Nieuws 9 Avontuurlijke uitjes in de natuur in Nederland

Alle artikelen

9 Avontuurlijke uitjes in de natuur in Nederland

Wist je dat je op zoek kunt gaan naar ’the Big Five’ in Nederland, je eigen kostje bij elkaar kunt scharrelen in de natuur en fantastisch kunt duiken in de Noordzee? Skyscanner speurde 9 avontuurlijke uitjes bij elkaar in de natuur, in eigen land.

Vind hotels in Nederland

Scoor de Grote Vijf

Niet alleen in Afrika, ook in Nederland hebben we de ‘Big Five’: de zeehond, het edelhert, de bever, het wild zwijn en de ree. Geweldige dieren waarmee je oog in oog kunt staan tijdens een heuse wildsafari. Samen met de boswachters van Staatsbosbeheer kun je op diverse plaatsen in Nederland speuren naar wild tijdens de Scoor de Grote Vijf safari’s.

Veluwe Scoor de Grote vijf

Safari-joggen op de Veluwe

Voor deze spannende hardloopervaring heb je geen ticket Kenia nodig maar reis je op je gemak naar de prachtige Veluwe. Safari-joggen combineert uitdagende hardlooproutes in de unieke Nederlandse natuur met het spotten van (groot) wild. Kans dus dat je op je snelle sneakers oog in oog staat met een wild zijn, een das, een vos of een roedel edelherten. Safari-joggen doe je in kleine groepen van maximaal 6 personen onder leiding van een hardlopende gids die de plekken en leefgebieden van het wild goed kent.

Safari joggen

Eten plukken met Food walks

Trek eropuit met een Food Walks-wandeling of fietstocht waarin je eetbare planten en kruiden leert plukken om er vervolgens mee te koken. In de herfst pluk je onder meer brandnetels, dovenetels, watermunt, beukennootjes en vlierbessen. Food Walks neemt je mee door de prachtige natuur en vertelt wat pluk- en eetbaar is. Te doen in alle Nederlandse provincies.

Food Walk

Duiken in natuurparadijs de Noordzee

Ook voor dit spannende avontuur hoef je niet ver te reizen. Vanaf het strand van Zandvoort kun je samen met Scuba Republic direct vanaf het strand de Noordzee opgaan. De Noordzee is een verbluffend paradijs voor wrakduiken; op de bodem vind je veel (nog niet ontdekte) scheepswrakken, van oorlogsschepen tot vrachtschepen. Allen omgeven door bijzonder onderwaterleven en veel natuurschoon. Met een groepje van 4 duikers gaat het, afhankelijk van het weer, altijd door. Van woensdag tot en met zondag.

Duiken Noordzee Scuba Republic

Vleermuizen in het Geofort

Voor kinderen (en voor ouders) is het Geofort een super spannend forteiland waar alles draait om kaarten, navigatie en de natuur met de Nieuwe Hollandse Waterlinie als decor. Raak gedesoriënteerd in de donkere ondergrondse gangen. Er is een doolhof en je kunt miljoenen jaren teruggaan in de tijd door aan de 4D-globe te draaien. Daarnaast staat het Geofort voor klauteren en spelen met water in de Vleermuis-speurtuin. Daar leer je alles over het leven van deze snelle diertjes.

Geofort

Wadlopen in Pieterburen

Als je smetvrees hebt, moet je dit niet doen: wadlopen over de bodem van de Waddenzee vanuit het Groningse waddendorp Pieterburen. Met wadlopen zak je soms tot je knieën in het slik. Lopen over het wad terwijl je kwelders, slikvelden, zandbanken en diepe geulen passeert. Met een beetje geluk zie je zeehonden in het wild. Uiteraard alleen bij eb en onder begeleiding, wadlopen is niet geheel risicoloos.

Wadlopen Pieterburen

Urban nature met Stadswild

Een beetje urban nature moet kunnen. Ga dan eens trainen in de buitenlucht en gebruik de stad als sportruimte. Rennen door drukke winkelstraten en over verlaten pleinen, hangen aan brugleuningen en trappen bestormen. Fitness & health concept Stadswild van Angelique Heijligers heeft er haar handelsmerk van gemaakt. Laat de oerkracht in jezelf zien!

Urban Stadswild

Blotevoetenpad wandelen

Misschien is het najaar niet het seizoen voor blotevoeten, maar ach… doe ‘es gek en in feite kun je het hele jaar door de Blotevoetenpaden in Nederland bedwingen. Voor een andere dan standaard ervaring, veel lol en een massage voor je voeten. Neem het Blotevoetenpad Hof van Twello, nabij Deventer of ‘t Blôde Fuottenpaad in Opende, Groningen. Bungel met je voeten op de ‘bungelbank’ en loop met je blote voeten over een touwbrug.

Blote voeten paden

Land-art workshop

Zet kunst en natuur bij elkaar en je krijgt: Land-art. Dat betekent actief bezig zijn in de natuur en met natuurlijke materialen iets moois maken. Zo is er onder meer de Bosopdracht waarin je het landschap om je heen als vindplaats ziet voor de elementen waarmee je een omgevingscirkel maakt. Met zand, mos, takken, stenen en andere materialen die je vindt maak je een natuurkunstwerk.

Land Art

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die je helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autoverhuur.