Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws 15 vragen aan reisblogger Manouk Bob van Bunch of Backpackers

Alle artikelen

15 vragen aan reisblogger Manouk Bob van Bunch of Backpackers

Reisblogger Manouk Bob van Bunch of Backpackers deelt haar reiservaringen en foto's van de mooiste plekken ter wereld.

Met haar reisblog Bunch of Backpackers (afgekort BoB) motiveert Manouk Bob studenten en young professionals de rugzak te pakken en het avontuur op te zoeken. BoB is een persoonlijke reisblog waarop Manouk inspirerende verhalen, handige tips en typische backpackerzaken deelt. Steeds meer mensen weten BoB te vinden, tegenwoordig krijgt Manouk bijna dagelijks emails van mede-backpackers met vragen over hun toekomstige reis. Nu stellen wij 15 vragen aan Manouk Bob.

1. Wat is je meest favoriete plek en waarom?

Tibet heeft een speciale plek in mijn hart. Het is het mooiste land waar ik tot nu toe geweest ben, met unieke, prachtige mensen. Reizen door Tibet is fantastisch en treurig tegelijkertijd. Ik verliet het land dan ook met gemengde gevoelens.

Verder in het algemeen: elke stoel in een bus of trein naast een open raam! Ik kan enorm genieten van busritten in bijvoorbeeld Azië. Met de zon in je gezicht, de wind door je haren en schitterende voorbijtrekkende landschappen als uitzicht.

2. Wat is het beste reisadvies dat je ooit kreeg?

Boek niks (of zo min mogelijk) vooraf tijdens backpackreizen! Door niks te boeken behoud je optimale vrijheid tijdens je reis. Zo dacht ik 1 of 2 dagen in Mui Ne in Vietnam te blijven, maar het beviel zo goed, dat ik er uiteindelijk maar liefst 10 dagen ben blijven hangen. Verder krijg ik tijdens mijn reizen altijd de beste tips en adviezen van medereizigers en de lokale bevolking. Niet alleen op het gebied van bezienswaardigheden en restaurantjes, maar ook op het gebied van veiligheid in bijvoorbeeld Kenia.

3. Heb je een goede inpaktip?

Reis licht: leg alles wat je mee wilt nemen op tafel en haal vervolgens een kwart van de spullen weg. Verdeel je geld, geldpasjes en (kopietjes van) belangrijke documenten over verschillende tassen. In het geval van diefstal, heb je altijd nog wat geld achter de hand.

Inpaktips krijg je nooit teveel. Lees: Koffers inpakken? Doe het slim: 10 tips

4. Jouw favoriete (reis)spreuk?

Die heb ik eigenlijk niet, maar ik kwam laatst deze mooie spreuk tegen op een poster: “It’s a wild wonderful world. Follow your heart and let the adventure begin”.

5. Hoe ziet jouw droomvakantie eruit?

Op mijn droomvakantie zou ik een aantal maanden gaan backpacken buiten Europa. De reis is easy-going, divers en op eigen gelegenheid. Ik zou willen leren surfen of mijn duikvaardigheden willen verbeteren.

Ook lezen: Hemels: de 8 mooiste stranden van Indonesië

Meer Indonesië en zin in avontuur? Bekijk deze 6 onbekende Indonesische eilanden

6. Als je niet aan het werk bent (lees: reist), wat doe je dan het liefste?

Ik werk fulltime in de gezondheidszorg, maar in mijn vrije tijd besteed ik naast reizen en mijn blog veel tijd aan sporten, diners of feesten met vrienden, festivals en lezen.

7. Wat is de meest teleurstellende plek waar je bent geweest?

Ik vond het stadje Nha Trang (ondanks de levendige backpackerscene) ongezellig en zakelijk met veelal grote, lelijke hotels. Echter, teleurstellende plekken zijn natuurlijk vaak afhankelijk van hoe jij iets op dat moment beleeft.

8. Wat is je meest gênante reiservaring?

Ziek zijn op reis met een gedeelde (hostel)badkamer.

9. Wat is je favoriete vakantieherinnering uit je jeugd?

Op de middelbare school ben ik voor het eerst met mijn ouders in Thailand geweest. Ik kan me het moment dat ik het vliegveld uitstapte nog goed herinneren: wat een intense hitte en chaos! Thailand was mijn eerste echte ‘cultuurshock’ en daarom ook een van mijn favoriete herinneringen. De verschillen (en ook de overeenkomsten) maken reizen tenslotte zo mooi!

Inspirerend: 5 coole eco-resorts in Azië

10. Welke reisboeken moeten we absoluut lezen en inspireren jou?

Shantaram van Gregory David Roberts is mijn absolute favoriet! Dit krachtige verhaal speelt zich af in India en zit vol avontuur, liefde en levenswijsheid. Het is een van de meest legendarische avonturenboeken ooit!

11. Welke plek in de natuur zal je niet snel vergeten?

Jiuzhaigou in China, het mooiste natuurpark waar ik ooit ben geweest vol turquoise-kleurige meren, kabbelende beekjes en uitgestrekte bossen. De zoutvlaktes in Bolivia, Salar de Uyuni, waren ook erg bijzonder.

12. Naast welke twee, al dan niet bekende, personen zou je graag in het vliegtuig zitten?

Ik zou graag naast mijn vriendinnen Charlotte en Saskia zitten met wie ik inmiddels al enkele mooie reizen heb mogen maken. Binnenkort gaan we samen naar Sri Lanka, dus dan zitten we wederom samen in het vliegtuig!

13. Onmisbaar op reis…

Een notitieschriftje! Ik heb al jarenlang een traditie dat ik in het ‘vakantieland’ zelf een simpel schoolschriftje koop en dit dan vervolgens gebruik als reisnotitieboek.

14. Waar moeten we naar toe in 2015 volgens jou?

Zuid-Korea is een prachtig land waarin je erg makkelijk kan rondreizen. Bezoek bruisend Seoul, geniet van het subtropische Jeju eiland of ga op zoek naar het verleden in de historische stad Gyeong-Ju.

Skyscanner tipte Seoul als bestemming voor 2015. Lees: Top 10 dingen te doen in Seoul

15. Wat staat er binnenkort op jouw reislijstje?

In april ga ik met twee vriendinnen naar Sri Lanka en hierna staan nog enkele stedentrips gepland. Verder staat in februari 2016 een bijzondere reis in mijn agenda. Ik zal een halfjaar solo backpacken door onder andere Zuidelijk Afrika en de omgekeerde ‘Zijderoute’ afleggen (van Turkije, via Iran en de –stan landen naar China). Een mooi avontuur waar ik enorm naar uitkijk!

Lees en bekijk: Het prachtige Sri Lanka uit Wie is de Mol

Volg de avonturen van Manouk op www.bunchofbackpackers.com

Lees ook: Blik op de 10 beste bestemmingen voor backpackers

Werken tijdens je vakantie? Tips over 7 bestemmingen voor een werkvakantie

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt meer met je backpackers budget te doen door te speuren naar goedkope vliegtickets, goede hotel deals en de beste autoverhuur prijzen.

Ook zin gekregen in reizen? Wat te denken van deze bestemmingen?