Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws easyJet handbagage en ruimbagage: regels, afmetingen en gewicht

Alle artikelen

easyJet handbagage en ruimbagage: regels, afmetingen en gewicht

Het zijn moeilijke tijden voor reizigers. Maar nu de wereld zich voorbereidt om in 2021 weer open te gaan, zijn we hier om je te laten dromen en plannen voor je volgende avontuur - of dat nu een vakantie in eigen land is of dat je naar onbekende bestemmingen vliegt. Tot die tijd hebben we het laatste COVID-19 reisadvies en updates om je op de hoogte te houden, zodat je er klaar voor bent om weer op reis te gaan.

Ben jij als het straks weer veilig is om te reizen van plan om met easyJet te vliegen? Dan wil je vast weten hoeveel bagage je mee mag nemen. easyJet heeft onlangs de regels voor handbagage gewijzigd en wij zetten alles nog even voor je op een rijtje. Wil je weten hoeveel easyJet handbagage je mee mag nemen? Bekijk hieronder ons overzicht met afmetingen, gewicht en kosten.

Let op! Tot half mei geldt het dringende advies van de Rijksoverheid om geen reizen naar het buitenland te maken, tenzij strikt noodzakelijk. Wil je graag je een reis plannen voor daarna? Dan raden we je ten zeerste aan om het laatste reisadvies van de Rijksoverheid te raadplegen voordat je een vakantie boekt. Lees ook het meest actuele COVID-19 reisadvies en veelgestelde vragen over COVID-19.

easyJet handbagage: gewicht, afmeting, kosten

easyJet handbagage maximale gewicht & afmetingKosten voor te grote handbagage

Kleine tas (gratis):
Gewicht: geen max. 
Afmetingen: 45 x 36 x 20 cm max (incl. handvaten en wieltjes) 

Grote handbagage:
Met Up front-stoel, stoel met extra beenruimte, een ticket met FLEXI-tarief en/of een easyJet Plus kaart is 1 extra grote handbagage gratis toegestaan.
Gewicht: geen max.
Afmetingen: 56 x 45 x 25 cm.

Kleine handbagage: 
€ 29,-*
voor een te groot formaat kleine handbagage. Van toepassing op elke vlucht (bij boarding gate)

 

Grote handbagage:
€ 58,- *
voor een te groot formaat grote handbagage. Per vlucht (bij boarding gate)

easyJet ruimbagageregels: gewicht, afmeting, kosten

easyJet ruimbagage afmeting en gewichtPrijzen easyJet ruimbagage

Max. 3 items ruimbagage per passagier

Korte vlucht optie: 15 kg
Standaard optie: 23 kg tot max 32 kg.

Als je samen met familie of vrienden reist op dezelfde vlucht en boeking, dan kun je het totale toegestane gewicht combineren.

Totale afmeting van de tas/koffer mag niet groter zijn dan 275 cm – neem de lengte, breedte en hoogte van de tas om dit te berekenen

Tot 15 kg (alleen online verkrijgbaar): € 8.99 – € 45.99*

Standaard bagage 23 kg (online): € 11.99 – € 55.99* (op het vliegveld): € 58*

Je kunt extra gewicht bijkopen in eenheden van 3 kg, tot een maximum van 32 kg per stuk bagage, dit kost € 15* per 3 kg.

Overgewichttoeslag: € 15 per kilo 

De toeslagen variëren afhankelijk van de gekozen route waarop gevlogen wordt

*Geüpdatet: april 2021. Bovenstaande prijzen en informatie komen van de easyJet website af, wij raden je aan de easyJet website te checken voor de huidige informatie.

Hoeveel easyJet handbagage mag je meenemen?

Iedereen mag één stuk handbagage meenemen van 45 x 36 x 20 cm (inclusief handvatten en wieltjes), die onder je stoel moet passen. Passagiers die een stoel Up front of met extra beenruimte hebben gereserveerd, kaarthouders van easyJet Plus en klanten die een FLEXI-tarief hebben geboekt, mogen nog een stuk handbagage meenemen. De maximale afmetingen van deze tas of koffer zijn 56 x 45 x 25 cm (inclusief handgrepen of wielen).

Hoeveel vloeistof mag ik meenemen in mijn easyJet handbagage?

Wil je vloeistof meenemen? Doe dit dan in één hersluitbaar, doorzichtig zakje van maximaal 20 x 20 cm. De vloeistof zelf, zoals lenzenvloeistof of make up, mag alleen in verpakkingen van maximaal 100 ml worden meegenomen. In totaal mag je een maximum van 1000 ml meenemen door de veiligheidscontrole.

Wat mag je niet meenemen in je easyJet handbagage?

Explosieve stoffen, messen, scherpe voorwerpen, radioactieve materialen en andere gevaarlijke goederen die een risico kunnen opleveren voor de gezondheid, veiligheid of het milieu wanneer deze door de lucht vervoerd worden. Bekijk de huidige lijst van verboden voorwerpen op de easyJet website.

