ze daar iets anders op bedacht. Meld je nu aan voor de wachtlijst! 

Wanneer? 20 augustus t/m 1 september 2019
Kost dat? Vanaf maandag 13 mei, 12.00 uur kun je je inschrijven voor de wachtlijst voor tickets – op deze manier wordt zwarthandel tegengegaan (de tickets voor het festival zijn namelijk binnen mum van tijd uitverkocht). 

7. Gay Pride in Amsterdam

Een van onze ultieme favorieten: de Gay Pride in Amsterdam! Een roze evenement van wereldformaat, één van de beste gay prides ter wereld. En dat komt natuurlijk mede door de fantastische canal pride als hoogtepunt op zaterdag, een uitzonderlijke optocht van paradijsvogels, feestvierders en heel veel liefde. Topper op de culturele zomeragenda! 

Wanneer? 2-4 augustus 2019
Kost dat? Niks!

8. Appelsap in Amsterdam

Niets zo verfrissend als appelsap! Dit Fresh Music Festival in het Flevopark in Amsterdam staat bol van de hiphop, R&B, techno en elektronische muziek. Met lekker veel eten én activiteiten voor kinderen, die tot 12 jaar gratis naar het festival mogen. Early birds-tickets zijn uitverkocht, dus wees er snel bij. 

Wanneer? 10 augustus 2019
Kost dat? vanaf €42,95

9. Grachtenfestival in Amsterdam

Omdat meer dan de helft van de festivals in (omgeving) Amsterdam zijn, tippen we nog één van onze (gratis) favorieten in de hoofdstad van ons land. Meer dan 60.000 bezoekers weten jaarlijks hun weg te vinden naar het Grachtenfestival, het grootste klassieke muziekfestival van Nederland. Overal hoor je klassieke deuntjes en word je verrast door jong toptalent. Van metrostation tot dakterras en van Bijlmerplein tot Buikslotermeerplein: Amsterdam is even de mooiste urban concertzaal ter wereld.

Wanneer? 9 t/m 18 augustus 2019
Kost dat? Niks!

10. Noorderzon in Groningen

Tijdens Noorderzon komt de wereld samen in het mooie Noorderplantsoen in Groningen voor het elfdaagse Noorderzon Performing Arts Festival. Een fantastisch zomerfeest dat een internationaal kunstenfestival combineert met hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld. Noorderzon is verrassend, zinnenprikkelend, een avontuur en vooral fun met lekker eten en drinken.

Wanneer? 15 t/m 25 augustus 2019
Kost dat? De kaartverkoop start in juli.

Meer festivalnieuws?

*Geplaatst: april 2019. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.