Nieuws 5 plaatsen voor een jaren ’20 ‘Great Gatsby’ party

Alle artikelen

5 plaatsen voor een jaren ’20 ‘Great Gatsby’ party

Feest in de stijl van de Great Gatsby. Van New York tot Parijs. Vijf plaatsen om de ‘roerige jaren ‘20’ te laten herleven.

Nu The Great Gatsby in de bioscopen draait, zijn de jaren ’20 (van de vorige eeuw) weer trendy. Van Parijs tot New York, Skyscanner presenteert vijf plaatsen om te feesten zoals Jay, Jordan, Nick, Tom en Daisy. Proost!

1. New York, Verenigde Staten

F. Scott Fitzgerald’s klassieke Amerikaanse roman The Great Gatsby – nu in de remake geregisseerd door Baz Luhrmann – beschreef de cocktail jazzy sfeer van de jaren ’20. Huur een strandhuis in Long Island voor een seizoen en geef de mooiste feesten zoals de mysterieuze miljonair Jay Gatsby of, wellicht iets realistischer, ga aan de bar zitten met een Tom Collins bij Dutch Kills in Queen’s, New York.

2. Parijs, Frankrijk

In de met een Oscar bekroonde film ‘Midnight in Paris’ van Woody Allen gaat Owen Wilson terug in de tijd naar de jaren ’20 om te feesten met sterren van de ‘Lost Generation’. Denk aan Cole Porter, Picasso, Ernest Hemingway en literaire grootheden F. Scott en Zelda Fitzgerald. We zouden er wat over hebben om nu nog uit ons dak te gaan met Owen Wilson. Maar als hij niet beschikbaar is, draag dan uw beste vintage flaphoed, poseer in de bar als Coco Chanel, geef u over aan de geneugten van absinth en rook een Gitane in een chique sigarettenpijpje.

3. Pamplona, Spanje

F. Scott Fitzgerald’s drinkmaatje Ernest Hemingway schreef een andere klassieker uit die periode. In Fiesta (The Sun Also Rises), feest expat Yank Jake Barnes als een beest in Parijs met z’n vriendenclub voordat hij naar Pamploma gaat om daar de bloemetjes buiten te zetten. Doe net als Jake, Lady Brett en de hele bende en leef u zelf uit tijdens San Fermines in juli, het grootste feest in de Baskische stad. Wat te verwachten? Door wijn ingegeven gekte en het wereldberoemde stierenrennen door de straten van Pamplona. Bijkomen doet u vervolgens in Biarritz of San Sebastian.

4. Atlantic City, Verenigde Staten

Steve Buscemi duikt als Nucky Thompson regelmatig op in Atlantic City in de enorm populaire TV-serie Boardwalk Empire. ‘AC’ is wel iets veranderd sinds 1920 maar de boulevard bij de zee heeft nog altijd het strand en dezelfde sfeer. U kunt er ook voor kiezen om elegant te nippen aan een Canadian Club aan de bar van een van de vele casino’s die AC rijk is.

5. Nice, Frankrijk

Regel een lange zomervakantie naar de Franse Rivièra zoals F. Scott Fitzgerald’s Jazz Age jetset in Tender is the Night. Als uw budget niet toereikend is voor een watervliegtuig en een negenkamer villa in Cassis, dan kunt u nog altijd doen zoals Dick Diver en Nicole. Boek een goedkope vlucht naar Nice, trek die smoking aan en geef uw totale budget uit aan een kir royale en een rondje roulette in Palais de la Méditerranée. Niemand hoeft te weten dat u zojuist bent gearriveerd met easyJet.

Kaart