Nieuws 9 dingen te doen met kinderen in Barcelona

Alle artikelen

9 dingen te doen met kinderen in Barcelona

Een stedentrip met kinderen? Wat te denken van Barcelona? 9 leuke dingen te doen met kinderen in de Catalaanse hoofdstad.

Barcelona leent zich uitstekend voor een stedentrip met kinderen. Er is zoveel te doen, te leren en te zien. De hoofdstad van Catalunya is open, Mediterraans en werelds. Kinderen kunnen zich er uitstekend vermaken. Net als jij.

Kom op! We gaan op ontdekkingstocht door Barcelona.

Lunchen rondom architectuur: Park Güell

Park Güell en z’n Dragón (draak) zijn iconen van de stad Barcelona. Het park ligt in het hogere deel van de stad, is meer dan 100 jaar geschiedenis oud en is een van de architectonische juweeltjes van de geniale Antoni Gaudí. De trap Dragón en de tuinen, los Jardines de Austria, zijn enkele van de emblematische plekken. Hier kunnen ze rennen, lunch je samen en geniet je van bijzondere architectuur en een fantastisch uitzicht op Barcelona.

Het is aan te raden om entreekaartjes van tevoren via internet te kopen. Zo krijg je korting en vermijd je rijen toeristen. De algemene entree kost €7, gratis voor kinderen onder de 6 jaar en €4,90 voor kinderen tussen 7 en 12 jaar (genoemde prijzen gelden online).

Wetenschap: CosmoCaixa

We zijn omgeven door wetenschap en dit museum weet zonder enige twijfel exact hoe ons dat duidelijk te maken. CosmoCaixa beschikt over meer dan 50.000 m2 installaties waarvan je mond soms echt openvalt. Er zijn permanent ingerichte ruimtes en tentoonstellingen zoals het Planetarium, de Geologische muur of het spectaculaire Verdronken bos (Bosque Inundado). Als je CosmoCaixa bezoekt, bereid je dan maar voor om de meest ‘gefreakte’ kant van je kinderen te ontdekken.

Gratis entree tot 16 jaar, anders €4 entree. Bekijk deze video en krijg een indruk van wat je te wachten staat bij CosmoCaixa.

Vind vluchten naar Barcelona

Antiek labyrint: Laberint d’Horta

Dit park heeft de tuin museumwaardig gemaakt. El Parque del Laberint d’Horta bezit de oudste tuin van Barcelona, daterend uit de XVIII eeuw en destijds een neoklassieke tuin. Z’n naam komt van een het fraaie, perfect gesnoeide labyrint van cipressen die zo uit een sprookje lijkt te komen. Entree €2,23; zondag en woensdag gratis.

Attractiepark Tibidabo

Op 500 meter boven zeeniveau wacht je het attractiepark Tibidabo. Een mythe in Barcelona vanwege zowel el Camino del Cielo met de meest tot de verbeelding sprekende attracties zoals de Carrusel of El Avión. De magische berg La Montaña Mágica del Tibidabo Montjuic geeft een geweldig uitzicht over Barcelona. Je kunt er naar toe met een lift, een funicular.

Gratis voor kinderen tot een lengte van 90 cm, €10,30 voor kinderen tot 120 cm en €28,50 voor alle anderen.

Avontuurlijk stadspark: Barcelona Bosc Urbà

We gaan naar het ‘nieuwe’ Barcelona om een tokkelbaan van 120 meter lengte uit te proberen. In het park Forum ontdekken we el Bosque Urbano van Barcelona, een avonturenpark met meer dan 50 attracties zoals tokkelbanen, touwen en lianen. Het heeft diverse circuits, sommige kun je samen doen, sommige zijn alleen geschikt voor wat ouderen en echte durfals.

Entreeprijzen variëren en zijn afhankelijk van het gekozen circuit: het oranje circuit, van 3 tot 8 jaar of tot een lengte van 135 cm; blauwe circuit, ouder dan 8 jaar of 135 cm lengte en het rode circuit is voor iedereen boven 1.45 cm lengte.

Boekwinkel Abracadabra

Een bezoek aan een stad zoals Barcelona is leuk, maar kan vermoeiend zijn als je alle toeristische attracties bezoekt. Daarom iets heel anders: de boekwinkel Librería Abracadabra. Te vinden in el barrio Gótico. De hele familie zal het leuk vinden. Abracadabra Llibres is gespecialiseerd in kinderliteratuur en heeft een bijzondere collectie nationale- en internationale kinderboeken, educatief speelgoed en een mooi gedeelte waar kinderen in boekjes kunnen kijken. Sprookjes zijn een mooi souvenir, toch?

Smullen in het Museo del chocolate

Heel even dacht ik: ‘ik zet het in hoofdletters, of chocoladeletters in de kop als: CHO-CO-LA-TE’, maar ik heb zelfcensuur toegepast. Het chocolademuseum, el Museo del Chocolate in Barcelona neemt je mee op reis langs de geschiedenis van cacao. Het staat vol met chocoladefiguren gemaakt door de beste patisseriemeesters van de stad en het biedt een leuk programma geschikt voor het hele gezin. Van tevoren kun je ook een chocoladeworkshop boeken, om je vingers bij af te likken, zo lekker.

Entree €6, gratis voor kinderen tot 7 jaar.

Vind de goedkoopste vlucht naar Barcelona

Bootje varen in Parque de la Ciutadella

Het park El Parque de la Ciutadella in Barcelona is een van de beste plekken om te bezoeken in de stad. Met veel groen, een meer met bootjes, een mooie waterval en een groot beeld van een mammoet, belooft dit een leuk uitje te worden.

Neem een picknick mee of ga lekker op een van de terrassen zitten en geniet van de zon. Met z’n omvang van 18 hectare is dit het grootste park van Barcelona. Het heeft veel mooie hoekjes zoals het gedeelte met palmbomen waarin exotische vogels graag huizen.

Als je nog iets anders wilt doen, naast het park ligt de dierentuin van Barcelona. De beroemde albinogorilla Sneeuwvlokje leeft helaas niet meer, maar de geinige stokstaartjes komen jullie graag begroeten.

Magisch: La Sagrada Familia

Om onze tour door Barcelona af te sluiten gaan we naar de magische Sagrada Familia van Antoni Gaudí. Hij projecteerde een kerk met 18 torens van verschillende hoogtes waarvan er 8 op de grond staan en 4 op iedere gevel. Geef je ogen de kost en neem de tijd om de schoonheid en mystiek van deze kathedraal in je op te nemen.

La Sagrada Familia bijna klaar, het wordt afgebouwd dankzij privé-giften. De bouw is begonnen in 1882 en wordt waarschijnlijk afgerond in 2026.

Entree voor kinderen onder de 12 jaar is gratis en het kost €29,00 voor volwassenen. Als je entreekaartjes online koopt, bespaar je veel tijd in de rijen toeristen die er het hele jaar door staan.

Boek nu je vlucht naar Barcelona

Meer tips voor Barcelona?

10 gratis activiteiten in Barcelona

Top 10 Barcelona van een reisjournalist

De beste hotels in Barcelona

Top 5 budget stedentrip Barcelona

Genoeg van Barcelona? Bezoek het nabijgelegen Figueres of Cadaques

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.

Kaart