Nieuws 14 geweldige plaatsen in Frankrijk: in beeld

Alle artikelen

14 geweldige plaatsen in Frankrijk: in beeld

De Franse Nationale dag 14 Juillet hebben we gevierd met een croque monsieur (tosti), 20 Gitanes en een goede fles Côtes du Rhône. Nu gaan we op onze eigen Tour de France… in beeld.

Vind vliegtickets Frankrijk!

1. Provence

Cliché? Ja, natuurlijk, mais oui. Je vindt er de lavendelvelden zoals je ze op ansichtkaarten ziet en plaatsen gevuld met de warmte uit het zuiden zoals Avignon en Arles.

2. Nimes

Rome heeft geen monopolie op Colosseums. Nimes, geboorteplaats van de veel geprezen blauwe broek (denim = uit Nimes) heeft een van de beste Romeinse overblijfselen aan deze kant van de Tiber. Kijk ook naar het Pantheon en ga zwemmen onder de monumentale Pont du Gard.

3. Carcassonne

Met z’n sprookjesachtige torentjes en hoge muren lijkt Carcassonne’s Cité zo perfect dat het bijna Disneyland zou kunnen zijn. Eigenlijk is het iets te perfect, het is gebouwd ergens in de 19e eeuw. Het ziet waarschijnlijk het mooiste uit ’s avonds wanneer alles verlicht is.

4. Mont Saint-Michel

Het broertje van St Michael’s Mount vlakbij Penzance is Mont Saint-Michel in Normandië, een van Frankrijk’s bekendste, meest iconische symbolen en een van de meest bezochte toeristische attracties.

5. Lyon

Nergens vind je zoveel geweldige cuisine Français als in Lyon. Het woord ‘gastronomische hoofdstad’ is iets te gemakkelijk maar na een heerlijke maaltijd en een kwart Côtes du Rhône in een traditionele bouchon, begin je waarschijnlijk te begrijpen waarom de keuken van Lyon geroemd wordt.

6. Saint-Emilion

Werelderfgoed Saint-Emilion in het Gironde department, Aquitaine is misschien het meest bekend om z’n wijn. Neus lekker rond bij Château Ausone of Château Cheval Blanc. De enige twee wijnen die de titel Premiers grands crus classes A dragen.

Lees ook: De 10 mooiste dorpen en kleine steden in Europa

7. Mont Blanc

Terwijl Frankrijk en Italië lang hebben gediscussieerd of het Mont Blanc of Monte Blanco is, het is met 4,810 m in ieder geval Europa’s hoogste berg. Het is de top van de Franse Alpen wiens sublieme schoonheid wandelaars, skiërs en paragliders vanuit de hele wereld aantrekt.

8. Gorges du Verdon

‘River deep, mountain high…’ Terwijl de Franse Alpen de lucht raken, stort de overweldigende 25 kilometer lange Gorge 700 meter naar beneden in de kalkstenen diepten van de bijna onwerkelijke turquoise rivier de Verdon. Ervaar dit natuurlijke wonder te voet, per kajak of als je een klimmer bent, hangend aan een touw.

9. Nice

Je moet waarschijnlijk om 5 uur ’s ochtends opstaan om Nice zo rustig te zien. Maar als je hoog hebt ingezet in de beroemde casino’s van Nice, kun je wel naar je jacht wandelen zodra de zon z’n eerste stralen laat zien op de Promenade des Anglais.

10. Collioure

Fauvisme meester Henri Matisse voelde zich een beetje depressief voordat hij naar Collioure ging – een chique resort aan de Middellandse Zee waar Frankrijk in Spanje overgaat. Het maakte hem in ieder geval blij omdat hij opmerkte: ‘In Frankrijk is er geen lucht zo blauw als die in Collioure’. Hij was overduidelijk niet naar Corsica geweest maar had een punt.

11. Plage de Saleccia, Corsica

Tenzij je een jacht hebt, moet je door de woestijn wandelen om bij het adembenemende Saleccia strand te komen. Verstopt achter het afgelegen Désert de Agriates, ligt Saleccia in noordwest Corsica. Het is de hemel na de hel met felle zon en veel hitte. Verwacht een 1,5 km lang verlaten droomeiland met parelwitte stranden en exotisch turquoise water.

lees meer: Bizarre grotwoningen: van Andalusië en Cappadocië tot Petra

12. De Auvergne

Luister naar Joseph Canteloube’s ruggengraat prikkelende Baïlèro, komende uit z’n Auvergne-liederen en je krijgt een goed beeld bij de vredigheid van dit groene en aangename deel in het midden van Frankrijk. Het staat bekend om z’n kazen, koeien en… vulkanen.

13. Cap Ferret

Als je al een aangename plekje op Île Saint-Louis heeft zoals een groot jacht en wellicht een helikopter, en de Rivièra word je iets te populair met z’n massa’s, overweeg dan een zon-, zee-, en strandvakantie in Cap Ferret nabij Bordeaux, het Antibes van de Atlantische kust.

14. Parijs

Parijs, oh Parijs… Waar moeten we beginnen? Of het nu het doen van een aanzoek is op de top van die toren waar iedereen het over heeft, een nachtelijke absinth en een house/dance sessie in Pigalle, Parijs heeft gewoon dat ‘je ne sais quoi’. We hebben zojuist onze Tour de France beëindigd met een triomfantelijke trip op de Champs-Élysées. Au revoir la douce France…

Lees meer:

Wanneer boeken voor goedkope zomervakantie?

7 mooie autoroutes door België en Frankrijk

Beste roadtrips door Zuid-Frankrijk

Kaart

Zin gekregen in reizen? Wat te denken van deze bestemmingen:

Vliegtickets IstanbulVliegtickets Curaçao Vliegtickets Nador
Amsterdam – IbizaVliegtickets ColomboVliegtickets Valencia
Vliegtickets MiamiVliegtickets PortoVliegtickets Cairo