Nieuws 50 Travel tips & trics: wat we geleerd hebben van reizen

Alle artikelen

50 Travel tips & trics: wat we geleerd hebben van reizen

Met meer dan 200 medewerkers uit meer dan 35 landen (Thailand tot Ierland; de Filippijnen tot Frankrijk) is Skyscanner een bereisd bedrijf. Tussen ons gezegd en gezwegen: we zijn in bijna elk land ter wereld geweest. Daarom vroegen we ons team, van de CEO tot stagiaires, naar hun wijsheden die ze onderweg al reizend hebben opgedaan. Van filosofisch tot grappig, van serieus tot onnozel. Skyscanner presenteert hier de lijst met geleerde lessen door de wereld over te reizen.

Praktische reistips en adviezen

1. Minder inpakken

Slechts reizen met alleen handbagage zou je doel moeten zijn. Heb je echt zes paar schoenen met hoge hakken nodig, theezakjes en een strijkijzer? Neem minder mee en je reist goedkoper (geen bagagetoeslag) , sneller (niet wachten op uw bagage bij de band), eenvoudiger (geen tassen meeslepen).

Sam Baldwin, Skyscanner Travel Editor

Lees ook: 10 verrassende no-go items in uw handbagage

2. Laat de reisgids thuis

Neem in plaats van de complete Rough Guide of Lonely Planet alleen fotokopieën mee met de informatie die je nodig denkt te hebben en gooi ze weg zodra je ze niet meer nodig hebt. Bespaart ruimte en gewicht.

James Teideman, Skyscanner Marketing Communications Executive

Lees ook: De 10 grootste vakantieblunders en hoe deze te voorkomen

3. Ga nooit in de rij staan voor de securitycheck waar kinderen staan

Ga voor de rij waarin de ‘mannen in pakken’ staan. Dat schiet ten minste op.

Alistair Hann, Skyscanner Chief Technology Officer

4. Draag geen slippers aan boord van een vliegtuig

Ik werkte ooit voor een vliegmaatschappij en ons werd verteld geen slippers of sandalen aan boord te dragen. In het zeldzame geval van een noodgeval, kun je maar beter stevige schoenen aan hebben die je voeten beschermen.

Matthew Smith, Skyscanner Content Partnership Executive

5. Schud jezelf door elkaar (een beetje)

Als je geen fan bent van turbulentie, probeer dan jezelf een beetje door elkaar te schudden wanneer de luchtstromen ‘onrustig’ worden. Niemand heeft het door, want iedereen gaat een beetje heen en weer. Het klinkt misschien een beetje gek maar je beweging gaat tegen dat van het vliegtuig in en je voelt de turbulentie minder. Het werkt echt!

Jamie Wortley, Skyscanner PR Consultant

6. Ga niet naast vrouwen zitten

Als je je vliegtuigstoel mag kiezen, zorg er dan voor dat je ver weg zit van: baby’s, groepen vrienden of vrienden die verlegen zitten om een praatje of vrouwen (mannen hoeven over het algemeen minder vaak naar de WC dan vrouwen).

Miss Evodie Fleury, Skyscanner Market Development Assistant, Frankrijk

Lees ook: De perfecte vliegtuigstoel onthuld

7. Leer wat lokale taal

Leer jezelf een handvol woorden uit de lokale taal en durf deze te gebruiken! Het is verbazingwekkend om te zien wat een paar woorden kunnen doen. Locals stellen het meestal erg op prijs als je probeert met hen in hun eigen taal te communiceren.

Rachel Evatt, Skyscanner Product Director

8. Houd je mond dicht

Als je in een land bent waar je beter geen kraanwater kunt drinken, houd je mond dan dicht onder de douche.

Suzanne Morrison, Skyscanner Project Manager

9. Probeer eens iets anders dan een hotel

Vergeet overnachtingen in te dure hotels of in hostels vol luidruchtige rugzaktoeristen. De slimme reiziger gaat tegenwoordig naar appartementen of kiest voor een kamer in het huis van een particulier.

Sam Baldwin, Skyscanner Travel Editor

10. Dump je vrienden

Alleen reizen lijkt misschien eerst wat ongemakkelijk maar het geeft je wel de kans om je over te geven aan de reiservaring. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt, een nieuwe taal geleerd en niet te evenaren ervaringen opgedaan door het alleen reizen.

Victoria Bailie, Skyscanner PR Manager

Lees ook: Alleen op reis: 10 tips

11. Reis altijd in een ‘hoody’

Misschien zijn ze verworden tot het uniform voor tieners, maar sweatvesten met capuchons zijn het perfecte kledingstuk voor op reis. Zet je capuchon op om jezelf af te sluiten van de wereld terwijl je even weg dut op een vliegveld of in een bus.

