Nieuws 7 mooie autoroutes door België en Frankrijk

Alle artikelen

7 mooie autoroutes door België en Frankrijk

Na 7 leuke autoroutes door Nederland, dalen we nu af richting het zuiden via Limburg en België om uit te komen in La Douce France. Start de motor voor deze 7 mooie autoroutes door België en Frankrijk.

1. Drielandenpunt route

Autoroute die voert langs het Drielandenpunt van Nederland, Duitsland, België door het Zuid-Limburgse Heuvelland. Rijd langs de plaatsen Voeren, Vaals, Aachen, Voeren om te eindigen bij de Sint Pietersberg in Maastricht. Mis niet het labyrint bij het Drielandenpunt en wie geïnteresseerd is in oorlogsgeschiedenis gaat naar de Amerikaanse begraafplaats iin Margraten waar meer dan 8000 slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog begraven liggen. Eindig bij de Sint-Pietersberg om daarna te overnachten in het leuke Maastricht. De route is in een dag te rijden, maar uiteraard kun je er overnachtingen aan vastplakken, kijk op Skyscanner hotels.

2. 100 jaar Groote Oorlog routes

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Een groot deel van de Belgische provincie West-Vlaanderen werd destijds zwaar getroffen. Om deze gebeurtenissen op gepaste wijze te herdenken is het project ‘100 jaar Groote Oorlog’ opgezet. Onderdeel daarvan zijn 6 autoroutes, ieder ongeveer 70 km lang, om het oorlogslandschap in de West-Vlaamse Westhoek te ontdekken. Het brengt je langs de belangrijkste WO I-bezienswaardigheden.

3. Route door Pas-de-Calais

Vanuit Calais rijd je langs de kust naar het zuiden. Neem de D940 via Boulogne langs de kust naar Le Touquet. En toer over de D349 van Hesdin langs de rivier Kwinte (Canche) voor een afwisselende en mooie route. In het noorden vind je Saint Omer met veel historische gebouwen. Nausicaa, het grootste aquarium van Europa vind je in Boulogne-sur-Mer, le Touquet Paris Plage kent fraaie boetieks en rustige stranden. En werp een blik op de belforten van onder meer Hesdin en Bethun die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Belforten zijn symbolen van gemeentelijke vrijheid, een uitkijktoren met klokkentoren en windwijzer.

Ook lezen: Zien: 10 plekken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

4. Autoroute door de Provence

In de Provence maak je de mooiste road trips langs de Middellandse Zee kust, oude dorpjes en sprankelende lavendelvelden. Rijd met de auto vanuit Avignon (van sur le pont) naar Arles, Salon-de-Provence, Pont du Gard met z’n fantastische Romeinse aquaduct richting Les Baux de Provence, een van de mooiste plaatsen in Frankrijk. Overnachten, uit eten gaan en shoppen doe je in Aix en Provence om de volgende dag naar de lieflijke havenplaats Cassis te rijden. Combineer Cassis met een bezoek aan natuurfenomeen Les Calanques de Cassis en maak tochten richting La Cadière d’Azur en Bormes les Mimosas. Leuk om er nog een paar dagen Marseille aan vast te plakken.

Provence autoroute

5. Route de Napoleon

De Route de Napoleon is een 324 kilometer lange, bewegwijzerde, officiële route te herkennen aan grote adelaarstekenen. De route loopt van de Alpen tot de Franse Rivièra. Dit is het historische traject dat Napoleon volgde toen hij uit ballingschap kwam op het eiland Elba. Vanuit het zuiden begint de route rond Golfe Juan (waar hij aankwam met drie schepen en 1200 man), Antibes, via Grasse, Digny, Sisteron, La Mure en Grenoble, over de Route National RN85.

6. Route des Grandes Alpes

Deze 684 kilometer lange route gaat dwars door de Franse Alpen. Starten in Thonon Les Bains via Cluses naar Flumet, Besssans, Guillestre en Guillaumes om te eindigen aan de kust bij Menton. Deze road trip vertrekt aan het meer van Genève en brengt je naar de Middellandse Zee over bergwegen en toppen als de Col de Saisies. De ingrediënten: hoge bergen, ruige natuur, bergmeren en verlaten kapelletjes. Om uiteraard een aantal weken over te doen met overnachtingen, kijk daarvoor bij Skyscanner hotels.

Route door de Alpen auto

7. Loire route

De Loire leent zich uitstekend voor een road trip langs kastelen langs de oevers van de Loire en fijne wijnhuizen. Veel kunstenaars en beroemde schrijvers lieten zich inspireren door het landschap van de Loirestreek. Tour langs de plaatsen Blois met z’n Chateau de Blois waar de Franse koning Lodewijk XII graag verbleef en bekijk in Amboise Royal Chateau d’Amboise. Stop in het grotere Tours dat ooit de hoofdstad van Koninkrijk Frankrijk was en ga naar Angers voor het fraaie Chateau d’Angers. De rit eindigt in Nantes, de stad van Jules Verne. Mis in Nantes niet Le Musée de Jules Verne en Les Machines de L’Ile met spectaculaire, levensechte machines in onder meer de vorm van een olifant waarmee je een ritje kunt maken.

Ook leuk: 14 geweldige plaatsen in Frankrijk: in beeld

De beste autohuur deals vind je met Skyscanner autohuur.

Liever een vliegreis maken? Ga rustig met een kop thee vliegtickets vergelijken. Alvast veel vakantieplezier!

Een roadtripje verder weg? Wellicht op deze bestemmingen:

Vliegtickets IstanbulVliegtickets Curaçao Vliegtickets Nador
Amsterdam – IbizaVliegtickets ColomboVliegtickets Valencia
Vliegtickets MiamiVliegtickets PortoVliegtickets Cairo