Koffers bagageband op luchthaven

7 manieren om slim met je easyJet bagage om te gaan

1. Koop extra beenruimte

Ten eerste is het lekker om als lange Nederlander extra beenruimte te hebben bij een budgetluchtvaartmaatschappij als easyJet. Maar als je een stoel met extra beenruimte selecteert krijg je ook een tweede, groot stuk handbagage erbij en je mag als eerste aan boord met Speedy Boarding. Dit geldt ook voor passagiers die een Up front stoel (voorin het vliegtuig) hebben geboekt.

2. Boek een ticket met FLEXI-tarief

Boek een FLEXI-tarief! De voordelen? Je mag niet alleen een extra (groot) stuk handbagage en één stuk ruimbagage van max. 23 kg meenemen, je mag onder andere ook als eerste aan boord met Speedy Boarding en een Up front-stoel is voor jou gratis. Ook als kaarthouder van easyJet Plus geniet je van vele voordelen, zoals een extra stuk handbagage.

3. Koop een nieuwe tas

Wellicht heb je geïnvesteerd in een specifieke tas of koffer die past binnen easyJets bagageregels. Maar, je kunt er nu voor kiezen om over te stappen op een kleinere tas van 45 x 36 x 20 cm, als je er zeker van wilt zijn dat je jouw bagage bij je kan houden. Het bespaart een hoop stress en onzekerheid. Bekijk ook: afmetingen handbagage voor verschillende luchtvaartmaatschappijen.

4. Travel light

Wilt je echt een strijkijzer meenemen? Is het mogelijk om die vier paar schoenen met plateauzolen in te wisselen voor een paar casual, platte sandalen? Wanneer je inpakt voor je vakantie, pas je dan aan de nieuwe regels aan en schrap een derde van je spullen. Ga alleen voor dingen die echt nodig zijn, de essentiële kleding en items. Je kunt waarschijnlijk best een week lang doen met één broek. En rol je kleding vooral op, goed inpakken scheelt enorm. En het gewicht voor handbagage bij easyJet is onbeperkt (de afmetingen niet)! Lees ook: niet inpakken: 10 dingen die je thuis moet laten.

EasyJet handbagage en ruimbagage

5. Check je bagage in

Je kunt ook gewoon de situatie en regels aanvaarden omdat ze wel redelijk zijn en in het beste belang van de passagiers. Je kunt het ook gewoon achter je laten en je bagage inchecken. Als je heel eerlijk bent, heb je al lang genoeg allerlei mensen opgehouden omdat je met man en macht probeerde je koffer in de overhead locker te persen. Check je bagage in en laat hen lekker winnen. Lees ook: Hoe pak je je handbagage op een slimme manier in?

6. Trek je bagage aan

Pardon? We bedoelen niet dat je je koffer om zou moeten toveren tot een grote zonnehoed of dat je je rugzak in je broek moet verstoppen. We hebben het over een nieuwe generatie ‘draagbare bagage’ of ‘bagagejassen’. Het is kleding waarmee je je spullen op je lichaam draagt. Toegegeven: in sommige gevallen zie je er uit als een schoonmaker terwijl anderen er redelijk stijlvol uitzien. Maar, wat kan het schelen? De meeste mensen zien er niet op hun best uit als ze net door de airport security zijn gekomen. En je koopt een compleet nieuwe outfit met het uitgespaarde geld.

7. Kies een andere vliegmaatschappij

Als je het gevoel hebt dat je in je vrijheid wordt beperkt, kies dan voor een andere vliegmaatschappij. Er zijn vast meer airlines die dezelfde bestemming aanbieden. Dit kan betekenen dat je meer betaalt of dat je je bagage moet inchecken. EasyJet is in vergelijking met andere luchtvaartmaatschappijen, en de nieuwe regels, nog altijd behoorlijk gul. Er is bijvoorbeeld geen gewichtslimiet voor de handbagage.

Populaire easyJet bestemmingen vanaf Amsterdam:

Kies voor flexibele tickets

Een goede deal gevonden? Kies voor flexibele boekingsmogelijkheden die je later kosteloos kunt wijzigen of annuleren, zodat je met een gerust hart en vol vertrouwen je reis kunt boeken. Hier lees je alles wat je wilt weten over flexibel reizen.

Ontdek waar je heen kunt reizen

Maak je al plannen om de wereld weer te ontdekken? Bekijk welke landen open zijn voor een vakantie op onze interactieve wereldkaart en meld je aan voor e-mail updates om op de hoogte te blijven van jouw favoriete bestemming.

Meer lezen?

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.

*Laatste update: april 2021.  Bovenstaande prijzen en informatie komen van de easyJet website af, wij raden je aan de easyJet website te checken voor de huidige informatie.