Sam Baldwin, Skyscanner Travel Editor

12. Kies de vegetarische maaltijd in het vliegtuig

Je krijgt als eerste je maaltijd, je vermijdt te vet eten (helpt bij het voorkomen van een fikse jetlag) en ik ben ervan overtuigd dat het eten beter is omdat het in kleinere porties gemaakt wordt.

Victoria Baillie, Skyscanner PR Manager

Lees ook: Het allerlekkerste streetfood uit ’t vuistje: in beeld.

13. Neem oordopjes mee

Als rust je goud waard is, dan zijn oordopjes hun gewicht in platina waard. De mogelijkheid om te kunnen slapen in een lawaaierig vliegtuig of drukke hotelkamer is erg waardevol, dat geldt ook tijdens het reizen.

Laura Wilson, Skyscanner Search Marketing Manager

14. Bespreek een airport lounge van tevoren

Als je een lange afstand vliegt, bespreek dan van tevoren een airport lounge. Je moet er iets voor betalen, maar het biedt een rustige omgeving, met drankjes, hapjes, tijdschriften, kranten, WiFi etc. Zodra je de lounge verlaat, neem dan een paar flesjes water mee. Een kostenefficiënte en goede manier om je reis te beginnen.

Philippa Waygood, Skyscanner Training coördinator

15. Neem eigen internetgear mee, klaar voor gebruik

Als je voor langere tijd op reis gaat, neem dan je eigen internetgear mee die wifi kan ontvangen zoals een smartphone of tablet. Wij deden dit een keer niet omdat we geen dure spullen mee wilden nemen, maar het bleek ontzettend duur te zijn om internet te gebruiken of zelfs onmogelijk. Met gratis wifi wereldwijd heb je snel door hoe vaak je even je banksaldo wilt checken of iets voor onderweg wilt regelen en informatie opzoeken.

Eileen Ogg, Skyscanner Artwork

16. Neem een extra trui mee aan boord

Neem wanneer je vliegt (zeker bij een langeafstand) altijd een extra trui mee omdat de vliegtuigdekens dun zijn en het kan erg koud worden in het vliegtuig.

Clare McMonagle, Skyscanner Graphic Designer

17. Neem altijd een sarong mee

Ze zijn licht en multifunctioneel: je hebt iets om op het strand te liggen, iets warms wanneer je koud wordt, een handdoek, een gordijn, een rok, een jurk en zelfs een afbinddoek voor noodgevallen.

Suzanne Morrison, Skyscanner Project Manager

18. DVD-speler voor de kinderen

Als je vliegt met kleine kinderen, neem dan een laptop/DVD-speler/iPad mee. Tekenfilms kijken neemt een grote hap uit de lange vlucht en het geeft de ouders ook wat lucht en tijd.

Mary Porter, PR manager Skyscanner

Lees ook: Vliegen met kinderen: 20 top tips voor blij reizen

19. Investeer in een geluiddichte koptelefoon

Investeer voor de perfecte langeafstandstrip in goede kwaliteit oordopjes of koptelefoon. Het prijskaartje kan heftig zijn, maar uiteindelijk is het elke cent meer dan waard als je naast een huilende baby zit, een snurkende man of babbelende tieners.

Rachel Evatt, Skyscanner Product Director

20. eReaders zijn gemaakt voor reizen

Ik reis nooit zonder mijn eReader. Nooit meer stapels boeken meenemen en wachten totdat je ze kunt uitwisselen met andere reizigers onderweg. Dat was ook een leuke kant van reizen, maar niet wanneer elk uitgewisseld boek in het Duits blijkt te zijn.

Eileen Ogg, Skyscanner Artworker

21. Kijk nog even achterom voordat u weggaat

Wanneer je ergens weggaat, of het nu een stoel is op het vliegveld, een café, of een bar, kijk altijd om voor een laatste check om zeker te weten dat je niets vergeet of verliest.

Suzanne Morrison, Skyscanner Project Manager

22. Rol je kleren op tijdens het inpakken

Als je eenmaal het rollen onder de knie hebt, is vouwen verleden tijd.

Louise McCloy, Skyscanner Search Marketing Executive

Lees ook: Niet inpakken a.u.b.! 10 dingen die je beter thuis kunt laten

23. Gebruik lichaamstaal

Als er een taalbarrière is, dan helpt schreeuwen in je eigen taal ook niet echt. Gebruik in plaats daarvan je lichaam. Het is de meest internationale taal die er bestaat. En vergeet niet om een uitroepteken te vertalen met een gulle lach.

