Nieuws 7 Top scheepswrakken in de wereld

Alle artikelen

7 Top scheepswrakken in de wereld

Een verbazingwekkende selectie van 7 echte scheepswrakken die u kunt bezoeken.

Schip ahoy! Als eerbetoon aan de Titanic en met de heruitgave van de Titanic film in 3D, hier een verbazingwekkende selectie van 7 echte scheepswrakken die u kunt bezoeken.

1. Titanic, Belfast, Noord-Ierland
titanic.jpg

100 jaar geleden vertrok het legendarische cruiseschip de Titanic voor zijn fatale reis. Het verhaal van het beroemdste schip uit de geschiedenis is te beleven in een enorme Titanic Belfast expositie, in de plaats waar het gebouwd werd. Vanaf z’n geboorte in Belfast tot z’n rustplaats op de zeebodem.

2. The Mary Rose, Portsmouth, Engeland

De Mary Rose zonk, op een enigszins bizarre manier, per ongeluk tijdens een gevecht met de geniepige Franse vloot in 1545. In 1982 werd ze boven water gehaald en in Portsmouth tentoongesteld. Momenteel is het in restauratie. Later dit jaar is The Mary Rose weer te bezichtgen als in het nieuwe Mary Rose museum. Het schijnt dat u dan de crew kunt ontmoeten – we nemen aan dat het niet de originele crew zal zijn?

3. Eduard Bohlen, Namibië

De 1600km lange Namib woestijn in het Zuiden van Afrika is ’s werelds oudste woestijn. Fascinerend! En ook een vreemde plek. Eén van de meest rare dingen die u daar tegenkomt, is het wrak van de Eduard Bohlen. Een wrak dat door het verplaatsend zand nu landinwaarts, in de duinen ligt. In 1909 liep het tegen de grond in dichte mist, de oorzaak van heel wat scheepsongelukken. De naam voor dit deel van de wereld is niet voor niets Skeleton Coast.

4. USS Arizona, Hawaii, Verenigde Staten

Een fan van militaire geschiedenis? En van Ben Affleck’s acteerprestaties in de film Pearl Harbour? Dan is een bezoek aan het USS Arizona Memorial in de voormalige Amerikaanse marinebasis Pearl Harbour, Oahu, Hawaii, een must. Daar werd op 7 december 1941 de Amerikaanse vloot door Japanse vliegtuigen aangevallen. Het herinneringscentrum is gebouwd bovenop het originele wrak van de USS Arizona. Een indrukwekkende plek die de fatale dag in de geschiedenis kenmerkt.

5. Shipwreck Bay, Navagio Griekenland

Het heeft verschillende namen: Navagio, Shipwreck Bay of Smokkelaarsgrot (wat klinkt als een piratenschip uit Disneyland waar kinderen avonturen beleven.. en dat is het eigenlijk ook). Maar hoe het ook genoemd wordt, het is een strand met een ongekende schoonheid op het eiland Zakynthos. Wel met een ongebruikelijke object; drugssmokkel

shipwreck-greece.jpg

aars lieten er hun schip zinken toen ze op de vlucht sloegen voor de Griekse marine. Fans van Griekse drugsboten moeten ook even kijken b

ij het scheepswrak in Laconia in de Peloponnesos.

6. Zenobia, Larnaca, Cyprus

Sommigen zeggen dat diepzeeduiken de enige manier is om een scheepswrak echt te ontdekken. De Zenobia komt in elke wrakduikers top 10 voor. Door de ligging vlakbij Larnaca op Cyprus, is het wrak eenvoudig te bereiken. Dus waarom het niet combineren met een gezinsvakantie? De kids kunnen spelen in het ondiepe water terwijl jullie de Zenobia van dichtbij bekijken. Het schip zonk op haar eerste reis in 1980 met 104 vrachtwagens aan boord.

7. Moynaq, Oezbekistan

Niet slechts een wrak, maar er zijn vele wrakken in Moynaq – de naam van wat eens een dynamische vissershaven was aan het Aralmeer in Oezbekistan. Het meer was ooit de vierde grootste binnenzee ter wereld maar droogde bijna volledig op doordat de Sovjetrepublieken het water gebruikten voor katoenteelt.Het water verdampte, oevers trokken zich terug en vissersboten bleven als wrakken achter in een dorre woestijn.

Kaart