Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws 9 Europese alternatieven voor ’s werelds top must-sees

Alle artikelen

9 Europese alternatieven voor ’s werelds top must-sees

Europa heeft eigenlijk alles. Van stranden tot gletsjers, van de mooiste eilanden tot actieve vulkanen. Er valt zoveel te zien en te doen, daarvoor hoef je geen wereldreis te maken. Voor iedere iconische foto die je ziet van een Caribische kustlijn of van de Himalaya bergketen, is er een vergelijkbaar alternatief bij je om de hoek (al dan niet met een goedkoop vliegticket).

1. Mexico’s stranden versus stranden in Griekenland

Veel mensen dromen ervan om ooit Mexico’s stranden te bezoeken, mojito’s te drinken en in het Midden-Amerikaanse land te genieten van de zon. Maar als je geen zin hebt in een 10 uur durende vlucht, dan zijn de stranden in Griekenland een fantastisch alternatief. Een van de spectaculairste is waarschijnlijk in Zante met witte zandstranden en kristalheldere wateren.

Griekenland

2. Australië’s kust versus Portugal’s Algarve

De twaalf rotsen voor de kust van Victoria genaamd de Twaalf Apostelen zijn overweldigend, maar Portugal’s Praia da Marinha mag er ook zijn. Het beroemde strand in de Algarve is omgeven door ruige rotsen en kliffen en heeft tal van grotten en baaien om te ontdekken.

Algarve

3. Gobi woestijn in Mongolië versus Gran Canaria

De Gobi woestijn is een fascinerende en unieke plek op aarde. Het idee van alles achter je laten om in eenzaamheid verder te gaan met alleen een kameel als gezelschap heeft iets magisch. Echter, je kunt ook een woestijnavontuur beleven op het Spaanse eiland Gran Canaria. Het ligt op dezelfde hoogte als de Sahara, daarom is het niet verrassend dat het zuiden van het eiland indrukwekkende zandduinen bezit. En ja, je kunt ze ook bezoeken per kameel.

4. Chili’s gletsjes versus IJsland’s gletsjers

Als de gletsjers van Chili op jouw bucketlist staan, ga er dan niet pas over tientallen jaren naar toe. De San Rafael gletsjer in Patagonia smelt snel. Experts schatten dat hij in 2030 compleet verdwenen is. Maar, als het je niet lukt om voor die tijd de halve wereld over te reizen, dan is IJsland een goed ‘gletsjer alternatief’ dichtbij. Gletsjerwandelingen zijn een populaire dagtrip voor veel toeristen (Icelandic Mountain Guides biedt een uitgebreid pakket met tours) en er is ook nog een kans dat je – ook op de bucketlist van velen – het Noorderlicht (de Aurora Borealis) ziet.

IJsland

5. Eilanden in Thailand versus eilanden in Italië

Velen reizen naar Thailand om daar te eilandhoppen tussen de mooiste eilanden van Zuidoost Azië. Echter, in Europa zijn er volop mogelijkheden om vrijwel hetzelfde te doen. Als je niet ver weg wilt, dan heeft Italië geweldige eilanden. Van grote, populaire zoals Sicilië tot het wat kleinere Sardinië en het romantische Capri tot afgelegen eilanden zoals de Pelagi eilanden. Daarvan zijn er twee geheel onbewoond. Fantastisch weer, heerlijk eten uit La Cucina Italiana tot ongekend mooie landschappen krijg je er bij cadeau (zonder langeafstandsvlucht).

Sardinië

6. Meren in Thailand versus meren in Kroatië

Het wonderschone Cheow Lan Lake in Khao Sok National Park doet veel mensen een goedkoop vliegticket Thailand boeken, maar de Plitvice meren in Kroatië met z’n ruisende watervallen en groene bossen zijn net zo’n populaire plek om te bezoeken. Oordeel zelf…

Meren Kroatië

7. Bergketens Nieuw-Zeeland versus bergketens Italië

Nieuw-Zeeland is het ultieme land voor avontuur. Z’n enorme, uitgestrekte bergketens maken dat het op het wensenlijstje van iedere fervente wandelaar staat die graag een van de negen ‘Great Hikes’ wil maken en spectaculaire landschappen wil zien. Als jouw budget het niet toelaat om de wereldbol over te reizen, dan bieden de Italiaanse Alpen, Dolomieten en de Appenijnen evenveel uitdaging en schoonheid.

Dolomieten

8. Bergen Nepal versus Alpen in Zwitserland

Oké, Nepal heeft de Mount Everest. Plus zeven ander bergen die in de top 10 van de wereld staan. Prima. Laat ze op de to do lijst staan. Europa’s bergen kunnen misschien niet wedijveren met de hoogte van de bergen in Nepal maar wel als het gaat om landschap. De Zwitserse Alpen met sneeuw zijn ongelooflijk mooi en de wandelingen geven net zoveel uitdaging en voldoening voor wie de bergen wil bedwingen.

Zwitserse Alpen

9. Vulkanen Indonesië versus vulkanen Canarische eilanden

Veel mensen reizen naar Indonesië om oog-in-oog te staan met ’s werelds meest heftige en actieve vulkanen. Er zijn er meer dan 120 die regelmatig uitbarsten. Als je een spannend vulkanisch avontuur wilt beleven, maar dan iets dichterbij en op kleinere schaal, denk dan aan de Canarische eilanden. De eilanden tellen 7 vulkanen. Mount Teide op Tenerife is de hoogste berg van Spanje en de derde grootste vulkaan op aarde. Zien!

Vulkaan Canarische eilanden

Lees ook:

10 trips dichtbij die voelen als een verre reis

6 geweldige stranden in Italië

9 budgetbreaks tegen een ontluikende winterdepressie

Inspiratie voor dichtbij of ver weg?

Magische eilanden! Ga mee op avontuur!

Wil je deze plekken bezoeken? Vergelijk dan hier gratis vliegtickets, hotels en autoverhuur voor de beste deal!

Of bekijk 1 van deze populaire bestemmingen: