Nieuws 8 te gekke onderwaterhotels: van Dubai tot de Malediven

Alle artikelen

8 te gekke onderwaterhotels: van Dubai tot de Malediven

Verblijven in een onderwaterhotel is niet langer iets uit een science fiction film. Het is zelfs niet iets waar alleen de lezers van Jules Verne’s romans over konden dromen. Het onderwaterhotel is werkelijkheid. Hoewel er nog altijd hotels zijn die nog niet helemaal onder water staan, is al wel mogelijk om op talloze plekken op de wereld in onderwaterkamers te slapen. Neem het hotel Atlantis van The Palm in Dubai, een pionier in de wereld van onderwaterhotels. Goed nieuws: je kunt nu een verblijf in een van hun onderwatersuites winnen. En meedoen is net zo eenvoudig als het bekijken van ons Toekomst van het Reizen rapport. Als je altijd al verlangd hebt naar slapen onder zeenniveau, omgeven door de mooiste vissen en een uniek uitzicht , dan moet je in een van deze hotels zijn. Er is zelfs een onderwaterrestaurant en een nachtclub omgeven door tropische, kristalheldere wateren rondom de Malediven. Lees snel door, doe inspiratie op en begin met plannen maken voor de volgende reis naar de bodem van de zee. Daar wacht een totaal nieuwe ervaring.

1. Atlantis, The Palm, Dubai

De onderwatersuites van Atlantis van The Palm in Dubai zijn heel slim Neptunus en Poseidon genoemd. En ze passen perfect bij Koning van de Zee. Dit is de meest intieme, bijzondere en romantische accommodatie die je je maar kunt voorstellen. Zie je het al voor je? Hier lig in bed terwijl je het complete zeeleven in de Ambassador Lagoon aan je voorbijtrekt. Zowel de slaapkamer als de badkamer hebben ramen tot aan het plafond om zo optimaal te genieten van het uitzicht.

Als je een nacht in Atlantis Dubai wel ziet zitten, zorg er dan voor dat je meedoet met onze internationale wedstrijd om een verblijf in een van de onderwatersuites van Atlantis, The Palm te winnen. Jij kunt straks de gelukkige zijn!

2. The Manta Resort, Pemba Island, Zanzibar

De Underwater Room is de meest speciale kamer van het zeer exclusieve The Manta Resort op Pemba Island (Zanzibar). Een houten boot brengt je er al zeilend naar toe over de kristalheldere zee bij het Manta huisrif. Het is als een drijvend privé-eiland compleet met adembenemend uitzicht en veel comfort. Als je al die tijd onder water iets teveel van het goede vindt, dan kun je zonnebaden op het dek. Het maakt niet uit wat je doet, grote kans dat dit de ervaring van je leven is.

3. Conrad Maldives Rangali Island, Rangali Island, Malediven

Het luxueuze Conrad Maldives Rangali hotel mag dan geen onderwaterkamer hebben, je kunt er wel onder water dineren zonder een duikpak aan te trekken. Het Ithaa Undersea restaurant ligt op een kleine 5 meter onder zeeniveau. Hier proef je een mix van de keuken van de Malediven en Westerse cuisine terwijl naar boven kijkt en het mooie rif en het spannende zeeleven aanschouwt. Niet te missen: op de bucketlist dus!

4. Subsix at Niyama, Malediven

Niets beter dan een goed feest na een goede maaltijd: in ‘s werelds eerste onderwaterclub op de Malediven. Subsix is onderdeel van het luxueuze Niyama resort, maar is ook toegankelijk voor niet-gasten. Hier kun je dansen, chillen en verfijnde cocktails drinken terwijl je in de diepte van de Indische Oceaan kijkt. Dansen onder de golven was nog nooit zo gaaf. Geopend op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag, vanaf 21.00 uur tot laat.

5. Utter Inn Hotel, Vasteras, Zweden

De Utter Inn is het enige onderwaterhotel in Zweden. Het drijft vrij en blij in het Malaren meer, nabij Stockholm. Het is niet super de luxe, maar het zorgt wel voor een bijzondere ervaring. Verwacht een tweepersoonsbed en een tafel in een kamer 3 meter onder het wateroppervlakte met rondom panoramische ramen. De Utter Inn werd gemaakt door lokale artiest Mikael Genberg en is uitgegroeid tot een fashionable plek voor een weekendje weg. Op het houten dek kun je zonnebaden, de schoonheid van het landschap bewonderen of enkele andere eilanden in de buurt ontdekken.

6. Jules’ Undersea Lodge, Key Largo, Florida, Verenigde Staten

Jules’s Undersea Lodge is toepasselijk genoemd naar de schrijver van “20.000 mijlen onder de zee”. Het is de oudste onderwater hotelkamer die er bestaat. Je moet er alleen wel wat voor over hebben om hier te belanden. Het ligt op ongeveer 6,5 meter onder het wateroppervlakte en je moet kunnen duiken om vervolgens naar binnen te gaan via een opening in de bodem. Wat ooit een onderzoekslaboratorium was is nu een bijzondere accommodatie waar je jezelf kunt trakteren op een pizza.

7. Lime Spa bij Huvafen Fushi, Malediven

De Lime Spa van het Huvafen Fushi resort is ‘s werelds eerste onderwater treatmentruimte. Hier geniet je van talloze massages en treatments met uitzicht op de betoverende onderwaterwereld van de Indische Oceaan. Aan alles is gedacht en gasten een ontspannen ervaring bezorgen, staat op nummer 1. Als je het kunt betalen, probeer dan hun Lime Light Ritual, een 180 minuten durende behandeling die de essentie van de Malediven weergeeft. Met echte kokosnootolie van het eiland, limoen en minerale offers gevolgd door een massage die je lichaam een flinke oppepper geeft. Als bonus: de beste views op de lagune.

8. Lovers Deep, Caribisch gebied

Lovers Deep is de fraaiste onderzeeëer die je je maar kunt voorstellen. Luxe krijgt hier een totaal nieuwe dimensie. Het ligt net buiten de kust van een mooi Caribisch eiland en is bedoeld voor romantische tripjes voor stellen die graag een nacht samen willen doorbrengen diep onder de oceaangolven.

We zijn nog niet klaar: er staan nog meer onderwaterhotels op de planning. Wie fantaseert over slapen onder zeeniveau met het comfort van een luxueuze glazen kamer en een fantastisch uitzicht, onderstaande hotels komen er aan! Sommige zitten nog in de projectfase, van andere onderwaterhotels is de bouw al gestart. Stuk voor stuk laten ze je dromen over een andere wereld.

Poseidon Undersea Resorts, Fiji

Hoewel het nog slechts plannen zijn, zou Poseidon Undersea Resorts ‘s werelds eerste permanente hotel onder water zijn met een 1 atmosfeer structuur verdeeld over meerdere etages. Het zou 22 hotelkamers krijgen van 51m2, een onderwaterrestaurant, bar, bibliotheek, vergaderruimte, trouwkapel, een spa en een 110 m2 luxury suite.

Water Discus Hotel, Dubai

Een Zwitsers bedrijf en het ontwerpteam van Deep Ocean Technology willen samen het indrukwekkende Water Discus hotel neerzetten in Dubai. De 21 luxe suites zullen gebouwd worden in twee grote schijven (discs), een boven en een onder water. Het hotel heeft de looks van een ruimteschip. Met bar en duikcentrum.

Hydropolis Underwater Hotel, Dubai

Het Hydropolis Underwater Hotel en Resort zal ook in Dubai verrijzen, als ze tenminse ooit het beoogde budget rondkrijgen. Het plan was dat het 20 meter onder water gebouwd zou worden voor de kust van Jumeriah beach over een oppervlakte van 260 hectare. Het project werd echter afgeblazen in oktober 2004 en het ziet er naar uit dat het er niet meer van gaat komen.

Planet Ocean Underwater Hotel, Florida, Verenigde Staten

Er zijn nog altijd plannen om het Planet Ocean Underwater Hotel te bouwen. Het zal nu gebouwd worden op privé-grond nabij Key West in Florida met de focus op het herstellen van het koraalrif en het beschermen van de oceaan. Dit luxueuze resort zal 12 kamers krijgen, een lounge, restaurant en een fantastisch uitzicht op het leven in de zee volgens de ontwikkelaars.

Als je op zoek bent naar een hotel (boven water), kijk dan bij Skyscanner hotels