Nieuws 7 onvergetelijke reizen voor avontuurlijke vaders

Alle artikelen

7 onvergetelijke reizen voor avontuurlijke vaders

Verras je vader eens met een fantastische vakantie voor onvergetelijke momenten samen.

Krijgt je vader van wandelen, fietsen of skiën nooit genoeg? Verras hem dan met een geweldige vakantie-ervaring. We zetten een aantal onvergetelijke trips op een rij. Voor mooie herinneringen, levenslang.

1. Heli-skiën in Arlberg, Oostenrijk

Wordt de jaarlijkse skivakantie van je vader meer en meer routine? Verras hem dan met een tripje heli-skiën in het Oostenrijkse Arlberg. Een helikopter zet jullie af op een bergtop en vervolgens ski je samen met een berggids ongestoord het dal in en maak je je eigen sporen. Afhankelijk van de route varieert de prijs, heli-skiën doe je vanaf ongeveer €400 voor vier personen (3 passagiers en de berggids). Laat je sporen achter in de sneeuw!

Alternatieve reisbestemmingen: de Zwitserse Alpen; Colorado, Verenigde Staten en Vancouver, Canada.

2. Raften in de Grand Canyon, Verenigde Staten

De Grand Canyon kun je uiteraard met de auto bezoeken, maar ach, dat kan iedereen. Wat denk je van deze uitdaging: in een sloep dagenlang door het ongelooflijk machtige landschap suizen en ’s avonds slapen onder de sterrenhemel? Je kunt kiezen voor een rafting tour van een of meerdere dagen op de Colorado rivier en zelfs meerdere weken de rivier afzakken met de nodige stops. Puur avontuur.

_Alternatieve reisbestemmingen: _Futaleufú rivier, Chili; Noce rivier, Trentino, Italië en de mythische Zambezi rivier, Zimbabwe/Zambia.

Lees ook: Natuurreis tips: 18 buitenaardse plekken in de Verenigde Staten

3. Wandelsafari in Tanzania & Kenia

Ook bij deze reis laten we de auto of enig ander vervoermiddel thuis. Maak met je vader in plaats van een klassieke safari een wandelsafari. Daarbij benader je leeuwen, giraffen en andere groten der aarde te voet. Verheug je op een belevenis die z’n weerga niet kent en voel de magische sfeer onder de Afrikaanse zon.

Alternatieve reisbestemmingen: Zuid-Afrika, Zambia & Namibië.

Dieren ontdek je ook in Australië: Top 10 ontmoetingen met dieren in het wild

Love comes in all shapes and sizes… so do elephants 🐘 Now that we’ve had breakfast with hippos, how about a sundowner with @nomadtanzania and these gentle giants? ✿ THE FIRST VIDEO OF OUR SAFARI IS NOW UP – LINK IN BIO ⬆️ We take you out on game drives in the Lamai Triangle as far north as the Masai Mara border, and show you what it’s like living in a kopje-top lodge with the best vantage point in Northern Serengeti! Stay tuned for the complete blog post! ✿ ✿ ✿ ✿ #SerengetiNomad #animalsmood #wildlifephotography #onewithnature #wildlifeonearth #wildlifeaddicts #wildlifeplanet #natgeowild #BBCEarth #EarthCapture #africansafari #tanzaniasafari #africanadventure #visitafrica #discoverafrica #passionpassport #lovetheworld #BBCtravel #TLPicks #lonelyplanet #lpfanphoto

A post shared by IVY ✈ Kollecting Koordinates (@kollectingkoordinates) on

4. Ultieme wildernistrip in IJsland

Vrijwel nergens anders op deze wereld laat de natuur zich zo wild en puur zien als op IJsland. Of je vader nu altijd al een vulkaanuitbarsting wilde zien, het Noorderlicht of de kracht waarmee een geiser uitbarst, in IJsland kan het allemaal. En… nog veel meer. Wat te denken van een inspannende Gletsjerwandeling of een fascinerende grottenwandeling? Stel je eigen, individuele reis samen met tours op het eiland en een huurauto. En vergeet niet te relaxen in de ontspannende warmwaterbronnen.

Alternatieve reisbestemmingen: Yukon, Canada, Alaska, Verenigde Staten en Lapland, Scandinavië.

Lees ook: De 10 meest fascinerende dingen te doen op IJsland.

5. Per paard door Patagonië, Chili en Argentinië

Een avontuur per paard is niet alleen heel bijzonder, het geeft ook gelegenheid tot lange gesprekken. En dat in de spectaculaire landschappen van Patagonië, in Chili of Argentinië. Het maakt niet uit of het om een ritje gaat van een uur door uitgestrekte vlakten en berglandschappen of om enkele dagen op de rug van een paard, een avontuur als dit brengt je niet alleen dichter bij de natuur, ook bij jezelf.

Alternatieve reisbestemmingen: Cappadocië, Turkije; Loiredal, Frankrijk en de Gouden Cirkel, IJsland

6. Fietstocht door Myanmar

Is je vader een fervent fietser? Maak dan een fabuleuze fietsvakantie door Myanmar. In Myanmar gaan een fietsvakantie en cultuurreis ongemerkt samen. Treed prachtige tempels tegemoet in het licht van de zonsopgang en de ontdek de hoofdstad van het land op twee wielen. Afhankelijk van wat je wilt, kun je kiezen voor één of twee weken. Een totaal andere Azië beleving.

Alternatieve reisbestemmingen: de Donauradweg, Oostenrijk; de St. Jacobsroute richting Santiago de Compostela, Spanje en Tasmanië, Australië

Lees alles over: De 8 beste dingen te zien en te doen in Myanmar

7. Beklim de Mont Blanc, Frankrijk

Is wandelen en klimmen favoriet? Maak dan een echte, onvergetelijke wandeling en beklim de hoogste berg in Europa: de Mont Blanc. Zoek een passende meerdaagse tour met berggidsen en houd er als bewijs een diploma aan over dat jullie samen de 4.810 meter hoge berg hebben beklommen.

Alternatieve reisbestemmingen: Kilimanjaro, Tanzania

Meer ideeën: De 7 meest ondergewaardeerde bestemmingen in de wereld

Warm up hike #lacblank #laflegere #montblanchiking #laflégère

A post shared by Gesine Schneider (@gsescape) on

Zit de reis van jullie dromen er nog niet bij? Nog meer avontuurlijke ideeën:

Top 12 Aurora Borealis plekken: de grootste lichtshow op aarde

De 10 allerberoemdste wegen in de wereld

Spectaculairste activiteiten in Australië en Nieuw-Zeeland

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die ervoor zorgt dat je meer doet met je budget door te speuren naar goedkope vliegtickets, hotel deals en autoverhuur.

Kaart