Nieuws 7 geheime bestemmingen

Alle artikelen

7 geheime bestemmingen

Ben je het zat om de moeten vechten voor een plekje op het overvolle Spaanse strand? Vergeet de Franse Riviera en verruil Sharm el Sheikh voor een andere exotische vakantiebestemming. Kijk eens naar deze selectie van Skyscanner van zeven 'geheime' bestemmingen voordat de rest van de wereld ze ontdekt!

1. Comoren

Deze federale staat, officieel Unie der Comoren, is een kleine eilandengroep net buiten de kust van Oost-Afrika. Voor zo’n klein land, 2235 km2, heeft het een enorme culturele divestiteit en een bewogen geschiedenis. Met Arabische, Franse en natuurlijk Comoreze invloeden is het land een bijzondere mengelsmoes van tradities, talen en gebruiken. Je kan dolfijnen spotten, zeekoeien bewonderen en zeeschildpadden eieren zien leggen in Moheli. Door het unieke klimaat is zeker het onderwaterleven rondom deze eilanden uniek en adembenemend mooi.

Lees ook: Geheime eilanden: 7 eilanden die niet iedereen kent

2. Guyana

Zie jij jezelf in de voetsporen treden van beroemd bioloog en programmamaker David Attenborough? Waag je dan aan een tocht van de Braziliaanse grens over Guyana’s regenwoudroute. Heel weinig mensen durven het aan om te hiken door het regenwoud, maar misschien ontdek je wel een nieuwe plantensoort of vang je een glimp van een jaguar! De locals zijn trouwens net zo wild als de jungle. Spendeer een middag in een bar en geniet van het fenomeen ‘liming’: doelloos rondhangen om te ontspannen en in een open sfeer te praten. Je ontkomt er niet aan om een bord ‘cook-up-rice’ voor je neus te krijgen, Guyana’s nationale gerecht van Caribische rijst en bonen. Relax!

Lees ook: De 7 meest ondergewaardeerde bestemmingen in de wereld

3. Bhutan

Ben jij een echte wereldreiziger? Zet dan Bhutan op je wish list. Ingeklemd tussen China en Tibet en open voor toeristen sinds 1974, Bhutan is een bijzondere bestemming. Zorg wel dat je goede wandelschoenen meeneemt, het grootste gedeelte van het land is alleen te voet te bereizen. Ga niet solo op avontuur, dat is strikt verboden. Je bent verplicht om een georganiseerde reis naar ‘het land van de donderdraak’ te boeken. Verwacht geen luxe all inclusive reis, tot 16 jaar terug had Bhutan nog geen televisie en nog steeds is het land grotendeels onaangetast door het moderne leven. Het is ook zonde om je tijd voor de televisie door te brengen, het is veel interessanter om naar het Namkhe Nyingpo Goemba klooster te gaan om 300 monniken dagelijks te zien debatteren over theologie.

4. Noord-Korea

Wil je echt iets bijzonders meemaken? Ga dan naar Pynongyang in Noord-Korea waar ze nationale feestdagen vieren met een indrukwekkend acrobatisch spectakel van ruim 100,000 turners. Deze Mass Games of Arirang vinden plaats in het May Day Stadium. De op een na grootste stad van Noord-Korea, Hamhung, opende het stadion voor toeristen in 2010. Alleen reizen is verboden in het land,de fijnste manier om Noord-Korea te ontdekken is op de fiets. Er zijn onder andere fietstochten te boeken van Pynongyang naar Paektusan.

Lees ook: ’s Werelds vreemdste ski-resorts

5. Tadzjikistan

Fervente bergebeklimmers en snowboarders hebben misschien van Tadzjikistan gehoord, maar voor de meeste mensen is het kleinste Aziatische land volledig onbekend. Dit bergachtige land leent zich erg goed voor een skivakantie. Verwacht niet de moderne voorzieningen zoals in de Alpen of de rijkdom in Aspen, en voor de echt goede afdalingen zal je off piste moeten. Maar het is een prachtige plek om te skieen en te ontdekken. Maak een pit stop in de hofdstad Dushanbe voor wat traditionele ‘choy’ thee voordat je een luxe avond uit gaat naar het Ayni Opera & Ballet Theater.

Lees ook: Tien trips dichtbij die voelen als een verre reis

6. Ras Al Khaimah, Verenigde Arabische Emiraten

Heb je ooit van Ras Al Khaimah gehoord? Dit is een van de zeven Emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Het grenst aan Oman en is het enige Emiraat wat woestijn, groen, mangrove en bergen kent. Met een 43 kilometer lange kustlijn vol gouden stranden aan de Arabische Golf kan je jouw strandhanddoek overal kwijt. Heb je zin in een dagje spa of een traditionele en typische behandeling met edelstenen? Dat kan allemaal in Khatt Hot Springs. Als je op zoek bent naar wat spanning kan je van september tot april naar de kamelenraces in het Manar winkelcentrum. Dit bestaat en het is een hele happening!

Lees ook: 8 te gekke onderwaterhotels: van Dubai tot Malediven

7. Tristan da Cunha

Het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld is een van de meest geheime landen, Tristan da Cuncha. Het eiland en de archipel waartoe het eiland behoort dragen dezelfde naam, zes eilanden behoren tot deze archipel en vallen onder Brits bewind. Het dichtstbijzijnde eiland buiten de archipel is Sint Helena wat meer dan 2400 kilometer verwijdert is. Het eiland is moeilijk bereikbaar omdat het geen vliegveld heeft, toch is het de moeite waard om de hoofdstad Edinburg of the Seven Seas te bezoeken en vanaf daar de andere eilanden van de archipel te bekijken. De namen Inaccessible Island en Gough Island laten weinig aan de verbeelding over, je zit daar echt heel ver verwijdert van de rest van de wereld!

Lees meer:

9 landen in Europa die niet bestaan

De 10 mooiste geheime stranden van Europa

Geheime eilanden: 7 eilanden die niet iedereen kent

7 Geheime steden in Europa

9 Europese alternatieven voor ’s werelds top must-sees

Wil je deze plekken bezoeken?

Vergelijk dan hier gratis vliegtickets, hotels en autoverhuur voor de beste deal!