Tika Larasati, Skyscanner Market Development Manager, Indonesië

Zeg het met lichaamstaal – bekijk de video:

See video

24. Neem een money belt én een portemonnee mee

Het doel is tweeledig: als je bestolen wordt, kunt je heel kalm je portemonnee overhandigen en doorgaan met vakantievieren met weinig gedoe. Als je nieuwe vrienden ontmoet, gebruik dan de portemonnee omdat het beledigend kan zijn als je de biertjes vanuit je money belt betaalt.

David Wilson, Skyscanner Senior Software Engineer

25. Wissel nooit geld in uw hotel

Kijk in plaats daarvan op andere plekken voor de beste koers. Vind een creditcard of pinpas die geen kosten rekent voor het betalen in het buitenland en vergeet traveller cheques.

Cat McGloin, Skyscanner PR Assistant

26. Neem niet (te) veel cash geld mee

Ik kan me niet herinneren in de laatste 10 jaar in een land geweest te zijn zonder pinautomaten dus het is helemaal niet meer nodig om veel cash op zak te hebben.

Charlie Pank, Skyscanner Senior Software Engineer

27. Altijd een spel kaarten in de tas

Een spel kaarten is niet alleen handig als jw vertraging oploopt, maar ook een geweldige manier om het ijs te breken en een die in alle culturen werkt.

Andy Sleigh, Skyscanner General Manager, APAC

28. Schakel een lokale gids in

Als je culturele monumenten bezoekt, neem dan een lokale gids in de arm. Het zal je ogen op een andere manier openen en je zult er zoveel meer van leren dan alleen uit een reisgids.

Andy Sleigh, Skyscanner General Manager, APAC

29. Wees flexibel

Hoe flexibeler je bent in je reisplannen, hoe meer geld je bespaart (je kunt reizen op goedkopere tijden en tegen goedkopere tarieven). Gebruik Skyscanners handige maandelijkse overzichten om de goedkoopste dagen in een bepaalde maand te vinden.

Sam Baldwin, Skyscanner Travel Editor

30. Kom snel in een passend slaapritme

Om over je jetlag heen te komen nadat je bent aangekomen op de plek van bestemming kun je beter zo snel mogelijk je eigen slaapritme aan nemen, passend bij de nieuwe tijdzone.

Kirsty Donnelly, Skyscanner Recruitment Assistant

Lees ook: Hoe een jet lag te vermijden: slimme tips.

31. Altijd een reisverzekering

Zorg altijd voor een goede reisverzekering. Het lijkt zo voor de hand liggend maar veel mensen laten het achterwege en zijn achteraf heel veel geld kwijt als het misgaat.

Philippa Waygood, Skyscanner Training coördinator

32. Wees trouw

Als je graag een upgrade wilt in het vliegtuig, schrijf je dan in voor het loyalty programma van een vliegmaatschappij. Al is het maar op het laagste niveau, dan nog word je als eerste beloond.

Ewan Gray, Skyscanner Director Sales en Business Development, APAC

Lees ook: Hoe u kans maakt op een gratis upgrade

33. Tijgerbalsem is een topmedicijn

Tijgerbalsem is een middel voor tal van reizigers kwaaltjes. Dit in Singapore gemaakte smeersel verzacht niet alleen de spieren na het vele reizen maar werkt ook als een insectenspray om prikken te voorkomen.

Louise McCloy, Skyscanner Search Marketing Executive

34. Wees je ervan bewust dat mensen je kunnen verstaan

Alleen omdat hij er uitziet als iemand uit de Kaukasus betekent nog niet dat hij Engels spreekt. En omdat zij er Aziatisch uitziet, betekent niet dat ze je Frans kan verstaan! Wees voorzichtig met roepen en schreeuwen wanneer je denkt dat niemand de taal die je spreekt verstaat. Je weet maar nooit…

Tika Larasati, Skyscanner Market Development Manager, Indonesië

Filosofische Reizigers overdenkingen

35. Zie in dat we allemaal hetzelfde zijn

Alleen door het reizen realiseer je je dat iedere maatschappij en ieder land even verdeeld en divers is in hun visies en ideeën als je eigen land.

Gareth Williams, Skyscanner CEO

36. Vermijd ‘Everywhere’ in de Lonely Planet

Als je echt, echt helemaal weg wilt zijn van alles, koop dan een Lonely Planet gids en vermijd het hoofdstuk Everywhere.

Sam Baldwin, Skyscanner Travel Editor

37. Plan helemaal niets

Het kan heel verleidelijk zijn om elke stap van je reis vooraf te plannen maar niet geplande dagen brengen meestal de meest onverwachte dingen en leukste herinneringen met zich mee. Dingen die je niet snel vergeet.

