Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws 19 magische en mysterieuze plekken op aarde

Alle artikelen

19 magische en mysterieuze plekken op aarde

Soms is het bijna niet te geloven dat de wereld zoveel ongelofelijk bijzondere wonderen bevat. Droom weg en verbaas je over deze 19 magische plekken die Skyscanner voor je op een rijtje zette. Ideetje voor je volgende reis?

1. Stonehenge, Amesbury, Engeland

Stonehenge is nog steeds een van de grootste mysteries op aarde. Niemand heeft een idee waarvoor de stenen cirkel ooit heeft gediend, wel weten we dat het tijdens de Jonge Steentijd werd gebouwd. Dit bijzondere schouwspel van rotsblokken vind je in Amesbury, op 134 kilometer van Londen.

2. Glastonbury abdij, Engeland

Nu we toch in Engeland zijn: de abdij van Glastonbury is ook zo’n bijzonder monument. Ook de oorsprong van dit magische wonder is onbekend, maar gaat mogelijk terug tot 63 na Christus. De abdij werd meerdere keren verwoest en sinds 1908 zijn de ruïnes eigendom van de Anglicaanse Kerk.

Boek Engeland

3. Mouraki Boulders, Koekohe Beach, Nieuw-Zeeland

Het lijken wel versteende drakeneieren, de Moeraki Boulders. De grote, perfect ronde, grijze keien hebben een omtrek tot vier meter en liggen verspreid over circa vijftig meter strand tussen Moeraki en Hampden op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. In het verleden dacht men dat dit het werk van de goden was, maar uit onderzoek is gebleken dat de keien zo’n zestig miljoen jaar geleden op de zeebodem zijn ontstaan.

Boek Nieuw-Zeeland

4. Bagan, Myanmar

Bagan was ooit de hoofdstad van het historisch belangrijke koninkrijk van Pagan en tussen de 11e en de 13e eeuw het thuis van ruim tienduizend boeddhistische tempels, pagodes en kloosters, waarvan er nog veel van over zijn. Omringd door een prachtig landschap lijkt het net alsof je in een andere wereld bent beland.

Boek Myanmar

5. Delphi, Griekenland

De archeologische opgraving Delphi ligt op 500 meter hoogte tegen de zuidelijke helling van de Parnassus in Centraal-Griekenland. Het bestaat uit kalkstenen en marmeren ruïnes van tempels en orakels die aan de goden Apollo, Dionysos en Pythia waren gewijd. Vanaf 590 voor Christus werden hier ook de Pythische Spelen gehouden, bestaande uit wedstrijden in muziek, dichtkunst en sport. Sinds 1987 staat Delphi op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Boek Griekenland

6. Externsteine, Detmold, Duitsland

Niet alleen in verre landen bestaan er magische wonderen die niet verklaard kunnen worden. Bij onze oosterburen vind je in het Teutoburgerwoud in Noord-Rijnland-Westfalen Externsteine, een formatie van zandstenen die bestaat uit lange stenen die uit het heuvelachtige landschap oprijzen.

Boek Duitsland

7. Salem, Massachussets, Verenigde Staten

Salem is bekend door zijn heksenprocessen uit 1692, een fenomeen dat nog steeds wordt gebruikt om toeristen te lokken. Hoewel de processen in Salem gevoerd werden, kwamen de meeste verdachten uit het toenmalige Salem Village, het latere Danvers.

Boek Massachusets

8. De piramides van Gizeh, Egypte

Door naar het verre Egypte, waar de piramides van Gizeh onderdeel zijn van de Zeven Wereldwonderen. De piramides zijn een toonbeeld van de enorme menselijke vaardigheid in wiskunde en bouwtechnieken en behoren tot de oudste werken van de mensheid. Ze bevinden zich op ongeveer acht kilometer ten zuidwesten van de stad Gizeh.

Boek Egypte

9. Trelleborg, Denemarken

Trelleborg is een oudheidkundig volksmuseum in de openlucht ten westen van de stad Slagelse op het Deense eiland Seeland. Hier kom je alles te weten over de cultuur van de Vikingen. Er zijn onder andere grondvesten te vinden van oude, grote woningen waarin families tot 40 personen onderdak vonden.
Boek Denemarken

10. Aokigahara, Japan

Op het eerste gezicht ziet Aokigahara eruit als een normaal bos aan de voet van het Japanse Mount Fuji. Maar het gebied herbergt een duister geheim: er plegen hier namelijk tientallen mensen per jaar zelfmoord. De Japanse regering vraagt door middel van bordjes in het bos aan mensen die suïcidale gedachten hebben, weg te gaan.

