Nieuws 15 mooiste kastelen ter wereld

Alle artikelen

15 mooiste kastelen ter wereld

Er zijn talloze prachtige kastelen met eeuwenoude geschiedenis te vinden. Maar welke kastelen zijn zeker de moeite waard! Skyscanner zette 15 prachtige kastelen op een rijtje! Welk kasteel is jouw favoriet?

1. Slot Lichtenstein, Duitsland

Dit 19e-eeuwse Duitse kasteel ligt iets ten zuiden van Stuttgart en kent een aparte geschiedenis. Burg Lichtenstein heeft in de 14e eeuw op dezelfde plek gestaan, het huidige kasteel werd in 1840 gebouwd. Het ontwerp is gebaseerd op het beeld van de middeleeuwse kastelen wat in het boek ‘Lichtenstein’ uit 1826 staat beschreven. Het prachtige uitzicht, het bijzondere ontwerp en de geschiedenis van het kasteel geven het een sprookjesachtige uitstraling. Veel van de ruimtes zijn tijdens de tour te bezichtigen en geven een leuk kijkje in het leven op een 19e-eeuws kasteel.

2. Kasteel Bojnice, Slowakije

Het kasteel van Bojnice, of Bojnický zámok, kent een lange geschiedenis die terug te voeren is naar begin van de 12e eeuw. Het kasteel is erg vaak verbouwd, er zijn gotische elementen in het kasteel te herkennen evenals stijlelementen uit de Romantiek die beide tijdens de verbouwing van 1889 zijn toegevoegd. Het kasteel heeft een rijke uitstraling en is enorm mooi gelegen, daarnaast is bijna het hele kasteel te bezichtigen tijdens de tour. Het is goed om vooraf te informeren wanneer de Engelse tours zijn gepland. Tip voor de hobbyfotografen: voor een kleine bijdrage mag je tijdens de tour in het kasteel fotograferen!

Lees meer: Landelijke dag van het Kasteel: Prachtige Kastelen

3. Manzanares el Real, Spanje

Dit Spaanse kasteel, niet ver van Madrid, stamt uit de 15e eeuw. Het is een van de best bewaarde en oudste fortificatie kastelen in Spanje. De lange geschiedenis, de goede huidige staat en de grootte van het kasteel maken het tot een populaire trekpleister voor toeristen. Ondanks verschillende restauraties en verbouwingen is nog veel van het originele kasteel uit 1475 te zien. De prachtige ligging met uitzicht op het Spaanse landschap en een interessante tour waar kunst, geschiedenis en architectuur een plek hebben maken dit kasteel tot een echte aanrader!

4. Bodiam Castle, Engeland

Dit 14e-eeuwse kasteel heeft alle elementen die je bij een heus kasteel mag verwachten. De pittoreske omgeving geeft het kasteel een bijzondere uitstraling, het kasteel zelf is behoorlijk indrukwekkend en het heeft een bijzondere geschiedenis. Volgens de overlevering is het kasteel gebouwd door een van de ridders van koning Eduard III van Engeland, op verzoek van koning Richard II van Engeland, om te helpen het land te beschermen bij een invasie. Er zijn een hoop ruines en overblijfselen van de gloriedagen van het kasteel nog steeds te zien om een goed idee te krijgen van het reilen en zeilen van toentertijd.

Lees meer: 8 magische plekken op aarde

5. Dunnottar Castle, Schotland

Het ongelooflijke uitzicht op het prachtige Schotse land maken een bezoekje aan dit kasteel al meer dan de moeite waard. Het Dunnorrar Castle ligt op een schiereiland wat het uitzicht, en daarmee het kasteel zelf, een mystieke sfeer geeft. De geschiedenis van het kasteel gaat terug naar de 12e eeuw en in deze tijd heeft het kasteel aardig wat meegemaakt. In de 18e eeuw werd het kasteel verlaten en raakte het in verval. De ruïne die nu te bezoeken is, is wegens het uitzicht, de rijke geschiedenis en mystieke sfeer, niet voor niks een van de meest gefotografeerde kastelen in Schotland.

Lees ook: Schotland in 11 spectaculaire foto’s

6. Kasteel Carcassonne, Frankrijk

De oude vestingstad Carcassonne staat niet voor niks op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het originele stadscentrum is volledig gerestaureerd en biedt een wirwar aan kleine straatjes en pleintjes die aan vervlogen tijden doen denken. Het kasteel is voor een groot deel toegankelijk tijdens de tours en biedt naast een prachtig uitzicht ook informatie over de geschiedenis en een blik in het leven van toen. De geschiedenis van de stad Carcassonne gaat terug tot voor de jaartelling, genoeg om te zien en leren!

7. Butron’s Kasteel, Spanje

Butron’s Castle in Noord-Spanje, vlakbij Bilbao, is een betoverend kasteel waarvan de geschiedenis in de Middeleeuwen begint. Het huidige uiterlijk van het kasteel is deels terug te leiden naar de verbouwingen in 1878. Het is het grootste Middeleeuwse kasteel ter wereld. Het weidse uitzicht over het Spaanse platteland, de enorme oppervlakte van het kasteel en de prachtige architectuur geven het kasteel een bijzondere allure.

Lees meer: de 15 meest magische plekken in Spanje

8. Bamburgh Castle, Engeland

Dit 12e-eeuwse kasteel kent een lange geschiedenis die al in de Ijzertijd begint. Het is een van de grootste bewoonde kastelen in Engeland met een fantastisch uitzicht op het Britse platteland en de Noordzee. Een deel van het kasteel is te bezoeken en er is een museum ingericht met allerlei voorwerpen die bij opgravingen rondom het kasteel zijn gevonden. Het kasteel geeft een uniek kijkje in de geschiedenis van dit gebied vlakbij de Schotse grens.