Rachel Evatt, Skyscanner Product Director

38. Waardeer ook de kleine dingen

Heb een open geest en zie de kleine dingen niet over het hoofd; reizen kan erg frustrerend zijn maar je zult terugkijken op iets wat je niet snel zult vergeten.

Dave Boyte, Skyscanner Market Development Manager, Australië

39. Zelf de reis uitstippelen is het allermooiste

Als je echt een land en cultuur wilt beleven, huur dan een auto en regel alles zelf. Het is de vrijheid om te doen wat je wilt en wanneer je wilt die zo bijzonder is en wat het tot de mooiste reis ooit kan maken.

Dean Cornish, Skyscanner Software Engineer

40. Doe rustig aan

Reizen is net als het leven, het is de reis zelf die het leuk maakt. Probeer niet zo snel mogelijk op de plek van bestemming te komen. Reis op je gemak en je zult veel meer ontdekken en meemaken.

Ben Hardy, Skyscanner Test Support

41. Maak het uzelf moeilijk

Hoe groter de uitdaging van het reizen, hoe groter de beloning. Rijden per auto naar Kazachstan was een doldwaze levenservaring; met het vliegtuig er naar toe zou een gewone reis hebben opgeleverd.

Charlie Pank, Skyscanner Senior Software Engineer

42. Zitten is vermoeiend

Een bepaalde afstand afleggen door de lucht is vermoeiend, zelfs al zit je de hele tijd alleen maar in een comfortabele stoel.

Crawford Tait, Skyscanner Technical Manager

![] (http://content.skyscnr.com/a14adcc86099b0234ca0a9d03f09fc31/GettyImages-175617681.jpg)

43. Ga gewoon!

Als je de sterke behoefte voelt om te reizen of om een bepaalde bestemming te zien, spaar er voor en gaan! Stel het niet uit. Doe geen concessies. Ga gewoon, anders heb je straks spijt als haren op je hoofd als je oud, gesetteld bent of te druk bent om te reizen.

Laura Wilson, Skyscanner Search Marketing Manager

44. Wees niet paranoïde

Wees wijs en op je hoede maar word niet paranoïde. Ik was ooit op reis met iemand die zich niet kon ontspannen omdat hij dacht iedereen uit was op zijn geld of hem wilde bedonderen. Op een gegeven moment verloor hij z’n autosleutels en gaf de familie waar we logeerden de schuld. Uiteindelijk vond hij de sleutels onder in z’n slaapzak.

Charlie Pank, Skyscanner Senior Software Engineer

Minder serieuze reistips en adviezen

45. Verstop je reisgids

Als je geen zin hebt in mensen die zich aanbieden om je de weg te wijzen, loop dan niet met je reisgids en kaart in de hand op straat. Neem een houding van een local aan.

David Hamill, Skyscanner Principal Interaction Designer

46. Er is altijd Toblerone

Bijna aan het einde van je vakantie en vergeten om cadeautjes te kopen? Geen probleem! Het is met Zwitserse precisie te zeggen dat de chocolade in de vorm van bergtoppen altijd aanwezig is bij de duty free shop op elke vliegveld op deze aarde.

Sam Poullain, Skyscanner PR Executive, APAC

47. Word niet boos

Verspil geen energie door boos te worden op andere reizigers die geen meter achter de lijn staan bij de bagageband. Het is mij nog niet gelukt, maar het maakt me woedend!

Annica Jansson, Skyscanner Market Development Manager

48. Geen gehannes met vloeistoffen

Koop zaken als tandpasta, deodorant en shampoo op de plek van bestemming. Op je bestemming vind je waarschijnlijk gemakkelijk en snel een supermarktje waar je deze artikelen kunt kopen. Scheelt een hoop ellende met de 100 ml vloeistoffenregel die op vliegvelden geldt.

Ronald Scheepens, Skyscanner Market Development Assistant, Nederland

49. Breek je tandenborstel doormidden

Om ruimte te besparen en gewicht te verliezen kunt je je tandenborstel doormidden zagen. De extra drie kubieke centimeter ruimte kun je gebruiken om een extra velletje papier mee te nemen (zie tip 2).

James Teideman, Skyscanner Marketing Communications Executive

50. Doe alsof je slaapt

Als je winden laat gedurende de vlucht, doe dan alsof je in diepe slaap bent.

Harold Aparte, Skyscanner Market Development Executive, Filippijnen

Vind hier de beste deals voor vliegtickets, hotels en autoverhuur

Kaart