Boek Japan

11. Teotihuacan, Mexico

Teotihuacan kreeg zijn naam van de Azteken, de voormalige bewoners van de oude stad. Hoewel de stad niet gebouwd werd door de Azteken, is het wel herontdekt door het volk. Toen ze Azteken zich er vestigden, lag de stad al in puin en is het op de dag van vandaag onduidelijk door wie de stad is gebouwd.

Boek Mexico

12. Lake Retba, Senegal

Het is alsof je in een roze bad duikt van gesmolten frambozenijsjes. Lake Retba heeft haar roze kleur gekregen van de Dunaliella saline-algen die rode pigment produceren. De kleur is vooral zichtbaar in het droge seizoen, van november tot mei. Daarnaast is het water ook nog eens zo zout, dat je erin kunt drijven.

Boek Senegal

13. Alberobello, Bari, Italië


Het lijken wel kleine poppenhuisjes uit een sprookjesboek, maar ze bestaan echt en worden zelfs bewoond: de Trulli-huisjes in Alberobello. Ze zijn ontstaan rond 1500, kenmerken zich door hun kegelvormige daken en magische symbolen en staan sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Alberobello vind je ten zuiden van de stad Bari in de regio Apulië.
Boek Bari
https://www.instagram.com/p/B1JNZvGn7gy/ 


14. La Ciudad Encantada, Cuenca, Spanje


Vlakbij het Spaanse stadje Cuenca in de regio Castilla La-Mancha verrijzen wel heel bijzondere objecten in La Ciudad Encantada, de betoverde stad. Door erosie en de invloeden van de rivier Júcar zijn er rotsformaties ontstaan die alle verbeelding te boven gaan.
Boek Spanje

15. Antelope Canyon, Arizona, Verenigde Staten

Een waar kunstwerk van Moeder Natuur is de Antelope Canyon in Arizona. Het is een zogenaamde slot canyon, wat staat voor smalle kloof, uitgesleten door modder en water. Door lichtval ontstaan de mooiste plaatjes. De Upper Antelope Canyon en de Lower Antelope Canyon liggen in het Navajoreservaat in de buurt van het dorp Page.

Boek Arizona

16. Lavendelvelden, Provence, Frankrijk

Een onmiskenbaar kenmerk van de Provence zijn de lavendelvelden. Vanaf eind juli tot eind augustus bloeit de paarse bloem hier volop en verandert het landschap van deze streek in een wuivend, geurend paars tapijt – kalmerend en betoverend. Er zijn diverse lavendelroutes die je kunt volgen, onder meer vanaf Mazan, naar Sault en Forcalquier.

Boek Frankrijk

17. Rode Strand, Dawa, China

Van paars naar vlammend rood: het rode strand in Panjin, Dawa kleurt regelmatig felrood door de bloemen op het strand. Het moerassig gebied is een enorm wetland waar vooral in de herfst de zeewierachtige plant bloeit. Een relaxte strandwandeling maken is er niet bij, het strand is alleen te bezoeken over aangegeven wandelpaden.

Boek China

18. Ocean To Sua, Samoa

Ocean To Sua is een natuurzwembad op het eiland Upolu behorend bij Samoa. Met een ladder klim je zo’n dertig meter naar beneden om vervolgens in deze paradijselijke omgeving rond te dobberen en een paar baantjes te trekken door de enorme grot. Een onvergetelijke ervaring!

Boek Samoa

19. MUSA Onderwatermuseum, Cancún, Mexico

Het MUSA Cancun Underwater Museum Aquaworld is een magisch onderwatermuseum voor de kust van Cancún, bedoeld om het koraalrif voor de kust te beschermen. Meer dan vierhonderd beelden van Jason de Caires Taylor hebben een serene plek gevonden op de bodem van de zee. Een must-do voor duikers en snorkelaars.

Meer magische tips?

10 bijzondere reizen die je leven veranderen in 2017

20 goedkope landen voor een bijzondere vakantie

15 bijzondere barbiers wereldwijd

8 bijzondere begraafplaatsen in de wereld

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.