Lees meer: Buitenaardse schoonheid: 11 plekken op onze planeet

9. Burg Hochosterwitz, Oostenrijk

In het zuiden van Oostenrijk, tussen de groene bergen en dalen, ligt Burg Hochosterwitz. Al in de 9e eeuw komt het kasteel naar voren, het huidige kasteel stamt uit de 16e eeuw. Toen werd het kasteel flink uitgebreid, sindsdien is er niks meer aan het kasteel veranderd. Het is al eeuwen in bezit van een familie die zich werpt op het verzorgen van dit bijzondere kasteel. Het ingenieuze ontwerp, de goede zorg door de jaren heen en het feit dat er geen grote veranderingen zijn aangebracht maken dit kasteel een unieke plek om te bezoeken!

10. Kasteel de Haar, Nederland

Kasteel de Haar in Haarzuilens is het grootste kasteel van Nederland. Aan de buitenkant oogt het als een middeleuws kasteel, de geschiedenis van het kasteel kan waarschijnlijk tot de 12e eeuw worden teruggeleid. Het huidige uiterlijk is grotendeels te wijden aan de invloed van architect Pierre Cuypers die vanaf 1892 het kasteel verbouwde. Zowel de tuinen en parken als het kasteel zelf zijn te bezoeken en vele festivals vinden plaats op het terrein van de Haar. Absoluut een indrukwekkende locatie om eens te bezoeken!

Lees meer: Top 10 meest magische plekken in Nederland

11. Eilean Donan Castle, Schotland

Het Eilean Donan kasteel stamt uit de 13e eeuw en is in de 20e eeuw gerestaureerd aan de hand van overgeleverde plattegronden. Door de ligging aan verschillende meren en zeeën in Noord-Schotland heeft het kasteel een magnifiek uitzicht en wordt het als een van de iconische beelden van Schotland beschouwd. Zowel het eiland als het kasteel kennen een bijzondere geschiedenis en hebben een mystieke uitstraling. Het kasteel is te bezoeken en geeft een mooi beeld van het leven uit vervlogen tijden. Het kasteel is meermaals in bekende films te zien geweest.

12. Huniazi kasteel, Roemenië

Het Huniazi kasteel is ook wel bekend als het Hunedoara kasteel en ligt in westen van Roemenië. Het is een van de grootste kastelen in Europa en de oudste delen stammen uit de 14e eeuw. De ligging in het mystieke Transsylvanië en het uitzicht op de Zlasti-rivier geven het kasteel een bijna magische uitstraling. Er zijn verschillende legenden die over het kasteel de ronde doen. Een van de bekendste legenden is dat gevangenen de waterput hebben uitgegraven. Ze hebben hier 15 jaar over gedaan om hun vrijheid te verdienen. De vrijheid is nooit gekomen, de waterput is nog steeds te zien.
### Lees meer: [7 mooiste autoroutes door België en Frankrijk](http://www.skyscanner.nl/nieuws/7-mooie-autoroutes-door-belgie-en-frankrijk)

13. Himeji kasteel, Japan

Een van de meest spectaculaire kastelen van Japan is het Himeji kasteel wat tussen 1601 en 1609 haar huidige vorm heeft gekregen. Het kasteel heeft de originele vorm die het begin 14e eeuw bij de bouw kreeg. De grootte, de unieke stijl en de originele vorm van het kasteel maken het een bijzonder interessant kasteel om te bezoeken. Het is niet voor niks nationaal erfgoed en een van de locaties op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

14. Slot Neuschwanstein, Duitsland

Slot Neuschwanstein in het Duitse Beieren is een groots en sprookjesachtig kasteel wat in de 19e eeuw in opdracht van Lodewijk II werd gebouwd. Lodewijk overleed zes weken voordat het kasteel werd opgeleverd, sinds de oplevering is het met groot succes opengesteld voor publiek. Al in de middeleeuwen stond er een burcht op dezelfde plek, het 19e-eeuwse kasteel is op deze overblijfselen gebouwd. De locatie, de grootte van het bouwwerk en het prachtige uitzicht verklaren waarom dit een van Europa’s topattracties is geworden.

Lees meer: Zien: de 10 leukste plaatsen in Duitsland

15. Zomerpaleis, China

Ook het Zomerpaleis in Peking staat op de UNESCO Erfgoedlijst. Dit gigantische complex vindt zijn oorsprong rond 1750, maar de grote uitbreidingen van de paleizen vinden plaats in de 19e eeuw onder keizerin Cixi. Veel van de gebouwen zijn te bezoeken en geven een goed beeld van het keizerlijke leven in dit buitenverblijf. De stijl waarin het complex is gebouwd, het prachtige uitzicht over het kunstmatige meer Kunming Lake en de overweldigende grootte van dit complex maken een bezoek aan het zomerpaleis onvergetelijk. Zorg ervoor dat je een dag uittrekt om het zomerpaleis, de bijgebouwen en het park te bezoeken, wil je een beetje wat zien ben je gauw een dag kwijt!

Handige tips voor op reis weten? Bekijk dan ook:

Zo gebruik je de Skyscanner gids voor de beste deal

Vind de beste low cost vluchten: 10 geheime tips

Auto huren: veelgestelde vragen en handige tips

De beste last minute tips voor juli

Vind met Skyscanner goedkope vliegtickets, huur een auto en boek een hotel met Skyscanner hotels.